2 Nisan 2007 Pazartesi

Muzlu Kek

Muzlu Kek

Hafta sonu, cumartesi çalışmadığım için iki günde güzel kahvaltı ziyafetleri vardı. İnsan ne kadar çok dinleniyor iki gün çalışmadığında bunu daha sık yapmalıyım bence.
Cumartesi günü annemin yakın arkadaşı Gülten abladaydık. Çok keyifli bir gündü. Kahvaltıda ailecek rejim davasında olunca Gülten abla birşeyler hazırlamaya korkmuş ama buna rağmen bir rejim kahvaltısı bu kadar lezzetli olabilirdi. Daha blog dünyasında ilk günlerim olmasından fotoğraf makinemi yanımda götürmeyi unutmuşum :). Alışkanlık haline gelmesi zaman alacak sanırım. Artık bir dahaki sefere...

Muzlu Kek

Bende giderken elim boş gitmeyeyim dedim, şöyle çayın yanına güzel bir kek götüreyim. Evde artık olgunluktan kararmak üzere olan yerli muzlarımı değerlendireyim hemde daha önce denemediğim bir tarif olması için muzlu kek yapmaya karar verdim. Gerçekten çok güzel oldu her ne kadar ucundan azıcık yiyebilsemde :). Ama yoğun ve nefis muz kokusu her tarafa yayılıyordu. Tarif "En Lezzetli Vejetaryen Yemekleri" adlı kitaptan...

Muzlu Kek

Malzemeler:
  • 2 yumurta hafif çırpılmış
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 4 orta olgunlukta muz (Yerli muz en iyisi daha küçük oldukları için 5 adet kullandım. Rondodan geçirip iyice ezilmelerini sağladım)
  • 1 tatlı kaşığı yemek sodası (bildiğiniz karbonat :) kullanmadım ama bidahakine bide onunla deneyeceğim. Neden kullanmadın derseniz, sebebi açık; annem söyleyene kadar yemek sodasının karbonat olduğunu bilmiyordum, nerden bulurum şimdi soda yı dedim :))
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muzlu Kek

Gelelim yapılışına;
  1. Tereyağ ve şekeri kremsi kıvama gelen kadar mikserle çırpın. Yumurtayı, çırpmaya devam ederek ekleyin.
  2. (Eğer kullanırsanız Sodayı sütün içinde çözdürün) Elenmiş unu sütle beraber karıştırın. Bütün malzemeleri karışım pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  3. Fırını 180 derecede ısıtın. 20 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. 1 saat yada kekin üzeri kızarıp 45 dak sonunda batırılan kürdan temiz çıkana kadar hiç kapağını açmadan pişirin.
Etrafı saran mis gibi muzlu kek kokusuna dayanabilirseniz biraz soğumasını bekleyin. Kalıbın içinde 10 dakika dinlendirin. Tarifte üzerini tereyağlı şekerli krema ile süslüyordu. Ben bu seferlik yapmadım. Ama bu kek alman pastası içinde çok uygun bir lezzete sahip. Bir dahaki sefere o şekilde deneyeceğim.

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. süper bi tarife benziyo hemen deniyorum :) bana kolay gelsin :):)

    YanıtlaSil
  2. gercekten guzel bir tarif :) kolay gelsin sana sonucu bildirirsin bakalim begenecekmisin :D

    YanıtlaSil
  3. içi nedense hamur gibi oluyor muzdan dolayı yada benmi yapamıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili yasemin,
    Amerika da yasiyorum ve amerikali erkek arkadasimin bugun dogum gunu..suanda tarifiniz firinda umarim begenirler:) tesekkurler sevgiler
    Burcu

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Sitenizi bugün keşfettim ve hemen bütün tarifleri gezindim. Muzlu kekinizi denedim fakat resimdeki gibi olmadı, daha koyu renkli oldu ve normalde kekten gelmeyecek ıslak ve ekmeğimsi bir koku geldi. Tadı da pek tatlı olmadı. Nerede yanlış yapmış olabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  6. muzu ne zaman katıyoruz gören varmı yapılışında?? gülşah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin