2 Nisan 2007 Pazartesi

Çavdarlı Cevizli Ekmek

Cavdarli Cevizli Ekmek

Malzemeler:
  • Söke® Çavdar Unu Karışımı
  • Instant Maya
  • Su (225ml)
  • Zeytin yağı (arzunuza göre)
  • Ceviz (1 su bardağı, ufalanmış )
Hazırlanışı:

Ekmek makinesi ve hazır un karışımları olunca inanın ekmek yapmak öyle sanıldığı kadar zor bir şey değil. Un karışımının kutusunun arkasındaki tarifi uygulamanız yeterli. Ama benim gibi ayrıca yağ ve ceviz eklerseniz işte o zaman ekmeğin tadından yenmiyor. Kutunun içinde un karışımı ve maya ayrı poşetlerde çıkıyor.
  1. Makineye önce su ve zeytin yağını koyuyorsunuz.
  2. Üzerine un karışımını sıvıları örtecek şekilde ekliyorsunuz.
  3. Unun ortasında bir çukur açıp, sıvılara gelmeyecek kadar, mayayı ortasına boşaltıyorsunuz.
  4. Makineyi normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), dark crust, 2 lb ağırlığını seçiyorsunuz. Ve Başlat düğmesine basıyorsunuz.
  5. Bir kaç dakika sonra makineniz cevizleri koymanız için sizi uyarıyor. Kapağını açıp cevizleri ekliyorsunuz. Bu aşamada kenarlara yapışmış olan hamur parçalarını tahta spatula yardımıyla sıyırabilirsiniz. Bundan sonra sadece beklemek gerekiyor. Yaklaşık 3 saat sonra ekmeğiniz hazır sizi bekliyor.
Ben ekmek yapma işlemini genelde geceden yapıyorum. Böylece ben uyurken o hazır oluyor ki başında hazır olması için sabırsızlanmam gerekmiyor. Ayrıca piştikten sonra makinede hem ısısını koruyor hemde dinlendiği için kabından çıkarması ve kesmesi daha kolay oluyor.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin