22 Nisan 2007 Pazar

Çoook Sağlıklı Mısırlı Tonlu Salata

Picture388K

Buzdolabımı açtım birde ne göreyim yiyecek hiçbirşey yok. Ablamda öyle diyor hep. Hatta dün beni yeğenime şikayet ediyor. "İya bu teyzenin dolabı neden gene boşş!!". Ama benim sağlıklı birşeyler yemem lazım.. Saate bakıyorum markete gitmek için erken yada geç değil ama ben çok tembelim. Napsam napsam.. hım.. Baktım taze soğanlarım, maydanozlarım öyle yeşil yeşil duruyorlar. Hım ton balığıda yan rafta. Kiler dolabımda kesin mısır vardır :) Amaaannn tamamdır demekki market alışverişi biraz daha bekleyebilir. Şöyle sağlıklı bir salata çıkarayım ortaya hemde karnımız doysun :) Sizlere de afiyetler olsun...

Malzemeler
Aslında salatalarda malzemeleri ölçülendirmek ne derece doğrudur bilmem. Sonuçta salata insanların ekşi sevmesi, tatlı sevmesine göre yada hangi malzemeyi daha çok yemek istemesine göre değişir. Ama olsun benimkine göre ben ölçülendirdim. Siz ben bunu beğenmedim isteğime göre karıştırırım demekte elbetteki özgürsünüz ;)
  • 5 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 kutu konserve ton balığı
Sos için
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 limon
  • zeytinyağ
  • tuz
Yapılışı
  1. Maydanozları incecik kıyın. (sevgili eşim maydanozun faydalarından yararlansın diye olabildiğince ince kıyıyorum. Başka türlü ağzına sürmüyor. Gerçi okadar uğraşmama rağmen çok maydanozlu olmuş dedi ama napimm :( bu besinden faydalanması lazım :) ne kadar düşünceliyim :P)
  2. Soğanları ve kırmızı biberleri küçük halkalar halinde doğrayın
  3. Tüm malzemeleri çukur bir kasede karıştırın. Ton balığının yağını süzmeden salataya ekleyin.
  4. Salatanın sosunu hazırlamak için önce limonu sıkın. Limon suyunu, hardalı ve arzu ettiğiniz kadar yağ ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerinde gezdirin.
  5. Sosu salataya yedirdikten sonra servis yapın..
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. prenses

    konserve ton baliginin tadini bir turlu sevemedim...evdekilerle bu salatayi denemeyecegim...misir ve biberli oldukca renkli bir salata olmus...ayrica salata sosunda hardal cok severim...ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. yeşil soğanı unutmuşsunnnn:)

    YanıtlaSil
  3. taze soğan demişim ya :) o yeşil soğan oluyor zaten ;)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Bloğunuzu son zamanlarda buldum ve o günden beri zevkle takib ediyorum. Ton balıklı salata tarifini denedim, çok beğendim ve bugün yayınladım. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Taze soğan demişim ya :) çok hoşsun.Salata gerçekten güzel görünüyor,yapmak lazım bencede.hayırlı günler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin