2 Ekim 2007 Salı

Biberli Körili Tavuk Kavurma

Korili Tavuk Kavurma
Tavuk tavuk olalı böyle keyifle pişip mideye inmemiştir heralde :) Biraz abartmış olabilirim ama gerçekten siz de denediğinizde bana hak vereceksiniz. Genel de kuru ve sası tadı olan tavuk göğsü baharatın sayesinde yumuşacık oluyor ve ağızda inanılmaz bir lezzet bırakıyor. Siz ağzınızın suyunu toplaya durun ben tarifime geçeyim :P

Malzemeler
  • 3 tane tavuk göğüs
  • 5 tane sivri biber
  • zeytinyağ
  • tuz-karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı kadar krema
  • üzerine bolca rendelenmiş kaşar
Yapılışı
  1. Tavukları küçük küçük doğrayın. Az zeytinyağ koyduğunuz derince bir tavada (ben wog kullandım) sularını fazla salmalarına izin vermeden kavurun.
  2. Biberleri halkalar halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Beraber bir süre daha kavurun. Az biraz karabiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Biberlerin rengi çok az dönünce kremayı ilave edin. Çok sulu olmasını istemiyorsanız krema miktarını daha az tutabilirsiniz.
  4. Diğer baharatlarıda ilave edip bir kere karıştırın. Yayvan bir fırın kabına alıp üzerine bol kaşar peynirini serpiştirin. Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Yaseminciğim tavuğu çok severim. Hele de böyle susuz harlı ateşte pişince bütün lezzeti de içinde kalıyor ve daha da bi güzel oluyor.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yasemincim çok güzel olmuş. Banada tavuk göğsü çok yavan geliyor ama bu şekilde yapıldığı zaman tadı lezzetleniyor. Ellerine sağlık. Güzel ve hafif bir yemek. Sevgiler, iyi ramazanlar...

    YanıtlaSil
  3. selam Işıl, afiyetler olsun!

    ebrucum sagolasin ben o yavanligi kirdigima inaniorum :) afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten harika bir tarif. Ben de tavuk göğsünü kuru bulup boğazından geçiremeyenlerdenim. Böylesini denemeli...

    YanıtlaSil
  5. Körili Tavuk Kavurma İlk denenecekler listeme eklendi, ellerine sağlık Yasemin. Bayramdan sonra bu enfes görünümlü yemeği kafede yapıp müşterilerimizin beğenisine sunmayı düşünüyorum, beğenmemeleri imkansız gibi gözüküyor.

    Ziyaretin için ayrıca çok teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yaseminciğim, ne kadar güzel şeyler hazırlamışsın yine öyle!
    Ellerine sağlık tatlım, hepsi de çok çok güzel olmuş!
    Sevgiyle Kal!

    YanıtlaSil
  7. acemicim mutlaka dene gogus falan hic kuru olmuyor. bir guzel gidiyor hemde hafif :)

    nalan hani kafenizde benim tarifime yer vermeniz beni ayri mutlu etti! belki ugrar bende sizin elinizden yerim :) afiyetler olsun!

    burcakcim eh iste elimden geleni yapiyorum :) afiyetler olsun canim!

    YanıtlaSil
  8. Köriyle birkaç sene önce tavuğun çok sevdiğim tadını ikiye katladığı güzel bir yemek masasında tanıştım...O günden beri köriyi mutfağımdan eksik etmiyorum, tabii etin yada tavuğun sultan olduğu bütün yemeklerimden de...Köriyle beni tanıştıran ilk elin yani yasomun tarifini denemeden edemedim. Bu haftasonunu lezzetli bir tavuk yemeğiyle geçirmemizi sağlayan bu tarife de yorum yapmadan geçemedim. Çok pratik, çok lezzetli.Başka söze ne hacet.Herkese afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  9. sevgili demet, denemene ve begenmene cok cok sevindim ! vallahi bende koriyle tanistim tanisali ozellikle tavuk da hep kullaniyorum! inanilmaz guzel bi baharat :) afiyetler olsun canim!

    YanıtlaSil
  10. Canım, bende tavuk göğsü ile ne yaparım diye internette dolaşırken senin tarifini gördüm. Bir deneyeyim dedim. Gerçekten süper oldu. Hala denememiş olanlara tavsiyem deneyin. Çok güzel oldu. Tarif için çok teşekkürler bende beklerim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin