3 Ekim 2007 Çarşamba

Fırında Makarna

Firin Makarna

Aslında bu tarifin adı tam olarak fırın makarna değil. Ben fırın makarnayı tamamen ayrı bir şekilde yapıyorum. Birde klasik fırın makarna için olan uzun makarnadansa küçük lüleleri tercih ediyorum. Bu yemeği yaparken aslında amacım amerikalıların meşhur "Mac and Cheese"ine benzetmekti. Tabii bunun için oldukça çok çedar peyniri kullanmam gerekiyordu ki o turuncu rengi alsın. Lakin şimdi nerden bulucam çedar dedim, eski kaşar ve hellim kullandım :) Bence yeterince şahaneydi.

Malzemeler
  • 1/2 paket lüle makarna (nasıl ifade edeceğimi düşündüm işte bebek lülesi gibi küçük küçük lüle şeklindeler. Ama siz arzu ettiğiniz her hangi bir makarna çeşidini kullanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı taze kaşar rendesi
  • 1 su bardağı karışık peynir rendesi (Ben hellim ve eski kaşar kullandım)
  • Tuz, karabiber
  • Beşamel Sos için
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı un
    • süt
Yapılışı
  1. Makarnayı derince bir tencerede az zeytinyağ ve tuz koyarak haşlayın.
  2. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyin hafif pembeleşene kadar kavurun. Kremamsı akışkanlıkta olacak hale gelene kadar yavaş yavaş soğuk süt ilave edin. Bu arada sürekli tel çırpıcı ile karıştırın ki topaklanma olmasın. Gayet pürüzsüz akışkan bir sos elde etmeniz lazım. (En kötü el blendarları ne güne duruyor ;))
  3. Haşlanan makarnayı süzün ama sakın soğuk sudan geçirmeyin.
  4. Derince bir fırın tabağına makarnayı, beşamel sosu ve kaşar peynirin yarısı ile beraber diğer peynirleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Peynirlerde tuzlu olacağı için tuz eklerken dikkat edin derim ;). Hepsini bir güzel karıştırın.
  5. En son üzerine kalan kaşarı yayın ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun!

16 yorum:

  1. Şekerim;
    Yazını okurken ki ifadelerim; "Lüle makarna? nasıl yani?? ee?? bebek lülesi mi?? o nasıl bişey?? Yani bebeğin saç lülesimi? hmm??"
    Yani benim bildiği o kesme makarna, yada yüksük makarna filan gibi bişey yani paketin üstünde de öyle yazıyor galiba, yok o başka bir şeymiydi acaba ??" Ya yasemin oruç oruç beynim döndü ya!

    Sonuçta makarna süper görünüyor,hele tavuk.. göğüs eti sevmem, (sası derim bende çok uygun) ama sanki seninki pek bir yumuş yumuş harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. MERHAB FIRIN MAKARNA NEFİS BAYILIRIM GALİBA BEN MAKARNAYI ANLADIM BURGU MAKARNA OLABİLİRMİ

    YanıtlaSil
  3. Makarna olsun da nasıl olursa olsun yerim ben onu;)

    YanıtlaSil
  4. sevgi yasemin harika tarifler eklemissin ellerine saglik bayilirim firinda olan herseye hele makarnaya :D iftara manti yapacaktim :D acaba makarnami yapsam canim cektin :D ellerien saglik sevgielr

    YanıtlaSil
  5. Üstü kızarınca fırından çıkarın , soğumasını beklemeden ve tabaklara dilimlemeden direk fırın kabından büyük çatalla afiyetle yiyin..

    Oy oy oyyy ! Ellerine bin sağlık Yasemincim

    YanıtlaSil
  6. yaw şimdi dalıp ekrana bir kaşık alıcam o lülelerden :)
    Yesinler senin lüleni :)Burgu mu yoksa ...
    Ya çok açım yasocum...Akşam olsa da iftar gelse ve biz yemek yesek hep yesek bir daha yesek :)

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  7. Yaseminim, şimdi o makarna başamel sosla ve bi dolu peynirle buluştu öyle mi??????? Ay ben kendimden geçiyorum galiba, o lülelerin arasına arasına nüfuz etmiş peynir ve başamel sos tadı, hımmmmm. Ben mutfağa mı gitsem acaba?????

    YanıtlaSil
  8. Cimcimecim, ben fırın makarnayı çooook severim, ellerine sağlık bu arada gözlerim körili tavukda kaldı:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. hımmm bence haklısın cok doyurucu olmus..ah ah yasemın koca ramazan gectı ben soyle basbasa bır ıftar yapamadım duygularını okadar cok ıyı anlıyorum kı...nıye erkekler boyl bır tuhaf ya?tobe tobe ...ellerıne saglık..bısı sorucam hellim tuzludur makarna cok tuzlu olmuyor degılmı?sevılerımle...

    YanıtlaSil
  10. mugecim :) yani kullan ne makarna kullanirsan bildigin sac lulesi iste :P efet bencede sonuca bakalim super makarna seni cok seviyoruz :) afiyetler olsun bideneemm!!!

    ayse merhaba yok canim burgu degil :) ay paketini atmamais olsam alacam bakacam kendime vazife edindim. neydi bu makarnanin adi :)

    YanıtlaSil
  11. pericim aynen katiliyorum makarna olsun tastan olsun :)

    ninocum bencede makarna daha guzel bir tercih helede firinda :) afiyetler olsun...

    burcincim vallahi bizde direk tabaga daldik zaten o uzayan kasarlari gormeliydin! ay ellerime saglik :P sizede afiyetler olsun..

    mugecim kiamam ben sana ya. dayan dayan az kaldi.. hele su persembede gecsin sonra her gun doya doya yersin :) ama ramazanin tadida bi baska beee :) operim...

    YanıtlaSil
  12. gulrizcim kos canim mutfaga gec bile kaldin :) vallahi hemde ne karistirdim :) ay vallahi yorum yazarken bile agzimin sulari akiyor :P

    ah ah binbircesnim, vallahi su erkekleri bi anlasak zaten.. bide derlerki kadinlari anlamak zor. yok canim bence bunun zorlugu asil adamlardan geciyor :) hellim sadece tavada kizarttiginda tuzunu saliyor. o zamanda once suda bekletiyorsun. ama makarnalarda ben cok kullanirim. hic rahatsiz etmedi beni.

    neslicim sende bi tavuk bir de makarna yap hic gozun kalmasin bidenem :) operim!

    YanıtlaSil
  13. yasemın kızartırken tuzunu saldıgını bılmıyordum ıyı oldu soledıgın..bundan sonra makarnalarada katılacaktır senın tavsıyen uzere cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  14. makarna çok güzel oldu bugün bütün yemeklerim sizin tariflerden oluşuyo tşk

    YanıtlaSil
  15. merhaba, tarifi begenip uygulamaniza sevindim :D demek tum tarifler bende super! sonuclari bekliorum, bir dahakine isminizide yazarsaniz sevinirim.. gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Yasemin Hanim, ismim Gulden. Uye olmam gerekiyor mu bilmiyorum sitenizi yeni takip etmeye basladim ve tariflerinize bayildim en kisa suredr hepsini yapacağim. Bir sey sormak isterim sosuna sut eklerken bunu ocaktami yapacağiz. Yani kavrulduktan sonra ocaktan alip mi uzerine sut ekleyeceğiz. Tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin