15 Mart 2010 Pazartesi

Portakallı ve Zencefilli Kuzu Kavurma

Portakallı Zencefilli Kuzu

Sevgili Çiğdem'in artık isyan boyutundaki yorumuyla kendime geldim.. Evet yaa bu kadar zaman yayla çorbası kalırmı blogda! Hayır, yani çok ahım şahım bir tarif olsa anlayacağım hakkı diyeceğim ama yayla çorbası yahu! Neyse silkelendim kendime geldim.. İlk önce Tuz&Biber dergisini okuyamayanlar için ondaki tarifleri tamamlıyorum sonra sırayla Lezzet gelecek..
Bu tarif aslında Tuz&Biber'den de önce beni Dubai'ye götüren tarif. O yüzden anlamı büyük benim için. Kuzu etini sevmeyenlerin bile bayılarak tüketeceği bir lezzet. Yani siz tarifin adını vermezseniz kimse kuzu yediğini anlayamaz.. Ama kuzunun yumuşak etinin lezzetini ve portakalla zencefilin damakta bıraktığı tadıda unutamaz..

Malzemeler
  • 1/2 kg kuzu kuşbaşı
  • 1 adet portakal (Portakal yerine 3-4 adet ufak boy mandalinada kullanabilirsiniz. O şekilde de denedim harika oluyor..)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Yapılışı
  1. Etleri derince bir kaseye alın. Portakalın kabuğunu etin içine rendeleyin. Suyunuda sıkıp ekleyin.
  2. Zencefili ve sarımsakları soyup minik minik doğrayın ete ekleyin.
  3. Zeytinyağıda ete ilave edip etleri mümkünse elinizle (ki elinizin lezzetide geçsin :) ) iyice karıştırın. Ve en az 15 dakika terbiyede dinlendirin.
  4. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
  5. Terbiyede dinlenmiş etleri ateşte iyice ısıtılan tavada suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin.
  6. Et suyunu çekmeye başladığında soğanı ve tuzu ilave edin. Soğanlar iyice ölene kadar kavurun.
  7. Kısık ateşte et kızarana kadar pişirin. Terbiyede uzun süre dinlendirirseniz çok fazla pişirmenize gerek yok. Ama kısa zaman tutmuşsanız o zaman en az 45 dakika pişirmenizi öneririm. Kısık ateşte ve suyunu kontrol ederek. Suyu azaldıysa dibi tutacak gibi olduysa su ilave etmeyin. Et pişmiş demektir altını kapatın.
  8. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…

12 yorum:

  1. Kavurmanız değişik olmuş,ellerinize sağlık.Denemek isterim.Sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  2. Cok degisik bir tarif... Ellerinize saglik... Bunu denenecekler dosyama atiyorum... Sevgilerimle, yeni tariflerinizi sabirsizlikla bekliyorum....

    YanıtlaSil
  3. Ayy bu lezzeti ii bilirim bende portakal sulu biftek çok yaparım. Çok leziz gözüküyor canım eminim süperdir ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bunu mutlaka deneyeceğim. Eminim enfes bir şey olmuştur . Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. nefis bende bugünlerde kuşbaşıyla yapılan değişik bir tarif arıyordum.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNİZE SAĞLIK......HARİKA OLMUŞTUR EMİNİM..

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor,ellerine sağlık, zencefil ve portakal da değişik olmuştur,hemen denemek lazım

    YanıtlaSil
  8. (Yaşasın geri döndülerrr) ...ooff işten geldim çok açım nefisss görünüyorr:) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Bu arada adsız değilim isyankar Çiğdem :)

    YanıtlaSil
  10. kuzu eti pek sevmezlerdeniz biz de, ama önyazıdan etkilenip deneyeceğim sanırım
    www.minetozanlioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. senin yaptigin yemekler sunumu durusu bir baska mi lezzetli gözüküyor

    YanıtlaSil
  12. denedim, süpper oldu; çok hafif ve lezizdi. içerisine biber, 1 domates ve toz zencefil ekledim. elinize ve yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin