Sevgili Çiğdem'in artık isyan boyutundaki yorumuyla kendime geldim.. Evet yaa bu kadar zaman yayla çorbası kalırmı blogda! Hayır, yani çok ahım şahım bir tarif olsa anlayacağım hakkı diyeceğim ama yayla çorbası yahu! Neyse silkelendim kendime geldim.. İlk önce Tuz&Biber dergisini okuyamayanlar için ondaki tarifleri tamamlıyorum sonra sırayla Lezzet gelecek..
Bu tarif aslında Tuz&Biber'den de önce beni Dubai'ye götüren tarif. O yüzden anlamı büyük benim için. Kuzu etini sevmeyenlerin bile bayılarak tüketeceği bir lezzet. Yani siz tarifin adını vermezseniz kimse kuzu yediğini anlayamaz.. Ama kuzunun yumuşak etinin lezzetini ve portakalla zencefilin damakta bıraktığı tadıda unutamaz..
Malzemeler
- 1/2 kg kuzu kuşbaşı
- 1 adet portakal (Portakal yerine 3-4 adet ufak boy mandalinada kullanabilirsiniz. O şekilde de denedim harika oluyor..)
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- tuz
Yapılışı
- Etleri derince bir kaseye alın. Portakalın kabuğunu etin içine rendeleyin. Suyunuda sıkıp ekleyin.
- Zencefili ve sarımsakları soyup minik minik doğrayın ete ekleyin.
- Zeytinyağıda ete ilave edip etleri mümkünse elinizle (ki elinizin lezzetide geçsin :) ) iyice karıştırın. Ve en az 15 dakika terbiyede dinlendirin.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
- Terbiyede dinlenmiş etleri ateşte iyice ısıtılan tavada suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin.
- Et suyunu çekmeye başladığında soğanı ve tuzu ilave edin. Soğanlar iyice ölene kadar kavurun.
- Kısık ateşte et kızarana kadar pişirin. Terbiyede uzun süre dinlendirirseniz çok fazla pişirmenize gerek yok. Ama kısa zaman tutmuşsanız o zaman en az 45 dakika pişirmenizi öneririm. Kısık ateşte ve suyunu kontrol ederek. Suyu azaldıysa dibi tutacak gibi olduysa su ilave etmeyin. Et pişmiş demektir altını kapatın.
- Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Kavurmanız değişik olmuş,ellerinize sağlık.Denemek isterim.Sevgilerrrrr....
YanıtlaSilCok degisik bir tarif... Ellerinize saglik... Bunu denenecekler dosyama atiyorum... Sevgilerimle, yeni tariflerinizi sabirsizlikla bekliyorum....
YanıtlaSilAyy bu lezzeti ii bilirim bende portakal sulu biftek çok yaparım. Çok leziz gözüküyor canım eminim süperdir ellerine sağlık...
YanıtlaSilBunu mutlaka deneyeceğim. Eminim enfes bir şey olmuştur . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilnefis bende bugünlerde kuşbaşıyla yapılan değişik bir tarif arıyordum.ellerinize sağlık
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK......HARİKA OLMUŞTUR EMİNİM..
YanıtlaSilHarika görünüyor,ellerine sağlık, zencefil ve portakal da değişik olmuştur,hemen denemek lazım
YanıtlaSil(Yaşasın geri döndülerrr) ...ooff işten geldim çok açım nefisss görünüyorr:) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBu arada adsız değilim isyankar Çiğdem :)
YanıtlaSilAltın Klavye blog ödülleri başladı: http://www.altinklavye.com
YanıtlaSilkuzu eti pek sevmezlerdeniz biz de, ama önyazıdan etkilenip deneyeceğim sanırım
YanıtlaSilwww.minetozanlioglu.blogspot.com
DAVETİYE
YanıtlaSilETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://lezizce.blogspot.com/
56. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 56.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
senin yaptigin yemekler sunumu durusu bir baska mi lezzetli gözüküyor
YanıtlaSildenedim, süpper oldu; çok hafif ve lezizdi. içerisine biber, 1 domates ve toz zencefil ekledim. elinize ve yüreğinize sağlık...
YanıtlaSil