26 Eylül 2007 Çarşamba

Peynirli közlenmiş biber sarması

Közlenmiş Biber Sarması

Bu garnitür her yemekte güzel. Hatta kahvaltıda bile. Ama iftarda ayrı bir güzel oldu :) Geçen senelerde közlenmiş biberlerimi nasıl değerlendiririm diye araştırırken Portakal Ağacı ilk durağım oldu ve çözümü hemen bulmuştum. O günlerden bugünlere bunu pek çok sefer yaptım. Herseferinde içine kendi kafama göre ortaya karışık malzemeler kullandım. Ama ilk fikri Hatice'den alınca O'nun hakkını ödeyemem. Sizde deneyin eminim çok memnun kalacaksınız. İşte benim sarmalarımın tarifi..

Malzemeler
  • 6 tane közlenmiş kırmızı biber. (Siz kırmızı biberleri kendinizde közleyip hazırlayabilirsiniz, ben hazırda satılan kavanozdakilerden kullandım :) Pratiklik ilk şart her zaman :P)
  • 1 su bardağı sert beyaz peynir ufalanmış
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı ince kıyılmış taze nane
  • Kurdelası için taze soğan
  • Zeytinyağ
Yapılışı
  1. Peynir, nane, karabiber, cevizi rondoya koyup güzelce çekin. Karışırken arzunuza göre hafif yumuşak ve kaygan bir kıvam alacak kadar zeytinyağ ilave edin.
  2. Közlenmiş biberleri ortadan ikiye ayırın. İçine peynirli karışımda koyup sarın. Taze soğan ile bağlayın. Burda bağlayın derken öyle düğüm atmaya çalışmayın bu neredeyse imkansız. Sadece estetik bir görünüm alması için üzerinde bir çarpı oluşturabilir ya da sadece düz sarabilirsiniz.
  3. Servis tabağına yan yana dizip cevizlerle süsleyin. Az biraz da zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun..

17 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yasemincim seni linklerime ekledim. Sende beni eklersen çok sevinirim.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. Şekerim, soldan ikinci gayet güzel fiyonk olmuş niye kendine haksızlık ediyosun bakiyim:)

    YanıtlaSil
  4. selam tatil seve seve eklerim tabiki.. gorusuruz.

    mugecim olsun ben yinede bayaga ugrasiom onun icin bazilarinda soyle bir ativerdim ustlerine :)) hehe!

    YanıtlaSil
  5. yasemın kıs bence gusel olmus ben hastasıyım kırmızı bıberın yav:))ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  6. Yasemincan - Aynı gün benzer tariflerle pişti olmuşuz :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. burcincim hakkaten baktimda pisti vaziyetteyiz :) aman olsun varsin ne de guzel olmus :) ellerimize saglik!

    YanıtlaSil
  8. Hepside çok nefis ve bir boyda olmuş Yasemin.Önemli olan lezzetli olması canım..))Kendine haksızlık etmesen..))Sen harikasın canım!!

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  9. yasemin cnm..ben bayıldım bu biberlerin görüntüsüne..lezzet te mükemmeldir eminim.slmlar.

    YanıtlaSil
  10. Yasemin'cim bloglararası biber sarma şenliği gibi oldu valla. Kimi ziyaret etsem biberleri sarmalamış! Ama hepside nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuşlar. Bu arada sen beni unuttun galiba. Uğramaz oldun bana. Küsüştükmü yoksa... sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. selam gulcum, resmi oyle bir pozisyondan cektimki hepsi ayni boy gorunuyor :) hehe guzel kandirik yapmisim :P sagolasin afiyetler olsun!

    selam salihacim vallahi bende bayiliyorum hem goruntusune hem tadina! afiyetler olsun!

    evet ebrucum, demekki hepimizin damak tadi ayni yonde :) ne de guzel bi suru guzel biberler sarilmis dizilmis yanyana :)) bu arada ugradim sitene bi kendimi affettirim diye ;) operim!

    YanıtlaSil
  12. Yaseminim o biberleri sen közle, içlerini mis gibi peynirle doldur, bağlaması da kusur kalsın. Yok sen bağlamadın diye misafirler beğenmezlerse ben gelir hepsini yiyiveririm.

    YanıtlaSil
  13. Yasemincim, ellerine sağlık, ben de çok severim biber sarmasını, görüntüsüne bayılırım ve farklı içlerle yaparım zaman zaman, hatta blogumun ilk tariflerinden biri olacaktı bu tarif ama bloggera alışamadığımdan tüm yazdıklarımı uçurdum ve tekrar denemedim:)Artık başka bir sefere:) Görünüm çok başarılı endişeye gerek yok:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. canım gulrizim :) dogru diosun ben okadar ugrasiim bide baglamasina laf etsinler :) canimsin! optum!

    selam neslicim ;) valla senin yaratici sunumlarin yaninda ben beceriksizce baglamisim artik olsun okadarda :) ama azimliyim bi dahakine uzerine kurdela şöleni vericem :)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,bu güzellerden denemek
    istiyorum yarınki misafirlerime.Elimde konserve biber var.Sen de konserveyle yapmışsın.Ama Hünerli Bayanlar'da aynı tarifte konserveyle sert olduğu yazıyor.Eğer rahatsız edecek derecede sert olmuyorsa ben de senin gibi pratik yöntemi seçeceğim,o yüzden sana danışmak istedim.Fikir verebilir misin?
    özlem

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Özlem,
    Evet Müge genellikle kendisi seçtiği biberleri közleyerek yapıyor. Ben konservede herhangi bir sertlik görmedim. Bu aldığın konserveye göre değişir bence. Konservedede harika sonuç aldım ki daha pratik o şekilde. Ama şu bir gerçek hepsi aynı boyda biber alıp kendin közlediğinde elde ettiğin görüntü ve elbette taze közlenmişin kokusu ve lezzeti bambaşka! Şimdi doğruya doğruu...

    YanıtlaSil
  17. yasemincim harika bir tarif olmuş yemeklerinle bu akşam herkesi doyuracağım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin