
Malzemeler
- 2 tane patates
- 1/2 su bardağı bezelye
- 3 avuç kadar erişte (Benim avcum açcık büyük :) Eski basketçilerden kim kaldı :P )
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Kaynar su
- 1 tablet tavuk bulyon (Keşke taze tavuk suyum olsaydı o zaman bulyon kullanmazdım)
- Üzerine taze nane
- Tuz - Karabiber
Yapılışı
- Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Derin bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını kızdırın. İçine salçayı ekleyip bir iki karıştırın. Patates ve bezelyeleride ekleyip biraz kavurun.
- Kaynar suyu tencereye ekleyin. Erişteleri ilave edin. Sebzeler ve erişte yumuşayana kadar kaynatın. Sonra altını kısın. Bulyonu ekleyin. Kısık ateşte bir iki dakika daha tıngırdatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tuzunu fazla eklememeye dikkat edin, zira bulyonda tuzludur ;)
- Servis etmeden önce üzerine taze nane doğrayın. Sıcacık servis edin.
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık, patatesli erişte çorbanın tarifini merak ediyordum. Çok güzel görünüyor. Kaç haftalık hamilesin?
YanıtlaSilafiyetler olsun pembeli :) 5 aylik hamileyim canim, bir oglusum olucak kismetse :)
YanıtlaSil