24 Haziran 2007 Pazar

Kabak Salatası

Kabak Salatasi

Bu salatanın yaratıcısı sevgili annem. Mangal yanına giden en lezzetli salatalardan biri olarak ilan ettim bile ben kendisini. İnanın hem hafifliği hemde sağlık yönünden zenginliğiyle ayrıca kabağın çiğ olarakda yenilebilirliğinin kanıtı. Hazırlaması sadece 5 dakikanızı alırken yemesi çok daha kısa sürüyor çünkü inanılmaz lezzetli :) Afiyetler olsun..

Malzemeler
  • 5 kabak
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
sos için
  • 2 paket knorr acılı hazır salata sosu
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 3 diş sarımsak küçük küçük doğranmış
Yapılışı
  1. Kabakları uzun uzun (julyen tarzı deniyormuş :)) doğrayın. Bunun için tupperware in julyen doğramasının kullanabilirsiniz. Yada normal salatalık kabuk soyucu ile uzun uzun şeritler halinde doğrayıp üst üste getirerek ince ince kesebilirsiniz.
  2. Maydanoz ve kabakları karıştırın.
  3. Çukur bir kasede salata sosu, yağ, sarımsak ve suyu karıştırın.
  4. Sosu salatanın üzerine servis yapmadan hemen önce dökün.
Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Yasemin şekerim,
    Yani bu kadar olur, tam tupperware katalogunu inceliyordum şimdi, bu julyen soyucuyu kullanan varmıdır acep diye kendi kendime düşünürken, yarım saat sonra senin yazıyı gördüm. Evet, kullanan varmış hemde pek şık şeyler yaparak. Ben kabağı çiğ olarak sanırım sevemem ama görüntü süper şekerim.Öptüm.

    YanıtlaSil
  2. :) mügecim sen bi kabağı bu şekilde dene bence ondan sonra karar ver sevip sevmeyeceğine eminim pişman olmazsın :) hayır sevmezsen çağır beni ben yerim gene ziyan olmaz :)) öptüm!

    YanıtlaSil
  3. Bu salatayı ben de yapıyorum ve çok güzel, hafif bir yemek, salata ya da meze gibi bir şey. Ben rendeliyorum, ama böyle çok daha hoş olmuş.Ayrıca çiğ olarak kesinlikle çok lezzetli olduğunu denemeye cesaret edemeyenlere söylemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. selam oznur, evet super oluyor yani cig falan hic rahatsiz etmiyor :) kabak kabak olali bole lezzet gormedi.. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Özlem piknikteydim ama şaşkın şaşkın bakıp gülümsemekten ağzım hiç kapanmadığı için bir türlü kendimi toparlayıp sohbetlere katılamadım (bu yüzden halen grema esprisini çözemiyorum) fakat şunu söylemeliyim çok şeker bir hanımefendisiniz patates salatası ise süperdi tekrar görüşmek üzere selamlar

    YanıtlaSil
  6. selam zerrin, lakin benim adim yasemin :) hani bir ozlem ismi gecmis onu duzeltiim dedim canim :D sen maalesef grema esprisine kadar kalmadin ondan kacirmis olabilirsin bi sonraki toplantida senin icin yinelerim ;) cok optum

    YanıtlaSil
  7. selam;
    kabak salatasının içinde soya filizi de var galiba...tarifte yazmayınca bi sorayım dedim..

    sevgiler;
    gülcan

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Gülcan, Hayır soya filizi yok. Kabakların iç kısmının açık renk olan kısımları seni yanılttı sanırım. Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  9. Ben bu salatayı siz paylaştığınız dan beri yapıyorum harika bir salata kabakları akşamdan hazırlayıp sosunu misafir gelmeden önce döküyorum ve herkes bayılıyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin