7 Aralık 2008 Pazar

Fotoğraf Makinesi Kurabiye

foto_makinesi

Fotoğrafa fazlasıyla meraklı bir arkadaşım için özel olarak yaptım bu kurabiyeleri. Zaten standart kurabiyelerden çok, böyle değişik orjinal fikirleri üretmeyi seviyorum. Eee insan yaratıcı oldumu standartların dışına çıkmak istiyor haliyle.. :P O yüzden bazı özel insanlar için özel şeyler üretmeyi seviyorum. Bu da onlardan biri.
Kurabiyeyi yaparken aslında fotoğraf makinesinin renkleri olan siyah veya gri tonlamayı düşündüm. Ama madem kurabiyeden fotoğraf makinesi yapıyorum neden renkli olmasın ki. Zaten oyuncak gibi birşey şeker hamuru, bu durumda öyle kasvetli renklere mahkum etmeye gerek yok canım kurabiyeleri. O yüzden bu özel fotoğraf makinesi kreasyonu rengarenk, cıvıl cıvıl.. Eee her makinenin bir markası vardır dimi? Bunlarında markası arkadaşımın ismi. Seri numarası da doğum tarihi :)
Kurabiyelerin tarifi her zamanki tarif. Bu sefer farklı olarak objektif ve flaş yerlerinde cam şekerlerden kullandım ki hem cam efektini sağlasın hem de renkli dursun. Kurabiye hamurunu açıp kestikten sonra tepsiye dizdim. Objektifin ve flaşın boşluğuna cam şekerlerden koydum. Fırında pişerken onlarda eriyip cam efektini sağladılar.
Flaşın neden çam ağacı şeklinde olduğuna gelirsek :) Efenim küçük dikdörtgen kalıp bulamadım. Bıçakla kesmeyi de beceremedim. Biraz acelem olduğundan fikirlerimde tıkandı. Haliyle elimdeki en küçük kalıp olan çam ağacıyla kestim :) Yanii fena olmadı.. Hem belki benim hayalimdeki fotoğraf makinesinin flaşı çam ağacı şeklinde :P.
Sevgili arkadaşımın yeni yaşını tekrar kutluyor, sevdiği ve sevdikleri ile çooookkk güzel seneler diliyorum!!

foto_makinesi2



Hac Bayramınız Mübarek olsun...

Rabbim bu sene kutsal topraklarda vazifeyi yapan müslümanların haclarını kabul etsin, bizlere de tekrar tekrar o topraklara yüz sürmeyi nasip etsin inşaAllah..


12 yorum:

  1. AMİN canım inşallah hepimize nasip etsin RABBİM.Kırabiyeler muhteşem ellerine sağlık bayıldım,renklerde harika öptüm canım...

    YanıtlaSil
  2. Yanılmıyorsam şayet bu kurabiyelerin kime ait olduğunu tahmin ettim ben :) Çok şeker ve cici olmuşlar tadı da eminim bir o kadar güzeldir..Bayramınız mübarek olsun..Nice bayramlara bebişiniz ve sevdiklerinizle..
    Balerina cif :)

    YanıtlaSil
  3. Bayramın mübarek olsun sevdiklerinle beraber daha nice güzel bayramlar diliyorum.Duana da katılıyorum amin diyorum

    YanıtlaSil
  4. amın cnm ıns.. ıyı bayramlar.. kurabıyeler muthıs:))

    YanıtlaSil
  5. Yaseminciğim,
    bayramını tebrik ederken,
    bu güzel dualarına binlerce kez amin diyorum.
    Yaptıklarını yakından beğenerek takip ediyorum, özellikle şeker hamuruyla yaptığın kurabiyelerinde çok iyisin maşallah.

    YanıtlaSil
  6. bayramın mübarek olsun neşeli huzurlu akılda kalan bir bayram olsun inşAllah..

    YanıtlaSil
  7. cok güzel görünüyorlar , bütün tarifleriniz birbirinden gzl hep takibimdesiniz ellerinize saglik..
    buarada bayraminiz mübarek olsun dualariniza binlerce kez amin diyorum bnde suan hacda olmak icin neleri vermezdim ;( insAllah Allah en kisa zamanda isteyenlere o mübarek topraklara gitmeyi nasib eder ..
    Aeo

    YanıtlaSil
  8. cnm ya ne şeker kurabiyeler yapmıssın..hayran kaldım.sen bu işi ilerlettin..hayırlı bayramlar.slmlar

    YanıtlaSil
  9. Amin.
    kurabiyeler süper olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. hey bunlardan yaparsın di mi bana bi dakine?ömrüm ben:)))

    YanıtlaSil
  11. fotograf makinesii!! cok iyi fikir:)) fotograf cekmeyi seven annecigime yapsam cok mutlu olur :D bizde 6 arkadas birlikte bir blog kurduk, daha yolun cok basindayiz ama blogumuza bir goz atip olumlu-olumsuz elestiri ve yorumlarinizla bizi desteklerseniz cok mutlu oluruz :) www.mutfakmaceramiz.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin