24 Mayıs 2008 Cumartesi

Yasemin Nerede :)

Nerdemiyim ? Efenim olmam gereken yer olan Mutfakta :) Efet şu anda saat 00:55 ve ben mutfak masasında oturmuş fırınımı izliyorum. Fırında ne mi pişiyor :) Tabii ki kurabiyeeee.. Yani bebek öncesi dönemde olduğum gibi gece yarısı kurabiye yapıyorum. Bi dak fırın daki çıkıooo..
Evet bi posta daha pişti şimdi diğer tepsiyi verdim fırına.. Sonra bu pişince diğeri.. Bu şekilde hamur bitene kadar devam :) Şimdi ne pişirdiğimi merak ettiniz di mi ? Böyle tepside 5 tane pişmesi gereken rengarenk birşey.. Efet harika bon bon kurabiyelerimden yapıyorum..
Şimdi efenim normalde bu tarz günlük vari yazılar yazmayan ben bir anda nedendir ilham perilerimin etkisiyle hadi bir postta tarifsiz olsun benden olsun dedim ve yazmaya başladım..
Oğluşumun banyosunu yaptırıp yatırdım. Bugün biraz gazdan biraz anne sevgisinden bi türlü derinlere dalıp uyuyamadı. Uyuduktan 15 dakika sonra o güzel sesiyle bana seslendi durdu. Gel beni kucağına al ya da gel beni besle diye :) Neyse ki sonunda uyudu kuzumda bende mutfağa girebildim.. Doktorumuzunda tavsiyesiyle artık oğlum kendi odasında uyumaya başladı. Yani bugün 3.gecesi. Ondan benim gecelerim sanki biraz daha tetikte geçiyor. Ay duyabilirmiyim ay ağlarda duyamazsam diye.. Ama olsun bu gecelerde geçer.. Şimdi emerken uyuyor, bakalım yavaş yavaş yatağında bırakıp kendiliğinden uyumasını sağlamak lazım. Ama daha erken ya o kadar da katı olamam şu anda :).

Bu arada son tepsi fırında.. Ay öyle güzel yayılıyorlar ki..
Şimdi bu saatte ne işin var kurabiye ile diyenlere söyleyeyim. Efenim yarın kısmetse "tükkan"da Fidan için güzel bir partimiz olacak.. Canım Burçin sağolsun beni de düşünmüş çağırmış. E tabii kambersiz düğün olur mu, olmazzz. :) Her zaman ki gibi bizim partiler imece usulünden bende elim boş gitmiyeyim dedim ve bu güzel kurabiyeleri yapmaya başladım.. Bu arada iki tanesi öyle güzel yuvarlak olmadı ben de mideye indirdim ohhh sefam olsun pek güzel olmuşlar..
Yaa bu saatte kurabiye yapmak güzel de ah şu mutfak dağılmasa ne olurdu.. E şimdi canım eşimde yardım edemez çoktan uykuya geçti.. Napalım iş başa düştü gene. Ay acaba şöyle düzgün kenara yığsamda yarın mı toplasam sabahtan.. Ufff amann neyse bu tepsi pişsin bon bonlarımı dizeyim düşünürüz.. Bırak dağınık kalsın modumdayım sanki. Ama bu da benim titiz manyak hasta kişiliğime uymaz..
Biiippp efet duydunuz fırının sesini.. Bu da pişti fırını kapattım. Bon bonlar dizildi. Kurabiyeler soğumak üzere yerlerini aldılar. Biraz soğusunlar paketleyeyim yatayım en güzeli. Şimdi bana uyku lazım. Hem sonra sütümün kalitesi bozulmasın dimi... Bu arada saat 01:21.. Bu kadar gevezelik yeter...
İyi gecellerrr...


18 yorum:

  1. yasemın cım, ellerıne sağlık dıyeyım önce:) sonra daaaaa surprız fılan kalmadı demek ıstıyorum hehe muhtemelen benım uyududuğumu dusundun ki, partı neyım yazmıssın... ama su uyur ben uyumam bacım ıcım costu bır kere... ama ben hıcbırsey yapamadım yaaa:( neyse onu da evde telafı ederız artık;)) bacım yarın görusmek uzere...

    YanıtlaSil
  2. ehehehehehehe yasminnnnnnnnnnn kurabiyelerin pekg üzeldi burdanda teşekkür ediyim dedimdi belki bidaha yaparsın :))))

    YanıtlaSil
  3. severek yaparim yaevrrrummmmm :P

    YanıtlaSil
  4. Süprisi son dakka da bozan zatı muhterem , bonbon kurabiyelerle kendini affettirdin sanıyosan yanılıyosun !!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. Yasemin'ciğim ellerine sağlık..)Tattığım en leziz kurabiyeler seninkilerdi inan..))Tekrar tekrar teşekkürler..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yaseminciğim sabahları başucumda çalan 1 saat 2 cep telefonu alarmı var.Hepsini kapatıp uyuyakalıyorum ama inan oğlum hık dese kalkıp koşuyorum.Sakın kafanı takma mutlaka duyarsın.Çünkü onun sesine duyarlı yaşıyorsun.Annelik bu galiba..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Zercen beyin annesi grema sıkıcağı bacım :) bon bon kurabiyelerin nefisstii elcezlerine sağlık.Seni ve zercen beyimizi öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Maaşallah annesi demek oğluşun kendi odasında uyuyor,benim 11 aylık bir yaramaz kızım var,bizim odada:)
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    • Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
    • Hanımlarla yapılan günlere
    • Beş çayına gelen misafirlere
    • Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

    26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
    Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


    AYRICA :
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yagmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey
    • adınızı
    • sitenizin adresini
    • dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    • tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Canım merhaba:) Sencer kocaman olmuş:) Çok tatlı maşallah! Ne güzel gülmüş:)Kurabiyelerin de çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık! Öptüm:)

    YanıtlaSil
  10. o tatlı şeker Sencer artık karyolasında da uyurmuş..aferin ona ve hamarat annesi Yasemin'e. Bizimki de geçende yine nükseden kolik sancısı yüzünden/sayesinde (bir sürü soğuk kayısı yedim de)bir gece karyolasında uyudu. Çünkü sancıyı ancak dönenceye hipnotize olmuş şekilde bakarak ve bacaklara masaj uygulayarak geçirebildik. Sonra da nerede olduğunun bile farkında olmadan bayıldı gitti zavallıcık.

    YanıtlaSil
  11. ya bonbon kurabiyeleri ben de gördüğümde bayılmıştım çokta lezzetli gözüküyorlar..bu arada yasemin abla bebeğine aşık oldum ben:)
    çok tatlı çok:)
    maşallah nazar değdirmeyeyim ama çooooook şirin ya bu melek..
    hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle sizteniz çok güzel olmuş tebrikler başarılarınızın devamını diliyorum benim sizden ricam blogunuzda kategori kısmını nasıl yaptınız bu konuda bana yardım ederseniz çok mutlu olacam site adresim www.alternatifsaglik.org mail adresim de levent@alternatifsaglik.org şimdiden çok teşekkür ederim zamanınızı aldım hoşçakalın

    YanıtlaSil
  13. canim cok sagol sinav donemim boyunca destek oldun bana surpriz harika olmus gerci biri acik bozmus ama :) fidanim yinede cok sevinmistir eminim bu arada kurbisler muthis cidden cok severim bende bunlari yeniden mutfaga donus zor olacak benim icin iyice saldim cunku bu donem :) sevgiler oglusa opucukler kocaman olmus masallah

    YanıtlaSil
  14. canim agustosta kismetse istanbulda olacagim ailem izmirde once onlarla gorusecegim :) 1 agustosta ins istanbuldayim kizlarla bir akmerkez bulusmasi dusunuyoruz gelirsen cok sevinirim :)neden akmerkez dersen :) ben ordan baska bir yeri bilmiyorum cunku kayinvalidemlere en yakin yer orasi :) arabayla 5 dakika bile surmuyor o bakimdan sadece oraya gelebiliyorum tek basima hehehehee :Doglusuda getir tabe el opsun yirim onu ben
    :)

    YanıtlaSil
  15. merhaba

    yasemincim uzun zamandır takip ediyorum bloğu ama mesaj yazmak bu güne nasipmiş. sencer çok tatlı maşşallah allah nazarlardan korusun. benim oğlumda henüz bizim oda da 1 yaşında ayırmayı düşünüyorum. aslında senin yaptığın en iyisi ama işte beceremedim ben bir türlü.

    Bonibonlu krabişler de hep aklımda bir gün deniycem sevgiler sencere öpücükler...

    YanıtlaSil
  16. cezam neyse cekerim burcincim napak yaptik bi esseklik :P

    gulcum begenmene cok sevindim! afiyetleeerr olsunn!

    serpilcim cok haklisin! bend3 sencer pasa dogmadan once davul calsa uyanmazdim simdi tikirtida nobete hazirim :)

    sagolasin ozlemcim afiyetler ossun :)

    valla tugba her gece acaba yanima alsammi tereddutleri icinde azimle odasinda yatiriom :) sanada basarilar dilerim :)

    seblacim vallahi dogan buyuyor :) darisi sana ;)

    ahh kuzuumm kiyamam ben ona ve pek tabii sizede gulum zor bisi bu sancilar ne yapacagini bilemez bi sekilde bakip duruyosun bbise :(
    duru kuzumuda senide cok optuumm!

    gokcecim artik asiklar sirada :D cok can yakici bi oglum var :D:D:D optum canim!

    levent bey merhaba sitemi begenmenize sevindim.. kategorilendirme ile ilgili mail aticam size. gorusmek uzere iyi gunler..

    ninocum cok gecmis olsun. donusunu bekliom sabirsizlikla!

    selam betul! ne iyi yapmissin gelmissin bide yorum yazmissin. doktorum 6 ay a kadar ayirdiin ayirdin sonra cok zorlanirsin dedi. sana simdiden kolay gelsin! kurabiyeleri deneyince haber edersin ;)

    YanıtlaSil
  17. kurabiye falan neyse de ben o battaniyeye sarılı güzel şeye bayıldım.yerim onu ben,maaşallah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin