5 Aralık 2007 Çarşamba

Bon Bon Kurabiyeler

BonBon Kurabiyeler by Yasemin Mutfakta

Bu kurabiyeleri ilk Cafe Fernando'da görmüştüm. O gün bugündür de muhakkak yapmalıyım dedim kendime. Sırf bu yüzden her alışverişe çıktığımda M&M atıyordum sepete. Ama daha ben kurabiyeleri yapmadan bitiyordu M&Mler. :) Sonunda canım arkadaşım Ebru'nun biricik bebişi Ela Hanım için hediye olarak yapmaya karar verdim. Tabii aslında bu hediye bebişten çok annesine oldu malum bebiş sadece anne sütü alıyor :). Olsun sen büyü Ela'cım ben sana gene yaparım. Kurabiyeler inanılmaz lezzetli inanılmaz güzel.. Ve inanılmaz da büyükler :) Amerika'ya gittiğimde bayılırdım büyük büyük kurabiyeler alıp yemeğe ama insan evde kendi yaptıklarını yerken apayrı bir keyif alıyor.
Bu kurabiyeler için Cafe Fernando'nun çok güzel ipuçları var onları kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Ben vanilinle ilgili kısım hariç hepsine harfiyen uydum ve harika sonuçlar aldım.. Vanilya özütü kullanmadım çünkü vanilya özütü gerçek vanilya çubuklarının alkolde bekletilmesiyle elde ediliyormuş. Bu durumda içinde alkol olan birşeyde ben yokum :) Vanilya çubuğuda bulamadım maalesef.. Sonuçta bende sentetik vanilin koyacağıma hiç koymam dedim ve koymadım :) Olsun böylede güzel oldular :)

En önemli not! Sakın bir tepsiye 5 taneden fazla koymayın. Okadar çok yayılıyorki bu sefer şekillerini kaybediyorlar. Ben iki tepside sırayla pişirdim. Ama pişerken ne kadar yanlış yaptığımı farkettim. Bir tepsiye 12 tane dizerek :) O küçücük hamur topları kendilerini öyle salıyorlar ki inanamazsınız! O yüzden zaten kısa sürede piştiklerini dikkate alırsanız her tepsiye 5 parça koyup geniş geniş pişirin derim. Pişeni çıkarıp diğer tepsiyi koyun, o da pişince başkasını.. Bu şekilde tek tek pişirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum..


BonBon Kurabiyeler by Yasemin Mutfakta

Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 3 paket bitter çikolata rendelenmiş yada bıçakla küçük küçük kırılmış, 240 gr falan yapıyor toplamda. (Ben Eti'ninkileri kullandım içlerinde en yüksek kakao oranı onda)
  • Üzerlerine dizmek için Bonibon veya M&M çkolata
Yapılışı
  1. Fırını 180 derecede ısıtın.
  2. Un, karbonat ve tuzu bir kaba beraber eleyin.
  3. İyice yumuşamış tereyağını mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın. Erimiş tereyağ değil oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ kullanın!
  4. Şekeri de tereyağına ekleyip çırpın. Yumurtaları da teker teker ilave edip mikserle birbirine karışana kadar çırpın.
  5. Un karışımını yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek mikserle düşük devirde çırpın.
  6. Parçaladığınız bitter çikolatayı hamura ekleyin ve tahta kaşıkla heryerine karışacak şekilde karıştırın.
  7. Hamuru buzdolabında en az 30 dak dinlendirin.
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine en fazla 5 tane gelecek şekilde geniş aralıklarla dizin. Eşit büyüklükte olmaları için dondurma kaşığı kullanabilirsiniz. Düzgün şekillerde yuvarlamanıza ya da üzerine bastırmanıza gerek yok. Zaten çok güzel yayılıyorlar. Fırında 10-11 dakika pişirin. Daha fazla değil. Fırından çıkınca henüz yumuşak oluyorlar bu sizi yanıltmasın. Durdukça sertleşiyor.
  9. Fırından çıkardıklarınıza M&M leri arzu ettiğiniz şekilde batırın. Ben renklerini ayırıp ayrı ayrı koydum. Nedense böyle daha hoşuma gitti. Soğudukça M&Mler sabitleniyorlar. Ve kurabiyeleri yerken inanılmaz bir lezzet katıyorlar..
  10. Kalan hamurdada aynı işlemleri tekrarlayın. Her seferinde tepside yalnızca 5 kurabiye olunca daha rahat yayılıp şekillerini koruyorlar ;)
Cafe Fernando'ya bu şahane tarifi için teşekkür eder herkese şiddetle yapmasını tavsiye ederim! Afiyet olsun...

56 yorum:

  1. Bende denemiştim bendeee :) Gerçekten çok lezzetliler..En zevkli yanı ise M&M leri Ardam ile kurabiyelerin üzerine yerleştirmekti :)

    Ellerine sağlık Yasemincim

    YanıtlaSil
  2. Yaseminim, minik kuşum, gülom;;
    Şimdi tamam ben seni seviyorum o ayrı ama ben ne cadalozumdur sen bilirsin ve ne kadar açık sözlüyümdür...

    Kurabiyelerin, enfesss görünüyor ve diyebilirmki Cafe Fernando dan sonra en başarılı görünenler.
    Burçi ciğim ve Zerrin ciğim de de gördüm bu kurabiyeyi ama neden bilmiyorum başarılı bir resmin etkisimidir, seninkiler çok ama çok ağzımı sulandırdı. Normalde her gün bir çok blog gezdiğimden can çekme hormonum sıfırlandı gibi, tablolara bakar gibi bakıyorum resimlere ama bu kurabiyeler....
    Çok canım istedi... O kadar.

    YanıtlaSil
  3. bu kurabiyeler benim de denenecekler listemde :) misafir geldiği zaman "aman bildiğimden şaşamayayım" diyerek erteliyorum, diğer zamanlarda da, pişirdiğim kurabiyelerin hepsini yemekten korktuğum için deneyemiyorum :)
    ama sende de gördüm ya artık kesinlikle denemem lazım, çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. burcincim harika hakikaten dimi :) benim oglusumda olsun bende onla dizerim artik :) afiyetler olsun!

    mugecim bidenem yahu senin canin cekerde ben sana yapmammi bunlardan beee!! en kisa zamanda yaparim sende solee gevrek gevrek yersin :) kiamam sana ben! cir cir teyzeee!! optummmm!

    meldacim kesinlikle erteleme mutlaka dene! inan bayilacaksin! afiyetler olsun simdideeenn!!

    YanıtlaSil
  5. Yasemin kurabiyelerin çok güzeller ya eline sağlık :) M&M değil de bonibonla yapsak da olur heralde dimi? Ben onları daha çok seviyorum da :) Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  6. Bu arada seni linklerime ekliyorum canım. Ordan tıklayıp kolayca takip edebilmek iyi olur :)

    YanıtlaSil
  7. Yaseminciğim valla kurabiyeler harika. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim en kısa zamanda. Öneriler ve uyarıları da dikkate alıcam mutlaka. Tepsiye 5'den fazla koymak yok. Yaw bitmediyse kurabiye yemeye gelsem mi ne? Fotografı öyle güzel çekmişsin ki dayanamadım. Geliyooom. :))))

    YanıtlaSil
  8. Yasemin nefis olmuş kurbişler. Benim ufaklık bayılır bunlara valla. Ellerine sağlık. Sevgiler, kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Canım merhaba! Kurabiyen enfesss görünüyor, tam denemelik!
    Bana da denettireceksin anlaşılan!
    Ellerine sağlık! Öptüm!

    YanıtlaSil
  11. Yasemincim benim M&M lerde Noel babadan geldi..Kızağın arkası M&M dolu...Yılbaşı gecesi kızağı ilk sana yönlendireceğim madem o kadar seviyorsun...
    He birde üzerine Yasemin Mutfakta yazdıralım mı? :)
    Ne fiyakali olurdu ama...:)
    Ellerine saglik canim sevgilerle

    YanıtlaSil
  12. Yasemin benimde çok beğendiğim kurabiyeler bunlar,ellerine sağlık pek güzel görünüyor bu arada bebiş nasıl hiç bahsetmiyorsun ?

    YanıtlaSil
  13. Yasocum,

    Ne güzel olmuşlar, ellerine sağlık.
    Ben resme de bittim, çok şık olmuş..
    sevgiler
    müge

    YanıtlaSil
  14. bende her alışverişe çıktığımda bu kurabiyeyi yapıcam artık diyerek alıyorum m&m leri ama daha yapmak kısmet olmadı-ama madem bu kadar güzel yapmak şart oldu. gerçi bana yasak :(, artık oğluşum yer :)
    Cafe Fernando da görmüştüm bende ilk hatta Can'ın doğumgünleri için isimlilerinden yaptırıcam.
    ... ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  15. Ayyy çok şekerlerrrrrrr;)
    Hemen bonibon alınıp yarın oğluşa süpriz babından yapılacak;))
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  16. selam kosan istiridye :) elbette bonibonla yapabilirsin. hatta istersen uzerine iri iri dogradigin cikolata parcalari bile koyabilirsin.. ya da hayal gucunde neler varsa :) listene eklemene cok sevindim bende seni ekliyeyim :) afiyetler olsun!

    gannecim bu kurabiyeler yapilirda evde kalirmi maalesef kalmadi ama sen gel ben taze taze yaparim sana ;) afiyetler olsun canim!

    ebrucum kesinlikle katiliyorum benim ufaklik yedigimde karnimda kipirdaniyor heralde kendi yedigi zaman zevkten dort kose olacak :D afiyetler olsun!

    salihacim sen ve renklerin :) aman dunya senin dunyan nasil istiyorsan oyle renklendir be canim :) ben accik sade seviyorum herseyi ondandir israrim :) sen gonlunden geceni dinlee !!

    burcakcim simdiye kadar denemediysen suc sende vallahi! bak gec kalma sonra yaa simdiye kadar nerelerdeydi bunlar dersin :) afiyetler olsun!!

    yamanim aysem ay bayilmistim senin kizaga, helede bunun uzerinde yasemin mutfakta yazani olsa! ay deyme keyfimee ne yalan soliimmm... super olurr :) sen m&m leri gonder bende sana kurabiye olmus halde gonderiim :)) optum canim!

    sedacim, bebek iyi masalllah bol bol kipirdaniyor cok sukur.. annesinin uykusunu getiriyor durmadan gorsen, bi gozum acik biz gozum kapali geziyorum hep :) 30 haftayi devirdik bile.. giderek yaklasiyor ve tabii heyecanda dorukta! yani senin anlayacagin hersey yolunda cok sukur.. sagolasin canim ilgilendigin icin! kurabiyeler icinde afiyetler olsun!

    mugecim kurabiye zaten cazip bide resimle cezbetsin istedim :) insallah begenilmistir! afiyetler olsun bidenem!

    ozlemcim vallahi aslinda banada yasak bunlar! ama ben napiyorumm. amannn aklimda kalacagina midemde kalsin diyorum :) ay yok yok su bebisimi dogurayim yasaklara yeniden uyacagim soz :P can icin pisir sende can a kan gelsin :)

    pericim bencede iyi olur :) oglusa yasemin teyzesinden supriz olsun ;) afiyetler olsun!!!

    YanıtlaSil
  17. Bu tip kurabiyeleri Home tv de izlediğim bir programda koca koca fırınlarda yapıyorlar.Hemde malzemeleri göz kararı kullanarak.Dediğin gibi fırın tepsisine dondurma kaşığıyla çok seyrek koyuyorlar,yayılıp gidiyor.Hep yapmak istemişimdir.Şimdi senin bu gerçekten güzel fotoğrafına bakıp "yapmam lazım" dedim.Ellerine sağlık canım.
    Kendine ve bebeğine çok iyi bak.

    YanıtlaSil
  18. beyhancim mutlaka dene.. ben izlememistim o programi. ama zaten home tv deki programlarda kullanilan firinlar hep devasal boyutlarda :) ona ragmen ne kadar yayiyorlar yani sen dusun :)

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık harika görünüyorlar. Tarifi beğenmenize sevindim!

    YanıtlaSil
  20. selam cenk, tarif tek kelimeyle olağanüstü! asıl bu tarifi bize kazandırmak en büyük sevinç! yeniden ellerine saglık!

    YanıtlaSil
  21. ben de gördüm cafe fernando da yapmayı çok istiyordum bir de siz de görünce şimdi iyice heveslendim şimdi ellerinize sağlık çok iştah açıcı gözüküyor dolaştım gezdim sitenizi çok hoşuma gitti ve linklerime koyacağım:)

    YanıtlaSil
  22. Cok harika bu kurabiyeler,cok begeniyorum. Cocuklar kesinlikle itiraz etmezler.Ellerine saglik ve iyi hafta sonlari.

    YanıtlaSil
  23. Bacımmm vallah billah alkol yoktu....

    YanıtlaSil
  24. merhaba pastaci kiz sena, begenmene cok sevindim.. bence ertelemeden yapmalisin eminim bayilacaksin! simdiden afiyetler olsun!

    selam yaren, afiyetler olsun.. cocuklari benim icin op eminim bayilirlar!

    ajanim sen ne diosan odur ;)

    YanıtlaSil
  25. Merhaba..sizi takip etmeye dün başladım ve hemen dun aksam eve gıder gıtmez bonıbonlu karbıyelerı denedım.Tek Kelimeyle HARİKAAAA oldular.çok teşekkür ederim bundan sonra sıkı bir takipçinizim :)
    Gamze

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Gamze, cok mutlu oldum yorumunuza. Kurabiyeleri deneyip begenmenize daha cok, ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  27. işte yeni bir tarif ve yine aynı yerdeyim.Adaş bu kurabiyeleri çocuklu misafirlerim ve oğluş için yapacağım.soum şu olcek ki benim fırınım mini fırın yani tepsilerim de normalden küçük,onlara kaç adet koymam gerekir acep? bütün günü kurabiye pişirerek mi geçirecem fırının başında??
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. simdi adasim, mini firin mi midi firinmi? simdi aslinda yemek kasigi ile degilde tatli kasigi ile mini mini hazirlarsan o zaman bi tepsiye daha cok koyabilirsin bence. uzerlerine ole bi suru bonbon degilde ne bilim bitane ortaya koyabilirsin o zaman. ama normal tepside bile 5 dene oluyorsa ancak kucuk tepsiye normal kasikla 2 dene sigar.

    YanıtlaSil
  29. anacım valla midi midir mini midir bilmem işte bosch'un mini fırını bildiğim.yani ben bu tarife hiiiiç girmiyim o zaman,bunu anneme gidince onun koca fırında yaparım ben.öyle bir tepsiye 2 dene koymakla bitmez bu iş,sonra kulakların falan çınlar:))
    saol canım benim

    YanıtlaSil
  30. oglumun dördüncü yasgününde anaokulundaki kutlama icin yapacagim tariflerden birini nihayet buldum bu kurabiyeyi dün denedim ve harikaaa sonuc aldim. oglum bayildi cokkk tesekkürler sevgiler. Sevinc / Almanya

    YanıtlaSil
  31. st.christoffel6 Haziran 2009 17:28

    Öncelikle teşekkür ederim tarif için.

    İnanılmaz yağlı bir tarif, görüntüsüne hayran kalmama rağmen yaptıktan sonra yiyemedim.

    Bitter için 240 gram çok fazla olduğunu düşündüm ve 160 gram koydum, bu durumda bile fazla oldu. Zaten şeker de koyuyoruz iyice şeker komasına girmenin lüzumu yok değil mi :)

    Biraz lastik gibi oldu, çok az. Ben tam olarak bisküvi tarzı olacağını düşünmüştüm. Böylemi oluyor yoksa ben unu biraz fazla koyarak hata mı yaptım acaba?

    Sunumunuzu çok beğendim, tekrar teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  32. merhaba st.christoffel, simdi siz tarifte miktarlarlada oynadiginiz icin belki istediginiz sonucu alamamis olabilirsiniz. ben bu tarifi aynen yazdigim miktarlarda coook kez yaptim. simdye kadar hic sorun yasamadim. un miktarini artirdiginiz sertlesme olmustur. aslinda gercekten olaganustuler. yag miktari sizin icin sorunsa yalniza onun miktarini biraz azaltip diger miktarlari aynen kullanarak yeniden denerseniz eminim memnun kalirsiniz. kalmazsanizda diyebilecek biseyim yok, uzulmekten baska :( sonucta zevkler ve renkler tartisilmaz ...

    YanıtlaSil
  33. dün yaptım çok başarılı oldu :) teşekkür ederim, elimden geldikçe diğerlerinide deneyeceğim, küçük bir tarif defterim oldu sayenizde...

    YanıtlaSil
  34. 2 kere yaptım bu güzel kurabiyeleri,çokta beğenildi, en çokta sevgilim...
    ama benim yaptıklarıma bu kadar bon bon sığmıyo 3 tane anca, ben mi küçük yapıyorum acaba :)

    YanıtlaSil
  35. merhaba Elfi, daha önce de yorum yazmışsın ama ne hikmetse ben geç kalmışım teşekkür etmekte! ellerine saglık! ben tariftede dediğim gibi bir tepsiye 5 tane olacak şekilde büyük toplar koyuyorum haliyle bol miktarda bonbon sıgıyor :D

    YanıtlaSil
  36. Yasemin hanım merhaba .Oğlumun cumartesi günkü doğum günü için sizden epey bir kopya çektim çünkü yaptıklarınız çok güzel.Paylaştığınız için de ayrıca teşekkürler.Havuçlu kek , bon bon kurabiye ve çikolata kremalı muzlu cup cakelerinzden yaptım.Tek bir sorum var; bonbon kurabiyeler biraz tatlı ve yağlı mı oluyor?Görüntü sizinki ile aynı ama biraz yağlı geldi bana.

    YanıtlaSil
  37. merhaba Hande, olurmu ne kadar memnun oldum :D dilerim tum uyguladigin tariflerden memnun olursun..
    simdi gelelim bonbona..
    bu kurabiye tatli ve yagli ancak ole rahatsiz edici derecede degil.. yani simdiye kadar ayy bu cok yagli ya da aaaa ama buda cook tatli diyen cikmadi. ki yaptigim sayinin haddi hesabi yok. acaba kullandigin yag fazla yogun aromali bir yagmiydi? cunku bu yaglilik oranini etkileyebilir. tatlilik kismida sekerin markasina gore daha tatli sekerler var..
    ben yag olarak en son "sutas" tereyag, seker olarak "balkupu" seker, cikolata olarakda "eti bitter" kullaniyorum genellikle.. ve harika sonuc veriyor.
    umarim istedigin sonucu alirsin.. gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  38. yasemin hanim selamlar.sizin brownie tarifiniz vardi bulamiyorum.kaldirdiniz mi acaba? arkadaslarim cook begenmisti fakat tekrar bulamadim:( yardimci olursaniz sevinirim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  39. selam nilufer, acaba su tarifim olabilirmi?


    coook cikolatali kek

    YanıtlaSil
  40. Yasemincim 2 gün önce yaptım bu muhteşem kurabiyeleri ve süper oldular hatta şu anda kalmadılar:)) ben m&m yerine piştikten sonra üstüne damla çikolata koydum, tam cookie oldular. Zaten bitter çikolatayı da 140gr koymuştum. Yalnız şekeri fazla geldi bana da. Ama herkesin damak tadı farklı olabiliyor tabi. O yüzden bir dahaki sefere 1,5 değil 1 bardak koymayı düşünüyorum. Çok teşekkürler bu süper tarif için. Takipteyim:)

    YanıtlaSil
  41. Afiyet olsun Lucy! cikolatada harika fikir. Evet biraz tatli bir kurabiye :) Azalttigindada gene guzel olurlar bence. sonucu bildirirsin :) afiyet olsssuunnn!

    YanıtlaSil
  42. Merhaba Yasemin,
    Bende blogunun yeni takipçilerindenim. İnternette tarif ararken önce portakal ağacı'nı, sonra hünerli bayanlar'ı sonra da seni buldum :)hepiniz de harikasınız, resmen hayran oldum. Hele bu kurabiyelere, aşık oldum :) Henüz 10 aylık evliyim ve evlenmeden önce pek de mutfağa uğramıyodum. Şimdi kendi kendime bişeyler öğrenmeye çalışırken blogun bana gerçekten çok yardımcı oluyo, teşekkür ederim.. Bu tarifi yapmak istiyorum ama bi kaç sorum olacak. Öncelikle ben çok yoğun kakao tadından hoşlanmıyorum, sütlü çikolatayla yapsam olur mu? İkincisi, kurabiyeleri midi fırında pişiricem, 5 tane bi tepsi için fazla mı olur? İki tepsiyi altı üstlü pişirsem zararı olur mu? Bi de bu ölçülerden kaç tane kurabiye çıkıyo? Şimdiden çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  43. Yasemiiin? Yorumum diğerlerine karışıp kaynadı galiba? :)15 gündür bekliyorumm :) Cevap verebilirsen çok memnun olacağım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  44. ayyy zeynep ne kadar haklisin.. cok cok ozur dilerim gercekten atlamisim nasil mahcup oldum :(((
    hemen cevap veriim sorularina..

    1. sutlu cikolata kullanabilirsin sorun olmaz.
    2. midi firinda 5 tane bir tepside fazla olur birbirlerine karisirlar. tahminim 2 belkide 3 tane pisirebilirsin ancak. denemedigim icin tahmin yurutuyorum.
    3. ben ayni anda iki tepsi surme taraftari degilim zaten kisa surede pisiyorlar o yuzden tek tek tepsileri firinin ortasina surersen daha ii olur diye dusunuyorum..
    4. himmm .. simdi kactane kismina gelirsek.. 20 ye yakin cikmasi gerekir. ben sanirim 4-5 tepsi suruyordum toplamda firina..

    gecikme icin tekrar ozur dilerim umarim cevaplarini verebilmisimdir..

    gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  45. çok çok teşekkür ediyorumm.. görüşürüz.. =)

    YanıtlaSil
  46. yasemin hanım buna benzer bir başka siteden tarif denedim o tamamen koyu renkli kakaolu bobinbon kurabiyelerde ve sonuç hüsran okadar malzemem boşa gitti onamı yanayım okadar uğraştığımamı yani kağıt gibi yayıldılar parçalandılar kupkuru oldular:((
    oysa bu tarz bir kurabiyeyi yapmayı okadar çok istiyorumki,bu kurabiyeyi defalarca denemiş olmanız beni cesaretlendirdi,ben bonibonlar yapacağım ama kurabiyeler çıktığı gibimi batıracağız üzerilerine yani okadar yumuşak oluyorlarmı,pişmeden önce batırsak olmazmı?
    ayrıcana mikserim bozuldu elimle çırpsam ben bunları olurmu?:)
    inşallah bu sefer olur,sevgiler...

    YanıtlaSil
  47. Selam Gülşen,

    Önceki üzücü deneyimine üzüldüm. İnsan öyle durumda hakikaten çok kötü oluyor. Benim verdiğim tarifte adımlara harfiyen uyarsa hüsran olmamalı. henüz başarısız olan olmadı.. Yalnız pişirme süresi çok öenmli sakın fazla pişrme! Fırından çıkınca kurabiyeleri üstleri hiç pişmemiş gibi yumuşacık oluyor rahatlıkla batırabilirsin bonibonları. Tepside dinlenirken soğudukça sertleşiyorlar. Miksersiz karıştırman biraz zor. Önce mikseri tamir ettir bence.. İyice karışmazsa bu sefer istediğin sonucu almayabilirsin..

    Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  48. merhaba yasemin hanım:
    bir doğum günü sonrası sağ baş parmağımı kullanamayarak yazıyorum bu satırları:)
    öncelikle çoook teşekkür ederim çünkü kurabiyeler herkes tarafından çok beğenildi. gelelim detaylara;
    1 çikolatayı rendelerken aceleci yasemin parmağını da rendeler(tırnağın yarısı gitti sızım sızım sızlıyor) ama pes etmez ayrıca bir dahaki sefere hem parmağımın selameti için hem de fotoğraflardaki rengi bulmak için küçük küçük doğramayı da aklıma koydum çünkü benimkiler bayağı koyu oldu
    2 şekeri, biz çok şekerli sevmediğimizden 1 su bardağı koydum
    3 ben bisküvi gibi bir şey olacak sanmıştım ama yumuşak oldu tabi bu durum bizim daha çok hoşumuza gitti
    sonuç çoooooook beğendim ağır ve yağlı konusuna katılmıyorum yedirdiğim kimse ayyyy yağlı demedi halis çikolatadan yaptın galiba dediler. tekrar çok teşekkür ederim.
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  49. mrb yasemin hanım,blogunuzu yeni keşfedip uzun uzun gezenlerdenim :) herşey çok güzel ellirinize sağlık...yorumlara tek tek cvp vermeniz daha da güzel :) bu kurabiyeyi hemen denemek istiyodum ama birşey aklıma takıldı,deneyemedim..evde tereyağ yok margarinle de olur mu? birde korbonat yerine kab.tozu kullanılabilir mi??? hayrlı ramazanlar..menşure :)

    YanıtlaSil
  50. merhaba mensure, cok tesekkurler guzel yorumun icin. margarinlede yapabilirsin. ancak ayni lezzeti yakalayamayabilirsi. istersen margarin olarak Teremyag kullan. yine tereyagina yakin bi lezzet enazindan. karbonat ile kabartma tozu muhteviyat olara biraz farkli yapidalar. zaten karbonatini cok cok az kullandigimiz icin cok sorun olmaz. ayni miktarda deneyebilirsin kanaatindayim.. tekrar tesekkurler, gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  51. çok beğendim kızımın okulu için denedim ve gayettte güzel oldular ,ancak birkaç seferde piştiği için son posta biraz fazla kızardı sanırım arada fırını biraz soğutmak gerekiyor onun dışında bi sorun omadı tarif için teşekkürler...fatma

    YanıtlaSil
  52. Yasemin hanım merhaba cenkin sitesine girdim onun ölçüsü cup senin kullandığın bardak ölçüsü 200 ml'lik bardakmi tariflerinde kullandığın acaba, sormak istedim de mesela su meşhur havuclu kekini denemek istiyorum beni aydinlatirmisin bu
    konuda ölçüler kafamı karıştırıyor da.sitenizi geziyorum tariflerin supper deniycem tariflerin çok ama bardak
    ölçünü öğrenirsem icim rahat olarak
    uygularım tariflerinizi.tesekkurler.sizi çok sevdim...Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba elif, bardak ölçüm tam doldurdugumda 250 ml. standard su bardağı ölçüsü aslında.

      Sil
  53. Merhaba Yasemin Hanım,
    Tariflerinizin çoğunu denedim ve hepsinden mükemmel sonuç aldım. Yaşım küçük olduğu için evli değilim fakat annemi 1 sene önce kaybettiğim için iş başa düştü. Sayenizde çoğu yemeği hem de lezzetli bir şekilde yapabiliyorum. Bir soru sorucaktım neler yazdım kusura bakmayın. Bu olağanüstü görünümlü kurabiyeleri denemek istiyorum fakat fırını kaç dereceye ayarlamam gerektiğini bilemedim. Bir de önceden ısıtılmış mı yoksa soğuk fırında mı pişirmem gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim. Allah öncelikle sizi ve sonra hiç bir anneyi evlatlarının başından eksik etmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle anneciğine Rabbim rahmetiyle muamele etsin inşaAllah. gerçekten zor bi durum :(

      kurabiyenin yappılşında 1.maddede yazıor. fırını 180 derecede turbo olmadan ısıtıyorsun. önceden ısıtılmış fırın kullanıyorsun. şimdiden ellerine sağlık

      Sil
  54. Amin Yasemin Hanım teşekkür ederim. Tarifinizi denedim. Kocaman, mükemmel oldular hemencecik bittiler ve kardeşlerim tekrar istiyolar:) Sadece yorumları dikkate alarak çok tatlı sevmediğimiz için 1 su bardağı şeker koydum bizim için ideal oldu. Sizin de ellerinize ve emeğinize sağlık. Lütfen anne eli değmiş tarifelerinize devam edin, sizden öğreniyorum herşeyi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin