16 Mayıs 2007 Çarşamba

Çook Çikolatalı Çatlaklar

Coook Cikolatali Catlaklar

Buyrun bakalım bir çook tarifim daha. Ama başka bir isim uygun düşmezki bu kurabiyelerin çikolatasını anlatmaya. Çok zararlı bunlar canım :) Siz en iyisi kârı zararı bir kenara bırakın gelin bu kurabiyelerin tadına bakın. Sanki tüm dünyanın çikolata lezzeti gelmiş bu küçücük kurabiyenin içine girmiş. Annem şuanda bu kurabiyenin müptelası en kısa zamanda tekrar yapacağım anneciğim merak etme ;)
Tarif "Chocolate - cooking with the world's best ingredient" kitabından uyarlanmıştır..

Malzemeler
  • 200 gr bitter çikolata (damla çikolata yada bütünde olabilir)
  • 7 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1,75 su bardağı un (200gr)
  • çeyrek su bardağı kakao
  • 1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • bir çimdik tuz
  • kaplamak için pudra şekeri
Yapılışı
  1. Derin bir sos kabında çikolata ile beraber yağı eritin. Tamamen eriyince ateşten alın.
  2. Çikolataya şekeri ilave edip iyice eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, her eklemeden sonra iyice çırpın.
  4. Vanilyayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  5. Kalan malzemeleri un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  6. Ağzını kapatıp 1 saat buzdolabında elle şekil verecek kıvama gelene kadar dinlendirin.
  7. Çukur bir kaseye kurabiyeleri kaplamak için pudra şekerini koyun. Dolaptan hamuru çıkarın.
  8. Yemek kaşığı veya dondurma kaşığı yardımıyla toplar alıp pudra şekerine atın. Her tarafı şekerlenen hamur elde daha kolay yuvarlanır. Bu şekilde pudra şekeriyle kaplanmış topları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Aşağı yukarı 40 kadar kurabiye çıkıyor. Tepsiye dizerken arada boşluklar bırakınki rahat kabarsınlar. Eğer bir tepsi yetmezse iki tepsiye yayın. Kurabiyeler arasında aşağı yukarı 4 cm boşluk olmalı.
  9. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsisiyle beraber çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin. Daha sonra tepsiden tele alıp dört tarafının havalanmasını sağlayın.
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Yasemincim merhaba,

    Bu tarifi Cuma akşamı denedim. Çok lezzetli bir kurabiye oldu. Eşim başta olmak üzere herkes çok beğendi. Hatta takıldık yiyenlere: "Beyaz Fırın dan aldık" diye. Teşekkürler.

    İyi haftalar:)

    YanıtlaSil
  2. :) afiyetler olsun seblacim :) ay sitemden tarif alipta deneyen ilk kisi sensin heralde.. yada bunu ilk dile getiren bu durumda seni ayakta alkisliyorum :) ne kadar mutlu oldum anlatamam!!! ellerine saglik canim... bakastin gunun birinde "yasemin mutfakta" diye pastanem olur sende bu sefer yasemin den aldim dersin :)) afiyetler olsun canim...

    YanıtlaSil
  3. Yasemin bu çikolatalı tarifi görünce bir çikolata sever olarak yorum yazmadan edemedim, ellerine sağlık, görüntüsü çok güzel eminim tadı da öyledir...

    YanıtlaSil
  4. selam sinem :) kesinlikle çikolata severlerden olduğum için önerdiğim tariflerimden biri muhakkak dene!! tadı görüntüsünden daha güzel.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  5. cok guzel bir tarif tesekkur ederiz :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin