25 Mayıs 2007 Cuma

İspanyol Tortillası

Ispanyol Tortillası

Hazır haftasonu da gelmişken yine güzel bir kahvaltılık bu tarif. Öyle asortik bir adı olduğuna kanmayın aslında bildiğiniz soğanlı patatesli yumurta :) Ama sunumu ile gayet şık ve etkileyici olunca e adını hakediyor canım :). Geçtiğimiz pazar kahvaltısında misafirlerim yerken ay ne değişik dediler. hehe.. Böylece isimde yerine oturmuş oldu.. tarifi internette güzel tarifler ararken bulmuştum. Ama okadar çok tarif geziyorumki bazen haliyle bir yere not etmeyince ölçüler kalmıyor aklımda, bende size kendi uydurduğum halini ikram ediyorum :) İşte karşınızda süper kahvaltılık, İspanyol Tortillası....

Ispanyol Tortillası

Malzemeler
  • 5 tane patates
  • 5 tane yumurta
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane taze soğan
  • Tuz-Karabiber
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Zeytinyağ
Yapılışı
  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  2. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın.
  3. Derince bir tavada yağı kızdırın. İçine patateslerin ve soğanların yarısını atın. Dikkat edin patatesler birbirine yapışmasın. Onun için tavanın geniş ve derin olmasında fayda var. (Ben derin wog tavasını kullandım hem piştikten sonrada şekil olarak estetik oluyor).
  4. Patatesler kızarırken derin bir kapta yumurtaları çırpma teli ile iyice çırpın. Kremayıda ilave edip çırpmaya devam edin. Arzunuza göre tuz ve karabiber ilave edin ve tekrar çırpın.
  5. Bu arada hafif kızaran patates ve soğanları tavadan alıp kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa aktarın ve kalan patates ve soğanlarıda kızgın yağa atın. Onlarda hafif kızarınca çıkarın.
  6. Tüm patates ve soğanlar kızarınca yumurtalı karışımın içine boşaltın ve iyice yumurtayı çekmesi için 10 dak dinlendirin.
  7. Sonra derin yuvarlak tavaya patatesli karışımi boşaltın. Üstünden bastırarak tamamen tavanın şeklini almasını sağlayın. 10 dakika kadar hiç dokunmadan pişirin. Sonra 200 derecede ısıttığınız fırında grill ayarında 5 dakika kadar daha pişirin, üstüde kızarsın.
  8. Pişen tortillayı servis yapmak için tavanın üzerine servis tabağınızı kapatıp tavayı ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın. İsterseniz acı pul biberde ekleyebilirsiniz karışıma ;)
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çok lezzetli olur hakikaten ama hiç soğan ve krema eklememiştim. Bir dahaki sefere böyle yapayım bakalım daha çok tezahüratı hakedecek miyim :)))

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle hakedersin :) ozellikle cok estetik gorundugu icin bile yeter ;) afiyetler olsun!!

    YanıtlaSil
  3. geçen gün bir akrabama oturmaya gittim.sizin incirlitatlınızıilk defa orada yedim.gerçekten çokhafifveözelbirtat.kesinlikle deniyeceğim veherkezede tafsiye edeceğim.

    YanıtlaSil
  4. incirli tatlı hakkaten 10 numara oluyor! yalnız bu ispanyol tortillasınıda denemeni tavsiye ederim :D pazar kahvaltıları için birebir!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin