Gelmiş geçmiş en pratik tatlı. Özellikle öğrenci evlerinin vazgeçilmez pastası. Öğrenci haliyle gidip pastaneden pasta alamaz ama her zaman çayın yanına ders çalışırken pötibör bisküvisi vardır :) Vakti zamanında bizde öğrenciyken bir numaralı kutlama pastamızdı kendileri:) Hatta evlendikten sonra bi doğumgünümde arkadaşıma özellikle sipariş etmiştim bana bisküviliden yap diye :) Şimdi sorsam herkesin bu pastayla ilgisi bir anısı mutlaka vardır.. E deyin bakalım sizin anınız ne?
Hani blog dünyasına ayıp olmasın diye ben hazır pudingle yapmadım :) Kaç senelik yemek blogu sahibiyiz.. "hazır puding mi kullanıyorsun?? aaayyy ne aayyıııppp" demezler mi :) Onun için ben çoook zorlanarak pudinginide kendim pişirdim.. (Laf aramızda aslında hazır pudingden daha kolay bunu yapmak ve daha lezetli.) Ama sen öğrenci adamsan hiç kasma git markete şöyle lezzetlisinden bi çikolatalı puding al. Hatta bence bu ölçülere en az iki paket alman lazım.. onunla yap :) zorlama kendini :)) sonuç yine çok etkileyici ve gösterişli olacak emin ol..
Malzemeler
- 1 paket sade, 1 paket kakaolu pötibör bisküvi ( bu da yazımı nasıl zor bi bisküvi yaa :) )
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Hindistan cevizi (süslemek için)
Yapılışı
- Derin bir tencereye önce un, kakao ve şeker konur. İyice karıştırılır. Daha sonra süt ve yumurtanın sarısı ilave edilir. Çırpma teli ile iyice karıştırılır.
- Harlı ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Göz göz olmaya başladığında margarin ilave edilip hızlıca eritilir. Kaynamaya başlayana kadar sürekli çırpılarak pişirilir. Kaynamaya başlar başalamaz ocağın altı kapatılır. Krema hazırdır.
- Baton bir kek kalıbı alüminyum folyo ile kaplanır. Bu sayede pastanın kalıptan daha kolay çıkması sağlanmış olur. İsterseniz burda yağlı kağıtta kullanabilirsiniz..
- Kalıbın altına kremadan 1-2 kaşık alınıp sürülür. Sonra sırayla bir siyah bir beyaz şeklinde bisküviler her seferinde düz kısımlarına krema sürülerek kaba dizilir. En sonda kabın kenarlarıda araları kremalandırılmış bisküviler ile doldurulur.
- Kalan kremadan az miktar bisküvilerin üzerine sürülüp pasta buzdolabına kaldırılır. Tencerede artan krema daha sonra pastayı sıvamak için saklanır. Krema iyice donana kadar yaklaşık 6-8 saat buzdolabında bekletilir.
- Servis için uzun bir servis tabağına kalıp ters çevrilir. Folyo sayesinde pasta kolaylıkla kalıptan ayrılır. Ayrılan krema ile pastanın her tarafı sıvanır. Dilediğiniz miktarda hindistan cevizi veya toz fıstık ile pastanın her tarafı süslenir. (Dilimlerken pastayı biraz verev keserseniz daha estetik bir görünüm alabilirsiniz :) )
Afiyet olsun..
Yazandan bişi anlamadım sen bana bunu görüntülü anlat derseniz işte o da burda :) Nasıl da düşünceliyiimm :p
ELLERİNİZE SAAĞĞĞLIKKK....:)
YanıtlaSilHARİKASINIZ YİNEE..;)
Harikasınız! Ne güzel bir tarif bu böyle.. Mutlaka denenmeli! :)
YanıtlaSilBiz üniversitedeyken pedibörün sadece çayın yanında olması yetmezdi sanıyorum ki çaya bir de batırıp yerdik :))
Çok sevgiler.
Reklam yüzünde en az senin kadar tatlı BEB
YanıtlaSilen sevdğiğm pasta....ilk yaptığım pasta.....masada her gördüğümde sevindiğim pasta....
YanıtlaSilellerine sağlık ben hala hazır pudingle yapıyorum bu tarifi de deneyeceğim
ellerine sağlık.....
sevgiler.....
çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor, olsada yesem
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, nefis görünüyor.
YanıtlaSilBen de çok seviyorum bu pastayı hem pratik, hem de çok hafif :))
Lezzeti desen harika :)))
Sevgiler...
Videoya bayıldım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilGüzel blog !!! Kolay gelsin
YanıtlaSilGercekten bisküvili pasta üzerine okulda çok anımız olmuştu.Puding ve pötibör tek kurtarıcımızdı:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler
Videolu anlatım güzel olmuş. Geçenlerde yaptığım bir tarifi pek beğenmemiştim nedense. Ama bu tarif bir kez daha bisküvili pasta yapma cesaretimin gelmesine vesile oldu.
YanıtlaSilPaylaşımlarınız harika , teşekkürler.
YanıtlaSilÇikolatalı sos gökten geldi sanırım :D
YanıtlaSilonunda tarifini anlatsaydınız iyi olurdu...
Bir paket çikolata sosu gökten marketlere düştü siz daha farketmediniz mi,aa çok ilginç :)
Silçikolata sosun tarifide var yazıda.. siz doğrudan videoyu izlediyseniz farketmemiş olmanız normal. ama illaki görsel izlicem diyorsunuz, uzman tv'deki diğer videolarımda var.. http://www.uzmantv.com/iki-renkli-biskuvili-pasta-sosu-nasil-hazirlanir buyurun bu da linki.. :)
Silteşekkürler
YanıtlaSilMaşaallah ne güzel bir yüzünüz var ayrıca fotolarda göründüğünüzden daha zayıf ve tatlısınız,size bakmaktan tatlıya bakamadım valla ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBisküvili pastayı çok severim
YanıtlaSilHarika olmuş...nefis görünüyorlar.....Bloğunuzu gezdim beğendim takipçi oldum kendi bloğumda ....blogda yeniyim.bende beklerim......
YanıtlaSilgörüntü öyle güzel ki öğrenci falan anlamam hemen yapmalı. elinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık takipçinizim bende beklerim:) http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimi bıraktım:)
YanıtlaSilsüper olmuş eline sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilpatatesli çiçek börek
Gerçekten de harika görünüyor. en kısa zamanda denemek istiyorum. Teşekkürler, ellerinize sağlık.. sevgi ve saygıyla..
YanıtlaSilellerinize sağlık harika gözüküyor...
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSiluygun ve ucuz fiyatlı butik pasta kurabiye malzemelerini burdan temin edebilirsiniz.
www.pastacilikekipmanlari.com
www.pastacilikurunleri.com
silikon kek kalıpları,gıda boyaları,teflon kek kalıpları,pasta kutuları,kurabiye kopatları,pasta süsleri herşey tıkla kapınızda.
Yemeklerin görüntüsü çok güzel tatlarıda güzeldir bence.
YanıtlaSil