23 Haziran 2011 Perşembe

Hoşgelesin İpek Böceği...

Sofra

İlk "Hoşgelesin Can.." dedik.. İlk O'nunla hamiş annemizi şımartmayı ve bloglar arasında da gerçek dostlukların varlığını hissettik. Henüz birkaç aydır tanıdığımız insanlarla bir ömürlük arkadaşlık kurmanın tadına vardık.. Değişik lezzetleri bloglarında okuduğumuz dostların, keyifli tariflerini bizzat tattık.. Bunların hepsini bize ilk yaşatan Pınar'ım oldu. Ve şimdi Pınar'ımla yine yeniden ama bu sefer "Hoşgelesin İpek..." demek için toplandık..

Büfe

Yaşadığımız güzelliği hissettiklerimi nasıl ifade ederim bilmiyorum.. Ama iyi ki baby showerlar var dedim yeniden.. İyi ki Caaaann Mügem bu fikri ortaya atmışta Pınar'ımla bu dünyaya adım atmışız.. Her buluşmaya bahane aramadan birbirini özleyen dostların toplantısı oldu artık görüşmelerimiz. Ve Pınar'ımla başlayan shower turu yine Pınar'ımla tam gaz devam edecek.. Sırada yeni hamişler ve hamiş olmaya adaylar var.. Yani daha bu sayfada çooook hoşgelesin partileri okuyacak çoook ağzınızın suyunu sileceksiniz..

Şerbet Mürver Şerbeti

Havaların ısınmaya başlaması haliyle gruptaki hamiş sayısının fazlalığı ve bizim gönüllü annemiz canım Münevver ablamın olağanüstü lezzetli, katkısız, doğal ve buz gibi şerbetiyle açılışı yaptık damaklarda.. Limonun ferahlığı mürverin mis gibi kokusuyla birleşince en az üç bardağı soluksuz içtiğim bir lezzet oldu bu şerbet.. Her buluşmada bizi farklı lezzetlerle tanıştıran Münevver ablam sayesinde mürverlede tanışmış oldum..

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Patates Pizzası

Grupta tuzlu fanatizmi fazla olunca, e öncelikle hamişlerin zevkleri dikkate alınınca, tatlıdan çok tuzlu seçenekleri lezzetlendirdi menüyü.. Ve tuzluların kralı olan zeytinyağlı yaprak sarmada Fadime'mden geldi. Tamam son iki taneyi Pınar'a bırakmış olabilirim ama yeteri kadar fazla sarmayı mideye indirdiğimi itiraf ediyorum..
Pınar'ımın nefis ve sıcacık patates pizzasıda tabağımda kaşık kaşık yerini bulanlardan. Tamam her seferinde söylememe gerek yok heralde, ben her toplantıda çoook yiyorum :) Zaten ilk mailler dolaşmaya başlayıpta menü ortaya çıktığında ilk cümlem hep "Yine çok yiyeceğiz.." oluyor..

Otlu Kek Kabaklı Muffin

Selen'imin sebzeli keki dereotunu bize yeniden sevdirirken, Münevver ablamın kabaklı muffini yeşil kabağın dünyasına farklı bir bakış açısı getirdi.. Zeytinyağlı muffinin yumuşaklığı ve mis gibi kokusu.. Ah siz okurlara şurdan kokularıda duyurabilseydim dedirtti..
İpek Baby Shower
Tatlılara geçmeden sofradaki detayları anlatayım da biraz mideniz dinlensin.. Koca göbişiyle atom karınca gibi ordan oraya koşturan Pınar'ım, klasik pembe beyazın aksine sarıda yoğunlaşmış detaylarda. Farklılığını ortaya koymuştu böylece.. Şerbet kadehleri mini kurdelelerle süslenirken, sarı tabaklı bardaklarda süslenmekten eksik durmamıştı. Peçetelikleride kendi yapmış hamarat hamişimiz.

İpek Böceğinin Davetiyesi

Günün en anlamlı detayıysa shower davetiyemizin eğitim gönüllülerine bizim adımıza yapılan ufak bir yardım olmasıydı.. Pınar'ım sayesinde yavruların eğitimine bir küçük katkıda bizden oldu.. Teşekkürler Pınar'ım teşekkürler TEGV..

Alacarte Kurabiye Tahinli Kurabiye

Gelelim benim en sevdiğim kısmaa.. Yani tatlılaraaa! Fadime'min mükemmel hazırladığı tahinli kurabiyeler.. Her seferinde "neden daha çok yemiyorum ki bunlardan", "yahu insan bitane de yanına almazmı", "en iyisi iki tane çantaya atayım" dediğim olağanüstü bir lezzet.. Ve prensesimiz Nesloş'tan ilkkez tattığım bir iki üç yetmez dedirten şeftalili kurabiyeler.. Napsam bu blog dostluğunu bi gözden mi geçirsem.. sonum hayır değil :))

Elmalı Kek Çilekli Limonlu Pasta

Sevgili Berceste'nin farklı sunumuyla ve yumuşacık lezzetiyle, önce paşamı akabinde beni çook memnun eden elmalı keki.. Ve haliyle pastacılığa soyunduğumdan beri bu toplantıların pastaları hep benden :) Yaza uygun, hazır mevsimiyken en çok tercih ettiğim üçlü, vanilyalı kek, limonlu krema ve boool miktarda çilek :)

Ipek Bocegi Shower Pastasi Ipek Bocegi Shower Pastasi

Pınar'ım şehzade Can ile beraber İpek böceğini bekledikleri pastada yine konseptimize uygun sarı, beyaz ve pembe..

Bizimkiler


Ve günün en güzel karesi, Pınar'ım Can ile beraber pastayı keserlerken.. Yüzünüzdeki gülümseme, gözlerinizde mutluluk, yüreklerinizdeki samimiyet hiç eksilmesin.. Hep artsın, artsın, artsın... Ve biz tüm dostlarla beraber hep sizinle beraber ailemizi büyütelim.. İyi ki varsınız..

Not: Enteresandır bu sefer fotoğrafları bizzat kendim çektim.. Ben bile şaşırdım :) Tabii bir iki dene Pınarım ve Seleniminde katkısı var :) Sağolun kizllaarr...

17 yorum:

  1. Yüzümde kocaman bir gülümseme ile okudum ve daha da kocamanından bir gülümseme ile bitirdim yazıyı:) yeniden gittim o güne, ne diyeyim ne edeyim ben...
    İyi ki varsınız diyorum her seferinde ama o kadar kuru bir ifade ki hissettiklerimin yanında, çok yavan kalıyor... Hayatıma, hayatımıza kattığınız onca güzel renk mutluluk için ne kadar teşekkür etsem az hepinize...

    YanıtlaSil
  2. Offf simdi canim Murver surubu esliginde bu yiyeceklerden cekti ne yapacagiz? :)

    Saglikla gelsin Ipek Bocugu... Merakla ve sabirsizlikla bekliyorum. Bizim Ugur Bocugu de hergun Can'lara gidelim Can'lara diyor :) Istisnasiz heeeer gun!

    YanıtlaSil
  3. slm hepside süper görünüyo ama ben patates pizzası ve elmalı kekin tarifini nerden bulabilirim:)

    YanıtlaSil
  4. Selamlar,

    Ben de Patates Pizzası ve Elmalı Kek'in tarifini istiyorum. Herşey çok güzel, ellerinize sağlık. Pınar Hanım'a da sağlıklı doğum ve evlatlarına uzun ömürler diliyorum.

    Defne.

    YanıtlaSil
  5. dostluğunuz daim olsun inşallah her şey mükemmel görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Elmali kek tarifi isteyenler, ben bir sure sonra yazacagim. Su siralar Permablitz'i anlatmaya calisiyorum, bitsin sirada Pinar ve kek var :)

    YanıtlaSil
  7. patates pizzasi tarifi Sevgili Hatice'nin sayfasından ulaşabilirsiniz:)
    link şu şekilde
    http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/03/patates_pizzas_.html

    YanıtlaSil
  8. merhaba sofra harika görünüyor.bebeğiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah.şurubun tarifini nerden alabilirim.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. Canım herşey çok güzel görünüyor,elleriniz dert görmesin..sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben bu yeni hamişleri merak ediyorum. Tahminlerimde var Selen HAnım ve siz mi acaba? Sevgiler Kadriye

    YanıtlaSil
  11. Yasemincigim...ne güzel böyle dostluklari kurabilmek ve sürdürebilmek...bizde keyifle,yüzümüzde gülümseme ile izliyoruz...iyiki varsiniz...allah bu muhabbetinizi hiiiic bozmasin, arttirsin..Tüm ayrintilar sahane...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. harikaaaaaaaa.şeftalili kurabiye tarifini nereden bulabilirim

    YanıtlaSil
  13. Hepsi şahaneee.

    Yazık değil mi bizee :)

    Şerbetin tarifini kim ne zaman verecek?

    Sevgilerr...

    YanıtlaSil
  14. canım çok harika bir masa olmuş pınarcımın ellerine sağlık.Dilerim rabbimden bir avazda kurtulur inş. Tüm hamişlerede kolaylıklar diliyorum.
    Hepinize afiyet bal olsun bu dostluğunuz hep daim olsun inş.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  15. Elmali kek tarifi isteyenlere...

    http://berceste.blogspot.com/2011/07/kerime-teyzenin-elmal-keki.html

    Google Plus'a gecince mi boyle oldu bilmem, bir turlu kimlik tanitamadim Yasemin!

    Sevgiler
    Dilek

    YanıtlaSil
  16. merhaba yasemin hanım.mürver şurubunu siz de yapıyor musunuz?yada tarifini paylaşabilir misiniz? tuba

    YanıtlaSil
  17. çok leziz görünüyo bunlar yasemin hanım .)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin