1 Mayıs 2011 Pazar

Domatesli Kabaklı Spagetti

Domatesli Kabaklı Spagetti

Tembel bir Pazar günün akşamında tembel bir yemek pişti ocakta. Üstelik bizzat kendim bile pişirmedim. Canım kardeşim Ahmet'im pişirdi. Bu hafta sonu nedense üzerimde bir ağırlık vardı. Parmağımı dahi kıpırdatmak istemedim hiç. Öyle oturdum tembel kutu karşısında o kanal senin bu kanal benim. Arada bide kitap okudum. Falan filan işte..

Domatesli Kabaklı Spagetti

Ahmet çok sever yemek yapmayı. Tüm aile bireylerimde olduğu gibi haliyle yemek yemeyi de.. Şimdi evlilik arifesinde olunca daha bir sardı mutfağa. Hatta kütüphanesine yemek kitapları bile eklemeye başladı. Ben tembellikten hazır birşeyler söylemeye yeltendiğimde "Hadi ama ablaa bir makarna yaparız birde tavuklu bişiler.. Ne gerek şimdi dışardan hazır şeyler getirtmeyee.." diye gaza getirdi beni. "Tamam, ama senin usül olur bu makarna ben hiç karışmam" desemde haliyle karışmadan duramadım. Netice de çok lezzetli birşeyler çıktı ortaya. En azından paramız cebimizde kaldı, ee mutfağa girmekte iyi geldi.. Sonuçta koca tencere, paşanın bile iki tabak yediğini düşünürsek, bir çırpıda bitti gitti..

Malzemeler
  • 1 paket spagetti
  • 1 adet konserve doğranmış domates (mevsiminde taze domates ile yapılırsa çok daha güzel olur )
  • Zeytinyağ
  • 1 adet yeşil kabak (Tavla zarı gibi küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze fesleğen elbette daha iyi)
  • 2-3 dal taze nane (ince kıyılmış)
  • 5 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • tuz-karabiber
  • kaynar su (makarna haşlamak için)
Yapılışı
  1. Derin bir tencereye kaynar su konulur. İçine bol miktarda tuz ilave edilir. (Unutmayın makarna tuzu sadece haşlanma sırasında çeker. O nedenle makarnanın haşlama suyuna tuz eklerken cimri olmayın. Klasik olarak haşlarken bir miktarda yağ koyarlar suya. Ama ben tavsiye etmiyorum. Haşlama suyuna eklenen yağ makarnaların çevresini sarıp sosu çekmesine engel oluyor. Eğer makarna markanıza güveniyorsanız, haşlarken yapışmayacağını biliyorsanız, kesinlikle yağ eklemeyin. ) Kaynayan suya spagettiler kırılmadan ilave edilir. Paketin üzerinde yazan haşlama süresine dikkat edilerek, dişe dokunur kıvamda, haşlanır. (Aşağı yukarı 5-6 dakika)
  2. Rondoya konserve domates, sarımsak, tuz ve karabiber, bir miktar zeytinyağ konulup iyice püre haline gelene kadar çekilir.
  3. Bir tavaya az miktar (2 yemek kaşığı kadar) zeytinyağ konulur. Ateşte biraz kızdırılır. Küp doğranan kabaklar yağa ilave edilip, yumuşayana kadar kavrulur.
  4. Püre haline getirilen domatesli karışım kabaklara ilave edilip birlikte sos biraz koyulaşana kadar pişirilir.
  5. Makarnanın haşlama suyundan yaklaşık 3 kepçe kadar sosa ilave edilip makarna süzülür. (Süzülen makarnayı kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin. Sadece fazla suyunu süzün ve tencereye geri alın.)
  6. Tencereye makarnanın sosuda ilave edilir. Fesleğen ve taze nanede eklenir. Birlikte 1-2 dakika pişirilir. Bu arada 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ daha eklenir. Mutlaka sıcak olarak servis edip hemen tüketin. Makarnanın en güzeli pişer pişmez yenilenidir..
Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. Şahsen evde hangi malzemeler varsa onları kullandım. Yoksa sosunda mutlaka soğanda kullanırdım.(Evet sevgili yemek bloğu sahibi ablamın evinde soğan kalmamıştı :D)Ayrıca taze nanede maydonoz olmadığı için kullanıldı.Bide en son makarna tencerede sıcakken ricotto peyniri atmanızı tavsiye ederim. Saygılar, sevgiler ve afiyetler... Ahmet Özel (Kardeş :D)

    YanıtlaSil
  2. Valla ne becerkli kardeşiniz varmış :)Ellerine sağlık valla makarna harika görünüyor.


    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  3. harika sunum :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. kardeşinin ellerine saglık.makarna olsunda her türlüsü kabulümdür.

    YanıtlaSil
  5. Makarnaya Ba-yı-lı-rım ! :)
    Ellerine saglık Yasemin Abla, müthis görünüyor.
    Ceren

    YanıtlaSil
  6. Valla Makarna tarifimi okudum, ansiklopediden aydınlatıcı bilgiler ile makarna pişirmenin püf noktalarınımı öğrendim belli değil :)
    Süper açıklayıcı bir yazı, süper lezzetli görünen şahane bir yaz lezzeti bu!

    Ahmet kardeşimin elceğizlerine sağlık, bir dahakine gelip bizim mutfakta pişirsin her malzemesini temin ederim ben ona :))

    YanıtlaSil
  7. Kardeşinin ellerine sağlık ne güzel makarnaya hiç birzaman hayır demem

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin