20 Ocak 2011 Perşembe

Kazandibi

Nasılda mutlu ettiniz siz beni.. Sesimin cartlak olmadığına bile ikna oldum :) Hehee. Ee madem gazı aldım o zaman hemen bir tatlı tarifiyle devam edelim..

Kazandibini aslında tavukgöğsünden yaptığınızda çok daha lezzetli oluyor. Ama hakiki kazandibi tavukgöğsünden olmazmış. Ama bazı pastanelerde veya restoranlarda müşteriye jest olması için "Tavukgöğsünden Kazandibi" ikram edilirmiş.. Hani canım sizinde jest yapma düşünceniz varsa şöyle hakiki tavukgöğsü tatlısı pişirip, ocakta dibini yakarak kazandibine dönüştürebilirsiniz..

Yaparken çok eğlendiğim yerken ayrıca keyif aldığım bir tatlı kazandibi. Yapımı sanıldığı kadar zor değil ama dikkat edilmesi gereken noktalarda yok değil. Hele ki kamera karşısında pişiriyorsanız yakmanız imkansız değil :) Yani siz acele etmeyin kısık ateşte yavaş yavaş pişirin derim..



Güzelce pişirdik. Şimdi sıra serviste.. Bu aşamada kazandibini ağır ateşte yavaş yavaş pişirdiyseniz ortaya çıkan görüntü benimkinden daha güzel olacaktır :) Ben biraz acele ettimmm.. Ama napiimmm?? Tepemde üç dene aç göz biran evvel pişşede yesek der gibi bakarken anca bu kadar oldu :)



Vee işte en eğlenceli kısmı.. Çok önemli açıklamalar yapan Ord.Prof.Dr. Yasemin Bölükbaş, itinayla kazandibi yapmanın püf noktalarını açıklıyor.. hımm.. önemliii...



Eee madem ağzımız alıştı, devam edelim öyleyse...

"Beni izlemeye devam ediniz... " :))))

13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Yasemin Hanım süper olmuş. Bir kazandibi canavarı olarak bu tarifi hemen denemem lazım. Ayrıca böyle videolu yayınlamanız daha da güzel. Tamamen iştah kabartıcı. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yasemincigim...süpeeeeersin! Bayildim....tarif harika, anlatim harika...SEN harikasin, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  3. ooo saçlar süper olmuş :))) kazandibi de öyle. eline sağlık şekerim.

    YanıtlaSil
  4. Yasemin Arslan20 Ocak 2011 16:37

    Yasemin, sonunda TV dünyasına da leziz tatlılarınla giriş yaptın, tebrik ediyorum valla seni :)

    BİM Yzlm Yasemin ;)

    YanıtlaSil
  5. Yasemin Hanim, sizi tebrik ediyorum. Ekrana cok yakismissiniz, ses tonunuz, anlatiminiz, telaffunuz, hepsi cok süper, sanki yillardir yaptiginiz bir is gibi. Basarilarinizin devamini dilerim, blogunuzu severek takip ediyorum. Böyle daha kisa araliklarla bir seyler yazdiginizda cok mutlu oluyorum.

    Ha bir de konuyla alakasiz ama, bi süredir sayfaniza firefox browserini kullandigim zaman yorum birakamiyorum. Ayni sorun Hünerli Bayanlar sayfasinda da mevcut. Su an yazabilmek icin özellikle internet explorer'le girdim, normalde kullanmiyorum. Acaba neyden kaynaklaniyor, bir fikriniz var mi?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba

    Blogunuzu zıyaret ettım emegınıze saglık :)

    Sevgıler
    Pınar
    www.pinarlabasbasa.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. merhaba isimsiz,

    çok teşekkürler güzel sözlerin için.. enteresandır ama ben hep firefox kullaıyorum. şuanda da ordan yorum yazıyorum.. acaba senin bilgisayarından kaynaklı birşey olmasın :((
    ben ie yi hiç kullanmıyorum.. sadece firrefox kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  8. Evet, demek bende bir sorun var o zaman :( Cünkü daha önceleri firefoxla yorum yazabiliyordum ben de. Ama yemekbahane bloguna yorum yazabiliyorum mesela, onun yorum sablonu sizinkinden farkli. Bendeki ayarlarda bi sorun var belki ama nedir hicbir fikrim yok. Neyse yazacagim zaman ben de ie'yi kullanirim artik ne yapalim :)
    Feyza

    YanıtlaSil
  9. Canım videolar şahane tarif süper ben bayıldım devamını beklerim ellerine sağlık bu arada resim çekerken kullnadığın masanıda görmüş oldum :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. ANltımınız gerçekten çok güzel .Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. yasemin hanım siz nasıl muhteşem bir aşçısınız.ben tam 15 aydır bütün tariflerinizi deniyorum.ekranda da görünce dayanamadım ve yazmaya karar verdim.tek kelimeyle harikasınız...emel.

    YanıtlaSil
  12. valah bravo !! basarilarin devamini diliyorum !!

    YanıtlaSil
  13. Blogunuz hem çok geniş içerikli hem de faydalı olmuş. Sanırım daha sık ziyaret edeceğim. Kazandibi için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin