22 Aralık 2010 Çarşamba

Dostlar Sofra Görsün ;)

Neslihan'ın Sofrası

Aslında hemen yazmak istedim bu harika günü, harika sofrayı, hepsinden öte harika insanları! Ama gel görki az tembellik az yoğunluk az vakitsizlik az gittim uz gittim dere tepe düz gittim. Sonunda her zaman ki gibi gecenin bir saati omzuma konan ilham perimle (beni "yaz artık bre yasemin" diye dürten şeytanım mı demeliydim acaba..) oturdum ekran karşısına.. Parmaklar klavyede dolana dursun, dökülen kelimeler benim değil o şeytan perinin aslında :P

Bizim Kızlar

İlk blog pikniğinde kızlarla tanıştığımda hiiiç aklıma gelmezdi aralarından böyle güzel bir grubun oluşupta bu kadar sıcak dostlukların kurulacağı.. Ama gönüller birmiş ki şimdi her buluşmaya bahane aramaktansa, bahanelere buluşma uydurur olduk :) Öyle heyecanla bekliyorum ki bir sonraki görüşmeleri.. Gün geldiğinde, kalbim pır pır ediyor.. Çok sevdim ben bizim kızları beee..

Neslihan'ın Sofrası - Büfe

İşte öyle bir bahaneyle de Neslihan'a, Mügemin tabiriyle "Prenses'e", konuk olduk geçen cumartesi.. Ama ne konuk olmak! Kralı gelse bundan ala ağırlanamazdı öyle diyeyim.. Bunca yıllık sosyetik (!) hayatımda ben böyle bir sofrada ağırlanmadım.. Demekki benim sosyetikliğim yalanmışş :P Toplanmalarımızın kalitesini on demek az gelir yüz kademe yükseltti Neslihan.. Artık bundan gayri kurulan sofraya sofra demeyeceğiz biz anlaşıldı :) Ah be kuzum senin hakkın 1000000... ama bunun bir yarışma olduğunu unutmamam lazım :) ahahahhaahhahaha :)))

Yılbaşı teması daha başarılı işlenemezdii.. Tüm camiaya duyurulur, eskeza ben yılbaşı sofrası kuracağım, aman yeşili kırmızısı bol olsun derseniz, hiç uğraşmayın bundan iyisi olamaz! Neslihan hepinize örnek şablon hazırlamış.. Ama ne hazırlamak! Alı yerinde moru selinde! En ufak detayında bile bir eksiklik yok, yani inceledim irdeledim cıııkk yok.. Aramayınnn!.. Ama bunların hepsi O'nun gönlünün güzelliğinden.. İçtenliği sıcaklığı hanım hanımcıklığından..

Neslihan'ın Sofrası - Detaylar

Detayları anlatmaya kelimem yetmiyor, kısıtlı kalıyorum.. Sağolsun bizim fotocu kızlar, Pınarım, Bahanem, Selenim ve Ajanım çooook fazlasıyla özetlemişler durumu.. Sizde üşenmeyin her fotoyu tek tek inceleyin bunlar bana yetmez derseniz Bahanemin flickr dosyasını turlayın.. Bunlar da yetmez derseniz siz en iyisi Neslihan'ı bir arayın.. Belki size de bir güzellik yapar :)

Gelelim sofranın lezzetlerine... Her zamanki gibi bu kadar hamarat hanım elleri dolu dolu girdiler içeriye.. ve getirdikleri lezzetleri birbir sunmaya başladılar;

Neslihan'ın Sofrası - Tuzlular

Tuzlularda; vazgeçilmezim süper lezzet karaköy böreği Müüggeeemm'den, sabır kısmı sarmasında değil asıl marifet o haşlanan yaprağı koparmadan açmakta olan zeytinyağlı yaprak sarması her zaman ki gibi Fadime'den, bu aralar koca göbeği ile sarımsağı kendine ana öğün edinmiş olan Esra'dan sarımsaklı yoğurtlu havuç salatası, bahanemin yeni yıl temasının göbeğine kendi koca göbeğiyle oturan kırmızı tabağında rengarenk peynir topları hem de krakeriyle beraber, Pınar'ım sürpriz haberiyle doldurmuş peynirli poğaçalarını, son olarak sanırım sekiz kaşık kadar tükettiğim prensesin patates salatası...

Şimdi ben ne yapayım, bunları yemeyeyimde de yan yan mı bakayım :)
Neslihan'ın Sofrası - Tatlılar

Vee gelelim tatlılara... Ahh ahh o makaronlar.. sırf sizi anlatmaya sayfalar harcamalıyım.. tadınız, kıtırlığınız, taze bademin lezzeti, kestanenin buram buram kış kokusu, kahvenin keskinliği.. Münevvveerrr abllaaaa makaroncu dükkanı aç, tek başıma geçindiririnm seniii şereffsiiizim :))
Ajanımın çikolatalı bişeyi.. ama hakikaten çikolatalı bişeyi :) Bercestemin utana sıkıla yaptığı ama kesinlikle hakkını verdiği elmalı booool baharatlı muffinleri..

Neslihan'ın Sofrası - Panettone

İlk kez tattığım baharatlı kekmek (hehe bu ismi ben koydum, ekmek lezzetinde kek aslında :) )Panettone, ve son olarak benim naçizane lokumlu fıstıklı kütük pastam..

Neslihan'ın Sofrası - Kütük Pasta

Ve günün anlam ve önemine uygun olarak hediyeleşmemiz için çekiliş yapmaya karar vermemiz.. Nesli'nin zarif düşüncesiyle bu çekiliş için ellerini yakarak hazırladığı şans kurabiyelerii. Eee terzide iğne batarsa kıyafet güzel olur derler, aşçı elini yakarda o kurabiyeler lezzetli olmazmı :))

Neslihan'ın Sofrası - Şans Kurabiyeleri

Sonumuz hayır mı değil mi bilinmez, ama bu toplanmaların tadı hiiiiiçççççç bitmezzz... Aman bitmesin de.. Şimdi sırada hoşgelesinler var.. Haydi bakalım kızlar yarışma devam ediyor :) Ahahahahahaha :)



Fotoğraf sevgili Pınar, Selen, Bahanem Müge ve Ajanım Ayşem'den... Objektiflerine sağlık :)

15 yorum:

  1. Ama ben bu masanın fotoğraflarını gördükçe ne kadar yeteneksiz bişiy olduğumu hissediyorum:)

    YanıtlaSil
  2. ay sorma zeynep, dedim ya ben kesinlikle sofra kurmuomusum :))

    YanıtlaSil
  3. Wuuuu :) Harika bir sofraa :) Ne enfes görüntüler öyle :) Emeği geçenlerin ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. O pığ pığ pığ(bizim kızın tabiriyle) eden kalbinden dünya güzeli kelimeler dökülmüş. Tarif yetersiz o güne! Hükümet gibi kadın koydum ben de senin adını :) Valla o kadar yemek bloğu yazarının arasında hakikaten benim kek utana sıkıla hazırlandı :) Neslihan'a da sana da(hükümet gibi kadınlığını ulaştırmada da gösterdiğin için ayrıca) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir görüntü.
    Şölen gibi.

    YanıtlaSil
  6. Ne guzel bir gündü Ya Rabbim. Darısı sıradakilere diyelim. Neslihan'a ne kadar teşekkür etsek az.
    Ne hoş yazmişsın. Güldürdün yine beni.

    Dilek neden öyle söylüyorsun? Nefis bir kek olmuştu.

    Hepinize sevgiler kızlar!

    YanıtlaSil
  7. Yasom,
    Gerçekten utanan sıkılan ben oldum artık, kek değil (çünkü nefisti Dilekcim) Bir solukta okudum yazını, kalemine sağlık, ne iyi ettik de bu buluşmaları hayatımıza ekledik. İyi ki varsınız. Günüm sizlerle şenlendi, harika pasta için tekrar ellerine sağlık
    Yeni buluşma heyecanını paylaşan Nesloş:)

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem bir masa Yasemin hanım :) Yorum yazamadan geçemedim. Hem görsel olarak, hem de içerik olarak. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Mrhb.Ellerinize sağlık,şölen gibi olmuş,blog'unuzu çok beğeniyorum.Tebrikler, insan yaratıcılığını kullanınca ortaya güzel şeyler çıkıyor.Tariflerinizi denemek istiyorum en kısa zamanda :):)İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Valla macaronlarin yaninda adi bile anilmaz Nanem Limonum :) Gercekten sizin Laduree'nin tam karsisinda bir dukkan acmaniz lazim, onlara nispet :) Hem fiyatlarini da duydum da pes pes pes dedim :)

    Neslihancigim, o senin guzelligin. Onca yemek blogunun ve de guzel yiyecegin arasinda benimkinin lafi bile olmaz.

    Sevgiler hepinize yine yeni yeniden :)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar Yasemin Hn.
    Sofra SÜPER,yazmadan duramadım. Birde tarifleri olsa mesela sizin şu kütük pastanın,kekekmeğin falan ... Bizim için nekadar iyi olur. Hele benim gibi yılbaşı akşamı kalabalık misafirleri gelecek bayanlar için :))
    Birde ogün çalışıcam, inşallah birkaç saat erken cıkabilirim ama yinede işimi şansa bırakmamak adına bir gün önceden hazırlamam gerekiyor menümü ve öyle şeyler hazırlamalıyımki birgün önce hazırlanmış olsa bile tatlarından , görüntülerinden birşey kaybetmemeliler :))
    işte fırsat buldukca siteni kurcalıyorum, biraz tüyoda verirsen sevinirim :))
    Sevgiler İzmir den Semra

    YanıtlaSil
  12. tarifleri göremedim ben .

    YanıtlaSil
  13. 2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

    Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

    YanıtlaSil
  14. Cok guzel, cok emek harcanmis ama soylemeden edemicem. Bizim ne dinimizde ne de kulturumuzde yilbasi kutlamasi yok. Renkler ve suslemeler tamamen Hristiyan adetleriyle birebir. Kendi kulturumuzu yasatip eger ilginc geliyorsa yeni seyler eklemek dururken neden herseyimiz ozenti anlayamiyorum.. Hepiniz cok tatlisiniz, eminim cok guzel duygularla hazirlandi bu sofra ama lutfen bu sekilde sofralar yayinlayip insanlari da ozendirmeyin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Bütün tarifler çok lezzetli görünüyor. Bir de şu bağlaç olan de'ler, da'lar, soru ekleri ayrı yazılsa tariflere hiç doyum olmayacak.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin