14 Nisan 2010 Çarşamba

Oku, Pişir, Yorumla...

Yemek kitaplarını hayata geçirme projesi :)

Oku, Pişir, Yorumla...

Kitaplığımın semt halk kitaplığına taş çıkartacağı söylenir.. Ben inanmam.. Bana göre daha alınacak okunacak o kadar çok kitap varkiii... Fotoğrafta gördüğünüz mutfak kitaplığım. Buz dağının görünen kısmı bile değil. İşte bu kitapların bana yaptığı çağrışım, inanılmaz bir tarif arşivim var peki ne kadarını uyguladım?

Çoğu insan yemek kitaplarını güvenilir bulmaz, hele ki şimdinin teknolojisinde internette bu kadar çook tarif veren site varken kimse kitapçılarda yemek kitaplarına rağbet göstermez, illaki basılı yayın alacaksam bari dergi alayım derler..

dergiler

Ben bu kimselere katılmıyorum! Bence yemek kitapları çok değerlidir. Kitaplardaki her tarif rastgele değil özenle seçilmiş uygulanmış hatta defalarca test edilmiştir.. En azından ben bir kitap yazacak olsam en seçme tariflerimi defalarca denedikten sonra ancak yayınlarım diye düşünüyorum.

Ancaaakkk.... kütüphaneme kazandırdığım hevesle aldığım bir kaç kitap varki tariflerini uyguladığımda bende yarattığı hayal kırıklığı benim gibi kitaplara sonsuz güvenen birini bile derinden sarstı.. Böylece vatana millete hayırlı olsun dedim ve kitaplarımı gözden geçirmeye başladım...

kitaplar

Özellikle fotoğrafsız tarifleri uygulayıp kendi çektiğim fotoğrafı kitaba yapıştırmayı düşündüm önce.. Sonra bu projeyi daha da büyüttüm.. Peki bu tarifde ben ne hissettim? Acaba benim yorumum ne? dedim.. Ve işteee karşınızdayım :D

Bugünden itibaren mutfak kitaplığımdaki her kitabı tek tek incelemeye alıyorum.. Her tarifi okuyor, pişiriyor ve yorumluyorum... Ama istiyorumki bu interaktif bir proje olsun! Nasıl mı?
Sizlerde elinizdeki kitaplardan uygulamamı istediğiniz tarifi bana gönderin sizin için onuda okuyayım, pişireyim ve yorumlıyayım... Hatta arzu ederseniz "ya ne zamandır kütüphanemde duruyor ama hiç bir tarifi uygulamadım.. ay biri uygulasada yazsa.." dediğiniz kitaplar varsa onlarıda bana gönderin ben sizin için yazarım.. Sonra size kitabınızı geri gönderirim.. Ve kendi yemek kitapları arşivimizi oluşturalım..

Hadi bakalım sevgili arkadaşlar şimdi hep beraber yemek kitaplarını hayata geçiriyoruz!!!

Projenin interaktif olmasına özellikle önem veriyorum bu nedenle ne kadar çok kişiye haberi ulaştırabilirsem o kadar iyi.. Bunun içinde elbette sizlere ihtiyacım var. Haydi bakalım bloggerlar logoyu sayfanıza yerleştirinki daha çok kitap hayata geçsin :)





Not: Elbette Yasemin Mutfakta'da şimdiye kadar pek çok sayıda tarifi kitaplardan uyguladım. Bunlarıda derleyip toparlayıp sayfamın yan tarafında kitap kitap ayırdım.. Bu kitap isimlerine tıkladığınızda hangi kitaptan hangi tarifleri uyguladığımı görebilirsiniz..

21 yorum:

  1. Ben kitaplara güvenmeyen gruptanım ne yazıkki :(
    Sanki alelacele, baskıya yetişmek için hazırlanıyor gibi gelir bana hep.
    Daha geçen hafta sonu, bayılarak denediğim bir tarifte, malzemelerde olmadığı halde yapılışında şeker olan bir tarifi yaptım.
    Mutfak ile yakından ilgili olduğum için ben tahmini olarak şeker miktarını ayarladım ama herkes bunu tahmin etmek zorunda değil...

    Kesinlikle ve kesinlikle süper düşünülmüş bir proje bu canımın içi !
    Aklına sağlık !
    Şimdiden de eline koluna sağlık :)

    Öptümm.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir fikir. Julie & Julia filmi geldi aklıma :) ben internette bulduğum tariflerden çok kitaplara güvenen biriyim aslında. çok fazla bu konuda arşivim yok ama elimdeki kitaplardan denerim genelde yaptıklarımı. fakat kimi kitabın tatlı tariflerini güvenerek yaparım kimisinin çorba.bakalım senin denemelerinden ne çıkacak.sabırsızlıkla bekliyorum. şimdiden kolay gelsin. hilal..

    YanıtlaSil
  3. ben hiç korkmam biliyor musun adaşcım denemekten, ama dediğin gibi beni de fena şekilde hayal kırıklığına uğratan tarifler olmuştur. süper bir proje bu, bakalım ne harikalar çıkacak senden

    YanıtlaSil
  4. Selam;

    Ne kadar çok blogun var; hangisine girsem karar veremedim; mutfakta olana daldım :)) Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  5. yasemincim süper fikir. özellikle yabancı tarifler için. yazıyorlar daha dilimizin dönmediği, gözümüzün görmediği, damağımızın tatmadığı malzemeleri. iyide burda ya yok yada benim alabileceğim fiyata değil. artık yasom var benim için türkçeye çevirecek malzemeleri bende gidecem mahalle bakkalından alacam malzememi yapacam tarifimi :) ee birde yasoma güvenirim verdiği miktardan şaşmam neticemi de alırım :) sonra yasomu çağırır türkçeye çevrilmiş tarifimizin tadına bakarız :)

    YanıtlaSil
  6. belki böylece sizin tarifleriniz de bir kitap oluşturur, denenmiş onaylanmış tarifler olarak biz de o kitabı güvenle alabiliriz :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel fikir,
    Benim evde de o kadar çok yemek kitabı, dergisi, defterleri var ki...
    Ben deneyip de memnun kalmadığım tariflerin üzerini çiziyorum bir daha yanılmayayım diye...
    Şimdiden kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  8. Proje insanı, süpersin.. Kim tutar seni

    YanıtlaSil
  9. Destekliyorum,Hoş bir proje,yolun açık olsun.sevgilerrrrr.......

    YanıtlaSil
  10. Merhaba gercekten cok hos dusunmussunuz:) Ben daha cok dergi aliyorum ve ordaki tarifleri deniyorum ancak fikriniz cok hosuma gitti. Destekliyorum kesinlikle yapabilecegim bir sey olursa mesela deneyebilecegim bir tarif olursa bana da gonderebilirsiniz:) Sevgiler ve basarilar.
    SEVDE
    www.narcicegirengi.com

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle projeniz hayırlı olsun
    Kitaplarda ya da internette farketmiyor her tarif tutmuyor bence, ben görüntüsüne ve yapılışına bakıyorum içime yatan tarifleri deniyorum,genelde de sonuç başarılı oluyor,sizdn de çok başarılı sonuçlar çıkacağına eminim

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Yasemin...harika bir fikir ve proje, sonunda kadar destekliyorum...elimden geldigince katkida bulunmak isterim...sayende alip kenarda unuttugum bir sürü kitabimi da bir elden gecirmis olacagim galibe..sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  13. Yaa ben birşeyi merak ettim logonun sağ üst köşede bir süs var nasıl bişey o yaa :P

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir fikir ve proje Yasemin Hanım, Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  15. amaninn eminmisin sen?? cok zor ve zahmetli bir iş bu arkadasim yaa.bir de herkesin sana 2şer tarif sorduğunu falan dusunsene.Sonra bir de yaptiklarini napican kim yiyecek :) beni çeşnicibaşı yapabilirsin , yeme kısmına memenuniyetle eşlik ederim sana bak:)....hadi kolay gelsin.
    Nilüfer-pastasepeti

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar güzel bi fikir:) Ben de Ufuk'un sayfasında projenin linkini görüp sayfanı buldum, sırayla da birçok tarifin okudum, çok beğendim yorumlarını:) Projen için de en kısa zamanda birkaç tarif göndereceğim:p Şimdiden kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  17. Süper bir fikir! Tebrik ediyorum! Bu arada bende de olan kitaplardan neler varmış arşivde diye baktım, Butterfly'dan özel tatlar kitabındaki kahveli muffin sizin yaptıgınız kitaptakinden daha güzel görünüyor! :)

    YanıtlaSil
  18. yasemincim harikasın sen tatlım
    sayfamı düzene sokmaya çalışıyorum bende projeni destekliyor ve hemen linki alıp yapıştırıyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Bu fikir cok hosuma gitti....
    Bende destekliyorum...Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. julie&julia geldi aklıma direk. Süper düşünülmüş bir proje destekliyorum elbette ve kitap almak istediğim içinde hangisi alınır hangisi alınmaz fikri oluşacak sayende. Yaklaşık 7 yemek kitabım var bir tanesinden de memnun değilim bu resimlediklerinin incelemelerini de yazarsan arada ve bunlar alınacak dersen hemen alırım emin ol... Ayy bayıldım izlemeye alıyorum hemen sürekli takibindeyim...

    YanıtlaSil
  21. cok guzel bir proje:) benimde elimde turkce, ingilizce ve fransizca kitap bollugunu dusunursek bu bir zevk ama yemek kitaplarini okuma helede hikayeleri varsa , guzel fotograflara bakma sadece pisirmek icin degil goz evki icinde:) sevgiler beste
    not. bir turlu goole hesabimla not birakamiyorulmm blogumun adresini boyle yazdigim icin pardon. http://www.bestebonnard.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin