13 Nisan 2010 Salı

Meyve Soslu Tavuk Göğsü

Meyve Soslu Tavuk Göğsü

Çook bilinen çook kullanılan bir tarifin orjinal bir sunumu aslında bu tarif. Porsiyonların belirli olması ve görüntünün estetik olması bence en güzel yanı. Ayrıca kullanılan kapların yıkanma derdi olmadan atılmasıda çook pratikliğinin ispatı :D Yani sırf bu yüzden bence her davette hazırlanmalı ve menüye eklenmeli.
Aslında bu tarifi yayınlamamın en önemli sebebi sevgili okurum Selma'nın ısrarı :D Evet Selma bu tarif tamamen senin için kimse üstüne alınmasın! Bardaklarını bile hazır edip benden ölçüleri bekleyen bir okurumu daha fazla bekletmek acımasızlık olur.. İşte pratik çakma tavuk göğsü :D

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tereyağ
  • 1 paket Dr. Oetker hazır meyve sosu
Yapılışı
  1. Un, şeker, nişasta ve sütü derin bir tencereye koyun. Tel çırpıcı ile kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başladığında altını kapatıp vanilyayı ve yağı ilave edin. Bu sefer mikserle en az 5 dakika çırpın. Yalancı tavuk göğsünün en önemli yapılış hilesi çırpma süresidir. Ne kadar çok çırparsanız o kadar çok sertleşmesini sağlarsınız.
  3. Arzu ederseni geniş bir borcama ya da benim yaptığım gibi kullan at bardaklara ya da cam bardaklara paylaştırın. Eğer bütün halinde borcama dökecekseniz, borcamı önce soğuk suyla ıslatınki kestikten sonra kolay çıksın. Soğuması için kenara ayırın.
  4. Meyve sosunu paketin arkasında yazdığı gibi hazırlayın. Hafif ılındıktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün. Süslemek için ben renkli şekerlerden kullandım ama siz arzu ettiğiniz bir kuruyemişi ya da hiç süslememeyi tercih edebilirsiniz. Soğumaları için en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok hoş

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Yasemin...gercekten sunum harika, cözüm pratik..ellerine sagli, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  4. merhabalar yasemin hanımm harika bir bloğunuz var müsadeniz olursa eğer paylaşımlarınızdan yararlanmak isterim:))
    meyveli taavuk göğsü en güzel sütlü tatlılardan kesinlikle..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Yasemin hanım eminim çok lezzetli olmuştur. Görüntü de çok güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. harika olmuşlar sıraya girmişler ye beni diyorlar sanki:))))
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Yasemin ellerine sağlık. Benim en sevdiğim sütlü tatlıdır kendileri.

    YanıtlaSil
  8. :))))) harikasin yasemin abla!

    cok tesekkur ederim:) kendimi bi ozel hissettim bi ozel hissettim ki anlatamam:))

    En kisa zamanda yapicam bende insallah!
    Ellerine kollarina saglik! opuyorum..

    YanıtlaSil
  9. Ama bunlar gerçekten çok hoş görünüyor :) Her açıdan pratik ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. slm canim
    nekadar lezzet kokuyor tatlin ye beni haykiriyor sanki

    benim bir sorum olacak...
    acaba malzemede un yerine ayni miktarda nisasta kullansak tadinda bir deyisiklik olurmu
    ben unlualilari his sevmiyorum sanki tadinda bir acilik oluyor
    cvplarsan sevinirim
    sevgiler...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. resimlerden anlaşılan çok harika bişey olduğu keşke bu şekilde bende maharetli olsam ellerineize sağlık

    YanıtlaSil
  12. bende bıraz once yaptım cok lezzetlı

    YanıtlaSil
  13. Resimlerden anlaşılan çok harika bişey olduğu keşke bu şekilde bende maharetli olsam ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Cok sekerli oldu bence seker miktari biraz azaltilmali..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin