29 Nisan 2009 Çarşamba

YE #45 Dondurma - YE İÇ Ferahla

Yaz koşa koşa geliyorrrrrr derkeeennnnnnnnn Mayıs kapıdan baktırdı kazma kürek yaktırdı.. Ama bugünlerde geçecek bir bakmışız kemiklerimizi ısıtan, derimizi bronzlaştıran sıcaklar başlayacak. Yaz arifesindeyiz yani.... Bayramı beklemek gibi yazıda beklemek..

Ice Cream Çocukken iple çekerdim yazın gelmesini mahallenin dondurmacısı doldurmaya başlasın diye külahları. Öyle fazla çeşit olmadan bir top çikolata bir top kaymak.. Sonra yavaş yavaş büyürken ben, mahalleye kamyonda neşeli müziğiyle çubuklu dondurmacı gelmeye başladı. Ama O'da havaların ısınmasını beklerdi gelmek için.. Dondurma bir bekleyişti bizim için. Mevsimini beklediğimiz zamanı geçince yeniden hasretine düştüğümüz bir lezzetti..

Şimdi yaz, kış, bahar farketmiyor.. artık kimse mevsim gelsede dondurma yesek demiyor. Dondurma her an elimizin altında her an ulaşabileceğimiz yakınlıkta duruyor. Ve yalnızca bir top çikolata bir top kaymak da değil her çeşidi yapılıyor..

The Biggest Bite Şimdi sıra bizde haydi bakalım mutfak fatihleri, siz dondurma ile neler yapabilirsiniz.. ?? İster dondurmanızı kendiniz yapın, isterseniz gidin çeşit çeşit hazırından alın.. Ama içinde dondurma olan orjinal bir tarif oluşturun.. İster yiyelim tarifinizi isterseniz içelim, en önemlisi yedikçe içtikçe ferahlayalım, her lokmada, her yudumda kulaklarınızı çınlatalım.. Bakalım bu harika yiyeceği nerelerde nasıl kullanabilir, lezzetine daha ne kadar lezzet katabiliriz...

Tariflerinizi 24.Mayıs.2009 gününe kadar yaseminmutfakta (at) hotmail.com adresine isminiz, varsa blog adresiniz, tarifiniz ve tarifin fotoğrafıyla email atarak katılabilirsiniz. Eğer blogunuz yoksa ya da tarifiniz var ama fotografınıza güvenmiyorsanız siz bana tarifi yollayın ben uygulayıp fotoğraflayıp yayınlayacağım. Yani tek ihtiyacınız olan dondurma ve ya dondurmalı bir tarif.. Hadi bakalım hamarat hanımlar beyler sabırsızlıkla mutfağınızdan çıkan dondurmalı ve dondurma tariflerinizi bekliyorum....


YE #45 Dondurma





YE #45 Dondurma





Etkinlik logosundaki fotoğraf http://www.marthastewart.com adresinden alınmıştır. Fotoğrafa ve tarife ulaşmak için tıklayınız..




28 yorum:

  1. Canımmm benim harika bir etkinlik hemen düşünmeye başlamalıyım.Kolaylıklar dilerim tatlım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Aklıma fikirler gelmeye başladı. En kısa zamanda tarifimi denerim. Sana çook kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. uzuuuuuuuuuuuun zaman oldu bir etkinliğe katılmayalı, çok hoşuma gitti ama bu etkinlik konusu, inşallah katılabilirim! Bu arada bugün arşivinde dolaşırken meslektaş olduğumuzu öğrendim :)

    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  4. Bloguma hemen ekledim..
    Mutlaka katılıcam:)))

    YanıtlaSil
  5. heheheh :) aklıma bir tarif dustu şimdiden!

    YanıtlaSil
  6. Yasemin'cim bu etkinlik tam benlik !

    :)) Gökçee benimde aklıma bir iki tarif düştü, çarpışmasın tarifler :))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Etkinlik konusu çok güzel. İnşallah katılabilirim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Yazıyı okurken bile canım dondurma çekti. Tarifleri görünce ne olacak bekliyorum :) Umarım ben de fırsat bulup katılabilirim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. adaşım ben dondurma sevmeyen çocuklardandım senin aksine.hala da pek sevmem,eşim de aynen ben.ama şimdi durum farklı,adaşım etkinlik yapmış.katılmamak ayıp demektir.olur da aklıma dondurmalı bir tarif düşerse hemen burdayım,kolay gelsin şimdiden

    YanıtlaSil
  10. Bannerini ekledim canim ,etkinligine katilmayi cok isterim cok hos bir konu olmus kolay gelsin

    YanıtlaSil
  11. banneri bende ekliyorum, konu harika kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Harika bir konu,geçen sene bir kaç denemem olmuştu,şimdi hemen düşünmeye başladım :)
    Kolay gelsin..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Arbella TV kazandırıyor

    Mutfakta ilk yardım kanalı Arbella TV, mutfakta ‘gizli kalmış yetenekleri’ ödüllendiriyor… Arbella Makarna’nın kurduğu internet televizyonu Arbella TV, açtığı makarna tarifi yarışmasıyla, her ay farklı illerden gelen, yöresel izler de taşıyan tarifleri geniş kitlelerle paylaşma şansı sunuyor. Güzel ve özgün tariflerin sahipleri de çeşitli armağanlar kazanıyor.

    Yarışmaya katılmak için yapılması gereken tek şey; Arbella Makarna’yla en pratik, ekonomik, hızlı ve lezzetli yemek tarifini hazırlamak ve fotoğrafını da çektikten sonra Arbella TV’ye göndermek.

    Bunun için önce siteye ücretsiz olarak üye olunuyor ve yarışmaya katılma hakkı elde ediliyor. Arbella TV’nin genç ve cana yakın aşçısı Cenk de, gönderilen tarifleri değerlendiriyor, yorumlarıyla sitede paylaşıyor. Gelen tariflerden 12’si çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.

    Yarışma Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca sürecek, her ayın birincisi de onu izleyen ayın ilk haftasında açıklanacak.

    Yarışmaya ilişkin daha ayrıntılı bilgi için www.arbella.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.

    www.arbella.tv
    www.evdeyimaciktim.com
    Medya İletişimi ve Ayrıntılı Bilgi İçin
    Aycan Işık
    Pointistanbul Halkla İlişkiler
    (212) 240 33 73 aycan@pointistanbul.com

    YanıtlaSil
  14. Etkinlik bannerına bayıldım! Tarif düşünmeye başladım bile :) KOlay gelsin..

    YanıtlaSil
  15. Bayağ güzel bir etkinlik olacak şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. ÇOK GÜZEL BİR SİTENİZ VAR DAHA ÖNCE KEŞFETMEDİĞİM BİR SİTE,FOTOĞRAFLARDA ÇOK GÜZEL.HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  17. yasemincim hayırlı olsun etkinliğin inş. bende bir aksilik olmazsa katılırım sevgiler

    YanıtlaSil
  18. kolay gelsin canım,çok keyifli bir etkinlik konusu.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Canım hayırlı olsun etkinliğin etkinliklerimiz çakıştı benimkide mayıs ayı.Çok yoğun olacaksın biliyorum ama yinede benim etkinliğede katılırsan sevinirim canım kolay gelsin ikimizede

    YanıtlaSil
  20. Yasemincigim, etkinliginde kolayliklar diliyorum.Hic denemedim dondurma yapmayi ama logon o kadar albenili ki...sayfama ekledim ve katilmaya calisacagim...sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  21. offf süper bir konu.Gerçi bu ara ben sadece yemesiyle ilgileniyorum ama olsun.Hayır bir şey değil Azroş mazroşuda kendime bezettim.Alıyoruz kızımla bir kutu dondurmayı önümüzde biraz o, çok çok ben yiyoruz.Sonra ben akşam bir saat spor yapıyorum.Tabii erimiyor.

    YanıtlaSil
  22. Harika bir seçim, yaza girerken çok iyi düşünmüşsünüz, kolay gelsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Sizin mutfağınız9 Mayıs 2009 12:05

    tebrikler... Bende bir site buldum hanımlar sizin mutfağınız diye yemek tarifi yolladım bir sürü yorum geldi. ama hangisi doğru söylüyor anlayamadım.

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,
    konusu çok güzel bu etkinliğin ben de varıııııııım :)
    Sevgiler İzmir'den kocaman........

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar bende dondurma seven biri olarak bu etkinliğe katılmak isterim ama hiç etkinliğe katılmadım nasıl olur anlatmışsınız ama biraz yardımcı olurmusunuz sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. merhaba nilufer, YE#45 dondurma etkinligine katilim yapman icin tek yapman gereken dondurmali bir tarif hazirlamak. istersen kendi dondurma tarifni uygulayabilir ya da hazir dondurma alip, guzel bir tatli hazirlayip yanina koyabilir, ya da hazir dondurmayi icine katarak serin bir icecek tarifi hazirlayabilirsin.. onemli olan tarifin dondurma ihtiva etmesi :D ondan sonra bu tarifini en gec 24.mayis tarihine kadar sayfanda yayinlayarak, banada yaseminmutfakta (at) hotmail.com adresinden sayfanin linkini, tarifin adini ve fotografini mailleyerek etkinlige katilmis oluyorsun.. hepsi bu.. umarim aciklayici olmustur. sormak istedigin bisey olursa mail ile bana ulasabilirsiniz. gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  27. etkinliğe bayıldım bir dondurma sever olarak.katılmak istiyorum.daha önce kornet dondurma külahı tarifi vermiştim.tarifi yenileyerek bir kaç çeşit dondurma tarifi vermeyi düşünüyorum..ayrıca bloğunuzda harika.sizi ekledim bloğuma.bende beklerim.izmirden kucak dolusu sevgiler...yeşim.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Yasemin,
    Benim de canım kaç gündür dondurma çekiyordu. Ah keşke günlük koşuşturmaların içinden çıkıp etkinliğe bir göz atsaydım. O zaman etkinliği kaçırmazdım.
    Çok güzel bir konu olmuş Yaseminciğim. Şimdiden başarılar diliyorum.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin