12 Ocak 2009 Pazartesi

Közlenmiş Biberli Tavuk Sarma

Közlenmiş Biberli Tavuk Sarma

Rejimde olanlar bilirler, rejim boyunca yenilebilecek tek et her zaman tavuk göğsüdür. En az kalorili et olduğundan olsa gerek. Yani eğer tavada tersyüz edip yemeye kalkarsanız saatlerce çiğnemeniz gerekir. Ne kadar baharat koyarsan koy o göğsü çiğnemek insana işkencedir. Zaten rejimdesin, psikolojin kötü, birde yediğin kötü oldu mu!!! Sevgili eşimde bu aralar kendini sıkı bir rejime sokmuş durumda, hayır yani hangimiz rejime girmeli bilmiyorum ama O bu konuda çok istikrarlı. Ondan gaza gelip benimde tez zamanda bu konuda çalışmam lazım :))). Ben de hamarat eş olarak O'nu bu azminden saptırmamak için işte bu kuru tavuk göğsünü olabildiğince tatlandırmaya çalışıyorum. Bu çalışmalarımdan birinde sanırım yeteri kadar başarılı olmuşum ki tavukların içindeki biberler dahi sevgimi gösterir vaziyette kalp oluşturmuşlar :)....

Közlenmiş Biberli Cevizli Tavuk Sarma

Malzemeler (2 kişilik)
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 2 dilim az yağlı beyaz peynir
  • ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • tuz - biber
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı
  1. Kırmızı biberi ister fırında, ister ocakta, en güzeli mangalda közleyin. Ya da hazır konserve közlenmiş biberde kullanabilirsiniz. Közledikten sonra kabuğunu soyup iki büyük parça halinde uzunlamasına kesin.
  2. Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla ortadan ikiye keserek inceltin. İki streç film arasına koyup et dövücü ile döverek olabildiğince inceltin. Eğer dövmekle uğraşmak istemiyorsanız kasaptan direk ince göğüs alabilirsiniz ;). Ben epey dövdüm :)
  3. Rondoya beyaz peynir, ceviz, fesleğen ilave edip karıştırın. Yavaş yavaş zeytinyağ ilave edin. İyice karıştırın.
  4. Dövdüğünüz tavukların her iki yüzünü az yağ ile yağlayın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Ortasına önce közlenmiş biberi sonra cevizli biberi koyun. Ve sarın. Ben bağlamak için ip kullandım. Siz isterseniz kürdan ile tutturabilirsiniz.
  5. Derin bir teflon tavada altüst ederek kızartın. Tavaya çok az kaynar su ilave edin. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın birazda buharla içinin pişmesini sağlayın.
  6. Sos için; Pişen tavukları tavadan alın. Tavada kalan suya 1 tatlı kaşığı un ekleyin. Biraz kavurun. Az biraz %50 yağlı süt ekleyip kıvam almasını sağlayın.
Afiyet olsun...

13 yorum:

  1. Çok güzel fikir tebrik ederim ablacım...
    Sana katılıyorum o göğsü çiğnemek işkende :)
    Affiyetler olsun ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika görünüyor ahhhhh o rejime birde ben başalayabilsem:))

    Öptüm canım

    YanıtlaSil
  3. vallahi rejim yemeğinden çıkmış davet yemeği olmuş ayol nefis olsada yesem vallahi..

    ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim tavuk sarmayı... İçindeki biberle gerçekten tam bir kalp görüntüsü almış...

    Ellerinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. muhteşem olmuş ya... Süperrr ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. kırmızı biber bizim evde çocuklarla birlikte en sevdiğimiz lezzetlerden birisidir...onun için yazdan turşusu, mezesi,közlenmişi, dolmalığı ne varsa dondurucuya doldurdum. sıra tavuk sarmayı yapmakta... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Yasemin,ellerine sağlık.Süper görünüyor.En kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Çok ama çok güzel görünüyor! Gerçekten göğsü tatlandırmak için iyi fikir:) Ellerine sağlık! Eşine kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  9. selam Sevde, begenmene sevindim afiyetler olsun..

    selam Derya, sorma rejim rejim yani artik su isi bi tam yapsamda bir daha rejim demesem :D

    selam Betül, ee rejimdekilere güzel kandırık olur bu yemek, rejimi bozdum sanırlar ama aslında bozmazlar :))

    selam Aysel, yani isteyerek yapsam böyle kalp beceremezdim, tamamen kendiliğinden olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba Fatma Betul, afiyetler olsun :D

    merhaba Gelincik, hazir taze kozlenmis biberlerin varken bence hemen degerlendir derim, sonucu haber verirsen memnun olurum. gorusmek uzere.

    merhaba Mujde, denemenden sonra haber verirsen memnun olurum :D gorusuruzzz...

    selam Seblacim, vallahi hem esime hem bana malum ona bu isi cazip kilmaya calisan benim :D ee bide bende arda rejim yapiyorum fena mi :D:D

    YanıtlaSil
  11. Yasemin çok güzel ve iştah açıcı duruyor. Bloglarda "yapılabilir" tarifler görmek cok mutlu ediyor beni detaylı anlatım super fotograf da eklenince tadından yenmıyor. Tatlı oğlunla herşeye yetişebilmene şaşırarak bakıyorum .Maşallah.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Tugba, ben ozellikle yapilabilir tarifler vermek istiyorum. Gerci ben yapiyorsam herkes yapabilir o ayrrii :D Valla arkadaslar aralarinda bana atom diyorlar.. heralde bu herseye yetismemden :D cok sagol guzel yorumlarin icin!

    YanıtlaSil
  13. iyi günler yasemin güzel tarifleriniz var beğeniyorum mutfakta kolay gelsin size bugun yeniçağ gazetenizde yukarıdaki tarifinizin fotoğrafını gördüm tarif biraz değiştirilmiş emeğe saygı olmalı hoşçakalın

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin