3 Kasım 2008 Pazartesi

Vişneli Çikolatalı Puding Dolgulu Kakaolu Muffin

SG201657L

Bu güzel muffinleri canım müdürüm Gül'üm için hazırladım. Cuma günü doğum günü için şirkete giderken yanımda götürdüm. Son günlerde sürekli kurabiye götürdüğümden bir değişiklik yapayım ama yaratıcılığımdan birşey kaybetmeyeyim dedim. Şimdi dümdüz muffin götürsem aa yaseminde yapa yapa muffin yapmış derlerdi ee bu da benim şanıma yakışmaz dimi :)))
Aslinda bunlara muffin demek haksızlık olur bence, porsiyonluk pasta desek daha doğru :)
Bu muffin tarifini dolgusuz yapayım derseniz tavsiye etmem. Çünkü dolgu malzemesi olmadan gayet kuru bir kek oluyor. İçine muhakkak bir sos veya çikolata istiyor.

SG201657K

Malzemeler (30 adet muffin)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı çiçek yağı
  • 1/2 litre süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 6 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
İç Dolgusu için
Üst süslemesi için
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı krema sertleştirici (Hemen tüketecekseniz kullanmasanızda olur)
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile çırpın. İçine sıvıyağ, süt ve vanilini ilave edip tüm sıvı malzemenin karışmasını sağlayın.
  2. Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı beraber eleyin.
  3. Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyip beraberce karıştırın. Bu aşamada pütürlerin olması sizi rahatsız etmesin. Muffin yaparken pütürler iyidir. :)
  4. Karışımı muffin kalıplarına 2/3ü dolacak şekilde paylaştırın. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Bu arada pudingi paketin üzerinde yazan tarifle hazırlayın. Soğumaya bırakın.
  6. Krem şantiyide soğuk sütle çırptıktan sonra krema sertleştirici ilave edin. Krema sertleşene kadar çırpın. 2-3 dakika yeterli olacaktır.
  7. Pişen kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğumadan süsleme yapmak olmaz krem şanti erir :)
  8. Soğuyan keklerin tepelerini tırtıklı bir bıçakla kesin. Böylece dümdüz muffinler elde edeceksiniz.
  9. Muffinlerin ortasını çay kaşığı yardımı ile oyun. Bu oyuklara pudingten koyun. Muffinin üstünü puding ile sıvayın.
  10. Hazırladığınız krem şantiyi krema sıkma poşetine alın ve pudingle doldurulmuş muffinlern üzerine sıkın.
  11. Süsleme için muffinlerden oyduğunuz ve üzerinden kestiğiniz kek parçalarını rondoda ufalayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin. Birazda süsleme şekeri ile renklendirin.Artan kek kırıntılarını buzdolabı poşetine koyup deep-freeze de saklayabilir daha sonra kullanabilirsiniz.


ikisi bir arada Bu tarifte her ne kadar birebir vişne taneleri yoksada pudingden vişnenin tadını çok güzel alıyorsunuz. Aslında muffinin içine oyulduktan sonra vişnede konulabilir. Eminim o zaman daha güzel olur. Hem meyve hem de çikolata barındırdığı için bu tarifimi Yaman Etkinliklere gönderiyorum. Bu ayın konusu "İkisi Birarada Meyve ve Çikolata" ve ev sahibi Neslihan. Mutlaka ziyaret edin.

Afiyet olsun...





39 yorum:

  1. yaaaa enfessss yaaaaaaa.....=))))))))

    YanıtlaSil
  2. Yasemin herzamanki gibi ustalığını konuşturmuştu. Hergün bir arkadaşımızın doğum günü olsada yasemin gelse diye bakar olduk :D Bu muffinleri yapmanızı kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim. Tadı, görüntüsü içindeki dolgusu enfesdi. Bu muffini yedikten sonra diğerleri bana çok basit ve tatsız gelmeye başladı. Sevgili arkadaşım bizi bu güzel tarifinle tanıştırdığın ve tattırdığın için sana çok teşekkür ediyorum. (Unutmadan şunuda söyliyim yerken üstündeki kremaya dikkat burnunuza kaçabilir :D :D :D )Bahar

    YanıtlaSil
  3. Asker kurabiyeleri ve bonuslardan sonra muffinler ile geldi yaseminimiz şirkete..Masamız doluydu tabi her zamanki gibi.Tabi aralarında en güzel görünümlü en lezzetli olan muffin kekleri idi.Bayıldımm!Herkese tavsiye ederim.O günkü tatlılardan sabah melikesi(bildigimiz irmik tatlısı dedi ya yasemin benim talıma)bile sönük kaldı muffinlerin yanında:):)

    YanıtlaSil
  4. Adaşım bu işte kendini baya geliştirmiş gözüküyor, bizzat yedim denedim, çok lezzetliydi, hepimizin bayıldığı kek, puding ve krema üçlüsü çok uymuş birbirine çok beğendim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. merhaba yasemin hanim , bannerimi sablonumu degistiridkten sonra degistirdim , bunu daha önce yapmak isterdim ama etkinlik oldugu icin ilgilenememistim ..
    hayirli günler

    YanıtlaSil
  6. nefis nefis görünüyor,zaten kuru olmaz değilmi azıcık çikolata bulaşmalı:)

    YanıtlaSil
  7. Vişneli tatları sevmem ama bunu farklı yapabilirim.
    Enfes görünüyor !

    Fikrisabit

    YanıtlaSil
  8. Oy oy yasemin ellerine sağlık .Süper olmuşlar.

    YanıtlaSil
  9. Bu o dimi, bu o :)
    Cumartesi söylediğin muffinler.
    Bu arada cupcake sormuştun ya bunları deneyebilirsin:
    http://yemekbahane.blogspot.com/2007/11/bir-cupcake-denemesi-daha.html

    http://yemekbahane.blogspot.com/2007/09/ramazanda-doumgn-mudcake-denemesi.html

    süslemeye uygunlar..
    çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  10. AÇLIKTAN MIIIII GÖRÜNTÜDEN Mİİİİ GÖZLERİM DÖNÜYO ANLAMADIM AMA ŞAHSEN AH OLSAYDI DA YESEYDİK !!

    YanıtlaSil
  11. vallahi enfes billahi :D:D

    baharim senin muthis elmalilarini senin gibi bi sarabilsem iste o gun usta olcem :D:D afiyetler olsun canim, burun uyarisini yaptigin iyi oldu ben onu atlamistim :P

    aysecim yahu bildigimiz irmik tatlisiydi iste sabahin melikesiyle ne alakasi var :P ama lezzetliydi he ellerine saglik anneciginin..

    adasim kendimi gelistirdikce sizde denemelere devam :D:D afiyetler olsun canim...

    gordum yasemin hanim, tesekkurler.

    zeynepcim vallahi ole cikolatasiz da olmazz :D:D

    visneli tatlari bende tercih etmem ama bunda birebir visne olmadigi icin caktirmio ;)

    afiyet olsun tugba :)

    evet evet taa kendisi :D:D dur senin su linklere bakemde bide onlari deniyeyim :DD

    burcincim bunun aclikla ilgisi yok bence tamamen muffinlerin cazibessii :D:D:D

    YanıtlaSil
  12. Yasemin valla konuşturmuşsun yine yaratıcılığını..

    Ne güzel bir sunum tebrikler..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Merhaba canım etkinlik sayesinde buldum bloğunu ellerine sağlık bunlara Muffin demek bence haksızlık olur çok şık ve leziz pastalar emeğine sağlık...
    Bende beklerim,sevgiler...
    Derya

    YanıtlaSil
  14. Bütün linklerime ekledim seni takipteyim:)))

    YanıtlaSil
  15. Yasemin Merhaba sana birşey danışmak istiyorum, Muffinlerin üzerindeki kremşanti kaç saate kadar dayanıyor akşam yapsam diğer akşama kadar kalırmı?. Yada partye cıkarmadan 4saat önce sıksam şantiyi topkeklerin üzerine partye kadar kendilerini salarlarmı . şimdiden sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. petek merhaba, 4 saat once muffinlerin uzerıne sıkarsan daha iyi serin bir ortam ama buzdolabı degil saklarsan daha iyi. ama bir gece onceden yaparım dersen o zaman krem santiyi buzdolabında sakladıgında gene birşey olmuyor. yalnız tarifte soyledigim gibi krema sertlestirici kullanman lazım. aksi halde krema şanti sulanıyor. bir gece bekletirsen muffinlerin üzerine servis yapmadan önce kremayı birkere daha çırparak sık. umrarım yardımı olmusturç afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  17. Yaseminciğim,
    nefis olmuş ellerine sağlık. bebeciğin de iyidir umarım. 15 kasım da buluşmamıza katılırsın umarım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. selam papatya, yahu millet neler yapiyor benimkide iste birazcik bisey :) begenmene sevindim..

    deryacim vallahi ole mini pastaciklar :) afiyet olsun..

    sevdacim insaAllah gelmeyi cok istiyorum :)

    YanıtlaSil
  19. en yakın zamanda deneyeceğim harika görünüyorlar.bu ölçülerin tam yarısını kullanarak 15 adet muffin elde etmemiz mümkün mü acaba.30 tane kalıbım yokta:D

    YanıtlaSil
  20. Yasemin Ablacım bu tarifini uygulamak ancak bugün nasip oldu! Gayette iyi oldu henüz bu tür şeylerde fazla pratiklik kazanmadığım için beni biraz oyaladı ama tadı da görünüşü de harika! Paylaştığın ve benim gibi acemiler için en incesinden anlatımın için teşekkürler! =)

    YanıtlaSil
  21. merhaba Melek sanırım gec kaldım cevap vermekte, kusura bakma! elbette yarı olcuyle 15 tane elde edersin. Ben genelde muffin kagıdı kullandıgım ıcın pişenler biraz ılınca hemen kalıptan cıkarıp yenı kagıtları koyuyrum. Böylece aynı kalıpla istediğim adet pişirme sansım oluyor ..

    selam aysegulcum, e el oyalayıcı biraz ama sonuca deger :D tesekkürler uygulama ve yorum için!

    YanıtlaSil
  22. :D ben sorumun cevabını almaya sabredemeden denedim ve çoooook güzel oldular:D ben de yeni yeni bir yemek tarifleri blog yazıyorum tabi siz ustaların yanında benmki blog sayılırsa!!tarifi oraya ekledim(tabi linkinizi de vererek)umarım sakıncası yoktur...teşekkürler...

    YanıtlaSil
  23. yasemin hanım acaba muffinleri biraz ıslatsak (şekerli süt veya meyve suyu gibi)daha pasta gibi olurmu,yada böylede ıslatmadan nemli gibi bir tat veriyormu?

    YanıtlaSil
  24. Selam Gulsen,

    Icine puding doldurmadan once az islatirsan pasta gibi olur. Ama islatmadan pudinglede nemli oluyor. bu biraz senin tercihine kalmis bi durum.. Istersen bi tane islatarak dene bitanede kuru :) hangisini begenirsen digerlerine onu yaparsin :)

    gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  25. Yasemin ablacım, her tarifte mutlaka bir eksiğini yakalayıp onu düzeltmek için ugraşan,illaki dört dörtlük olması için çırpınan ben bu tarifte bir kusur bulamadım:)
    geçen gün denedim ve sonuç harika,oldukçada bereketli bir tarif bu 30 adet minik pastacıklarım oldu,herkes bayıldı tarifi istendi:)
    dediğiniz gibi kek tek başına yenmez oldukça kuru oluyor ben keki oyduktan donra nesguik karıştırdığım sütle her keke birer kaşık ıslattım böylelikle tam bir pasta oldular:)içlerine birer tane vişne tanesi koyduktan sonra pudingle doldurdum,ve bir paket puding 2 paket şanti tam geliyor yani:)
    kekleri pudingle doldurduktan sonra üstü kapalı dolaba kaldırdım,şantiyide hazırlayıp dolaba kaldırdım sevisten birkaç sat önce şantileri sıktım,kekleri dolapta değilde dışarıda bekletsemde olurmuş aslında,ben pudingler çok bayılmasınlar sulanmasınlar diye dolapta bekletmiştim.şantili pastaları dışarıda beklettim,3 4 saat sonra bile dışarıda şantilerde herhangi bir değişiklik olmadı aynen durdular,ama mutlaka bu pastacıkların üstü örtülmeli,şantiyle bu iş biraz zor olsada,çünkü açıkta kalınca pudignli kısımlar kuru bir katman oluşturuyor.
    yasemin hanım sizde bu pastaları dolapta beklketmiyorsunuz sanırım.
    o çukurlara çikolata sosuda doldurulabilir,hatta kestane şekerlemesiyle dr.oetkerin kestaneli pudingi vardı o doldururlarak kestaneli pastacıklar olabilir:)
    sonuç olaraktan kalabalık bir davette ilk tercih edeceğim pastalardan oldu kendisi teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  26. yasemin mufini hiq begenmedim ne bicim bir tarif bu???

    YanıtlaSil
  27. damak tadı kişiden kişiye değişir . beğenmek zorunda değilsiniz. ama neyini beğenmediğinizi söylerseniz benim içinde aydınlatıcı olur?

    YanıtlaSil
  28. merhaba tarifinize bayıldım yarın misafirlerim var yapıcam fakat vişneli pudingi hiç bir yerde bulamadım ortasına frambuazlı sos döküp üzerine çikolatalı puding ile kaplasam sizce olurmu bu sorunun cebavına çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soylede yapabilirsiniz.. icine sadece visne taneleri koyarsiniz.. uzerine pudingle kaplarsiniz. buda ay lezzeti verecektir. icindeki sivinin biraz kivamli olmasi daha ii. frambuaz sos biraz sulu oluyor bildigim kadariyla. illaki krema koymak isterseniz o zaman icinede cikolatali puding koyup yine visne taneleri koyabilirsiniz.. superfresh in donmus visnesini kullanabilirsiniz. gayet lezzetli oluyor ..

      Sil
  29. Merhaba Yasemin hanım.ben de yaptım bugün bu tatlıyı.Krema sertleştiriciyi hiçbir yerde bulamadım (migroslar dahil)
    Gourmet çikolatalı portakallı yaptım.Şekil olarak falan çok hoş oldu ama eşim de ben de kekinin kuru olduğunu düşünüyoruz.Başka bir kek tarifi ile denemeyi düşünüyorum
    Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, krema sertleştirici kullanmak zorunda değilsiniz. şantinin cupcake üzerinde daha sert durması için kullanılan bişey. ayrıca hemen tüketilecekse zaten gerek yok.. (yukardada belirtmiştim.)
      keki tek başına kuru oluyor buna katılyorum. ama içini doldurup üzerinide kremalandırınca o kuruluğu hiç rahatsız etmiyor insanı.. yinede içten yorumunuz için teşekkürler!

      Sil
  30. aacaba çilekli puding ile güzel olur mu? ve krema sertleştiricisi bulamadım.. onun yerişne ne kullanabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, krema sertleştirici kullanmak zorunda değilsiniz. şantinin cupcake üzerinde daha sert durması için kullanılan bişey. ayrıca hemen tüketilecekse zaten gerek yok.. (yukardada belirtmiştim.) elbette istediğiniz pudingle deneyebilirsiniz.. ellerinize sağlık

      Sil
  31. Merhaba ben de yaptim tarifinizi cooook lezzetli oldu yine yapicam ama bisey sorucaktim...silikon muffin kalibinda yaptim ve keklerim yan tarafa dogru kabardi tepeleri duz olsun diye yarisini kesmek zorunda kaldim..niye normal degil de yana dogru kabardikar acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bu kabarma meselesi karisik.. benim bile surekli yaptigim tariflerde her zaman esit bi kabarma olmuyor.. uzerni krema ile suslediginde bu cokda onemli degil. ama seker hamuru ile susleyeceksen illaki bi duzeltme yapmak gerekiyor..

      Sil
  32. bende bugün yaptım kekinizi bana un çok fazla geldi bu yüzden de kek yumuşak olmadı un azaltılmalı bence

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar ablacım :)
    Ben lise 2ye gidiyorum. Bu tarifini yaptım ve gerçekten çok sevdim. Ellerine, diline, yüreğine sağlık. Yapıp okula götürebilceğim, çook uğraştırıcı olmayıp herkesin bildiği bi tat da olmayan bi tarifini önerebilir misin bana?
    -Çikolatalı olması tercihimdir ablam :)

    YanıtlaSil
  34. çikolatalı sosla doldursak olurmu kek dağılırmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yo dağılmaz.. ısırdıgınızda akan kıvamda bi sos olur..

      Sil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin