21 Ağustos 2007 Salı

Domatesli Biberli Sosis

Picture-093

Şimdi diyeceksiniz canım sosis yapmanın nesi zorki bununda tarifi olurmu.. bence olur :) Ben ne insanlar tanıyorum sosis pişirmeyi bilmiyor karşına lastkl halini almış sosisleri çıkarıyorlar. Onun içindir efem bendeniz size bir kıyak yapıp kral bir kahvaltılık olan sosisin nasıl yapıldığını anlatayım :)

Malzemeler
  • 10 adet soyulmuş dana sosis (Reklam olacak belki ama benim tercihim marka olarak hep marettir. Diğerlerinin baharatlarındanmıdır nedir hiç sevemedim)
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 su bardağı su
  • kekik
  • tuz
  • zeytinyağ
Yapılışı
  1. Sosislerin her birini 4 parçaya bölün. Her parçanın iki ucunuda bıçakla birbirine ters bir şekilde yarısına gelecek kadar yarın. Bu şekilde hem estetik görünürler hemde daha güzel pişerler. Arzu ederseniz sadece bir ucunu artı şeklinde yarabilirsiniz.
  2. Sosisler sulu olacağından pişirmek için tava değilde derin bir sos tavası kullanmak her zaman daha iyidir. Sos tenceresine az miktarda zeytinyağ koyup hafif kızdırın. Kestiğiniz sosisleri tencereye atın. Çok fazla kızarmamak ve pek tabii yanmamak şartıyla sosisleri bir güzel kavurun.
  3. Biberleri halkalar halinde doğrayın. Ayrı bir sos tenceresinde yine az biraz zeytinyağ ekleyin ve yağı biraz kızdırın. Biberleri yağda bir güzel kavurun. Kavrulan biberlerin üzerine domates rendesini boşaltın. Biraz tuz ilave edip bir iki dakika pişirin.
  4. Kavrulan sosislerinizin üzerine domatesli biberli harcı ve suyu ilave edin. Birkere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Bırakın sosisleriniz suyu ve domatesleri çekerek şişsinler. Yaklaşık 5 dakika sonra servise hazırdır..
  5. Ocağın altını kapatıp, arzunuza göre kekik ekleyerek sıcak sıcak servis edin :)
Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Seni yerim sosis!!!çok güzel olmuş ve de çok estetik görünüyor ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. afiyetler olsun canim :) oyle sekil sosis bunlar!!

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. yasemin şekerim, omleti de severim ama çok aramam, ama bu sosisin varya bu sosisin bitirdi beni resmen:) sanki önüme geldide, ben taze ekmeğin kıyısını koparıp bandırdım veee. off valla tadı ağzıma geldi resmen. Kekikte süper olmuş, beni ağırlaman kolay olacak canım liste oluşuyor basitinden...

    YanıtlaSil
  5. aa mugecim askolsun iki sosisle gecirirmiyim seni agirlamayi. sen merak etme kraliceler gibi agirlarim ben seni ;) bu arada sosis hakkaten guzeldi yani agzinin suyunu akitacak kadar var :D

    YanıtlaSil
  6. ayy cok guzl gorunuyo :))) bende yapacam.oncedende takıp edıyodum ama bugun 2 saatır bakıyorum ıftardan sonra hangısını yapıp yesem dıye:))) cok guzel hepsııı yaaa...

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık , çok güzel görünüyor gerçekten...
    Annem il dışında olduğu için kahvaltıyı ben hazırlayacağım.Tekrar teşekürler , tek korkum biberlerin acı olup olmayacağı :)

    YanıtlaSil
  8. sevgili isimsiz, bence biberler biraz acı olursa çoook daha lezzetli oluyor :D afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  9. 18 yaşında bir öğrenciyim, az önce hayatımın en güzel sosisini yaptım. (:

    Teşekkürler... Sitedeki diğer tarifleri de inceleyeceğim vakit buldukça.

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle içine patateste koymalısınız harika oluyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin