21 Ağustos 2007 Salı

Bol Peynirli Zeytinli Omlet

zeytinliomlet

Bekarken annemlerle kahvaltılarımızda omlet yapma görevi hep benimdi. Benim omletlerim kek gibi oluyormuş ondan pek bir severlerdi annemler. Özellikle de ablam. Kendisi az biraz yumurta hastası olunca haliyle içinde bol miktarda yumurta olan bir omlette favori yemeklerindendi. Küçükken alerjiden sürekli kaşınır ama bu arada yumurtaları midesine indirmekten asla geri durmazdı :) Halen her omlet yaptığımda ah ablam burda olsaydı diye geçiririm aklımdan. Bir sonraki Ankara seyahatimde söz ablacım benden sana bir omlet. (Ablam Çin'de yaşıyordu şimdi Ankara'ya taşındı. Neyseki en azından artık saat farkımız yok :))
Malzemeleri verirken ben 5 kişiliğe göre yaptığım için öyle verdim. Siz arzunuza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler
  • 7 yumurta (Omlette kullanılacak yumurta sayısı aslında yaptığınız kişi sayısına göre değişir. Ben yaptığım kişi sayısına göre 2 fazlasını kullanırım her zaman. Yani 5 kişiye yapıyorsam 7 yumurta gibi. Çok mu mühendis vari oldu :P)
  • Bahçıvanın hazır dilimlenmiş zeytinli beyaz peynirinden 2 koca dilim. (Siz normal beyaz peynir + zeytin kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış yada çekirdeksiz alınmış olan yeşil zeytin.
  • 1/2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi.
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ
Yapılışı
  1. Şimdi yumurtaları derince bir kaseye kıralım. (Yumurta kıracağınız kasenin metal olması her zaman daha iyidir. Aklınızda bulunsun ;)) Tel çırpıcı ile bir güzel çırpalım.
  2. Yumurtaların içine peyniri elimizle iyice parçalayıp atalım.
  3. Zeytinleri ve mısırlarıda yumurtalara ekleyelim.
  4. Tuz ve biberirde ekleyip bir kere daha çırpalım. Gayet malzemeli bir karışım elde etmiş oluyorsunuz böylece :)
  5. Genişçe bir tavada az biraz zeytinyağını kızdıralım. Ve tüm malzemeyi tavaya boşaltalım. Tüm malzeme tavayı kaplayacak şekilde yayılmalıdır. Bunun için tavayı sağa sola hareket ettirin kaşıkla düzeltmeyin.
  6. Önce harlı ateşte hafifçe altının pişmesini sağlayın. Tahta spatula ile ortasına belli belirsiz çizikler atınkı altı pişerken buharı üstünüde pişirmek için çıksın.Tavayı geniş bir kapakla kapatın ve altını kısın.Kendi buharıyla omletinizin üstüde pişecektir.
  7. Omleti kenarından hafifçe kaldırın altının yeteri kadar kızardığını gördüğünüzde ateşten alın. Bir süre daha kapağı kapalı dinlendirin.
  8. Servis yaparken omletin üzerine büyükçe bir tabak koyun. Ve tavayı ters çevirin. Böylece kızaran kısmı üstte olacaktır. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Sevgili Yasemin
    Logo konusundaki yardımın için çok teşekkür ederim.Senin yaptığın logoya da bayıldım özellikle kalp m'ye. Ama şimdi bir logo belirledik,sık sık değiştirmesem iyi olur.Hem Melissa'ya da ayıp olabilir diye düşünüyorum.Yine de ilgin için çok çok teşekkür ederim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. selam serpilcim, sende haklisin ;) ben hazir daha etkinlik duyursunun ilk gunleri diye yetiseyim dedim :) nasil istersen :D:) rica ederim her zamn beklerim ;)
    gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  3. yasemin..nefis olmuş..ellerine sağlık..gerçekten kek gibi gerçekten.slmlar.

    YanıtlaSil
  4. selam saliha afiyetler olsun efem!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Yasemin, blogunu epey zamandır ziyaret ediyorum ama yorum yazmak bugüne kısmetmiş. Aslında seni pikniğin neşeli kişiliği olarak çok merak ettim. Ondan beri takibe aldım desem yalan olmaz. :))) İlkine gelemedim. :( İkinci pikniği iple çekiyorum. Sizlerle tanışmak benim için çok büyük bir zevk olacak. Ne zaman yapacaksınız ya ikincisini? Amma uzattım lafı.
    Omlete bayıldım. Ben seninki kadar güzel kızartıp pişirebilir miyim pek emin olamadım. Ama denemeye değer. :) Ellerine sağlık şekerim.
    Ben de blogumu ziyarete beklerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. selam gannecim, bende seninle tanismak isterdim artik bi dahakine insallah :) bakalim henuz zaman belli olmamakla beraber yapacagiz bisiler.
    bu arada omlet icin dert etme eminim nar gibi kizarir seninkide her zaman beklerim, gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık birazdan yapıyorum ama daha az yumurtayla ben bu tarz kek gibiden ziyade krep gibi ince biraz çıtır severim omleti bakalım.
    ama ilham sizden

    YanıtlaSil
  8. tarifinizi aldım sabah kahvaltıda çoluk çocuğa bi omlet yapayim :) mutfağın erkeği dişisi olmaz aç insan vardir o kadar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin