3 Nisan 2009 Cuma

Beyaz Çikolatalı Kahveli Muffin

Beyaz Çikolatalı Kahveli Muffin

Daha önce beyaz çikolatayı pastaların kreması hariç hiçbir yerde kullanmamıştım. Ancak bu tariften sonra sık sık kullanacağım. Keke verdiği tatlılık kahve ile birleştiğinde inanılmaz keyifli bir hal alıyor. E bide kek yoğurtla yapılınca, bulut gibi yumuşacık yedikçe yiyesiniz gelen bir kek elde etmiş oluyorsunuz. İş yerinde ki arkadaşlara götürmeyecek olsaydım heralde oturur tamamını kendim yerdim, yani arkadaşlar kıymetinizi bilin! :))
Tarif Ceren Büke Gülan'ın Ev Yemekleri kitabından uyarlanmıştır. Daha önce bu kitaptan uyguladığım tarifleri görmek için tıklayınız...

Beyaz Çikolatalı Kahveli Muffin

Malzemeler (20 adet)
  • 2 yemek kaşığı filtre kahve
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 100 gr beyaz çikolata iri iri doğranmış
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 150 gr tereyağ erimiş
  • Üzerine süslemek için cappucinolu Crém Olé ve toz filtre kahve
Muffin Karisim

Yapılışı

Muffin yaparken kural sıvılar ayrı, kurular ayrı yerde karıştıktan sonra her iki karışımın çok fazla çırpılmadan birbirine karıştırılmasıdır. Gayet topaklı bir karışım elde edilir. Bu topaklar çok da umursanmaz :). Zaten mikser de kullanılmaz, tel çırpıcı ve tahta kaşık yeterlidir..
  1. Fırını 180 derecede turboda ısıtın. Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin.
  2. Filtre kahveyi kaynar suyun içinde eritin. Soğumaya bırakın.
  3. Yumurtaları çok hafif çırpın, içine yoğurt, erimiş tereyağ, soğumuş kahveyide ilave edip karıştırın.
  4. Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve çikolatayıda ayrı bir kasede karıştırın.
  5. İki karışımı birbirine karıştırın. Muffin kalıbını her bölüme birer dondurma kaşığı kadar, kalıbın 2/3 ü dolacak kadar karışımdan koyun.
  6. Kabarıp kürdan testinden başarıyla geçene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  7. Fırından çıktıktan sonra bir süre kalıpta daha sonra tel ızgara üzerinde soğutun.
  8. Soğuduktan sonra paketin arkasında tarife göre Crém Olé yi hazırlayıp üzerlerine krema sıkma poşetiyle sıkın. Kahveyide süzgeçle serpiştirip servis edin.
Afiyet olsun...


40 yorum:

  1. Canımmmm harika olmuş muffinler sım
    sıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. mutlaka ama mutlaka denemem gerek.. çok lezetli gözüküyor ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bir de birini ısırıp fotoğrafını çekmişsin. Hiç bize acımadın dimi:) Ben bunları ısırmayla kalmam valla. Hepsini hüüpp yutarım:)

    YanıtlaSil
  4. Canım nefis olmuş.Ellerine sağlık.Mutlu günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. aaaaa adaş aşkolsun sana emi...
    bize yok mu bunlardan???
    harika bunlar,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Filtre kahve nasıl oluyor?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Ooo fotoğraflar harika! gerçekten muffinlerin özelliğini gözönüne sermiş.Çok güzel yapmışsın ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok nefis bir muffin olmuş sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Sadece yerim ajanım, sadece yerim...

    YanıtlaSil
  10. İnanılmaz güzel duruyor. Elerine sağlık . Mutlaka denecek.
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  11. merhaba müge hanımda görünce size uğradım iyikide uğramışım tarifinizi ilk fırsatta deneyeçeğim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Nasıl güzel gözüküyorlar!!!Harika! Ben de keki yoğurtla yapmayı tercih ediyorum:) Ellerine sağlık Yasemin!

    YanıtlaSil
  13. nescafeyle olmaz mı?lütfen olsun :),hemen denemek istiyorum çünkü.
    özlem deniz

    YanıtlaSil
  14. ozlem selam, nescafe maalesef istenilen aromayi vermiyor. daha once o sekilde bi mufin denedim hic tat alamadim. ama istersen turk kahvesi ile dene. o istenilen sonucu verir tahminindeyim. :) sonucu bildirirsin ;)

    YanıtlaSil
  15. adsiz arkadas, filtre kahve bu starbucksda falan satilan cinsten kahveler. kahve makinelerinde ya da bodumlarda hazirlanan cinsten. umarim aciklayici olmustur. bi daha kine ismini yazarsan boyle adsiz demek hic hos olmuyor :D

    YanıtlaSil
  16. Görüntüsü bile çokk lezzetli görünüyor.

    ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. yine mükemmel bir görüntü,sunum ve anlatım..harikasınız,ellerinize sağlık,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  18. Çok değişik olmuş, Ellerine sağlık canım...Mutlaka denenmesi gerek diye düşünüyor ve hemen listeme kaydediyorum.

    YanıtlaSil
  19. Öyle güzel betimlemişsin ki daha resimleri açılmadan iştahım kabardı :)Bu arada fotoğraflarına bayıldığımı söylemiş miydim daha önce?

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Yasemin
    ellerinize saglık.
    bir sorum olacaktı flick da kuru meyveli kuplar fotolarınızı görüm ama tarifi bulamadım acaba hangi baslık altında aramalıyım?

    YanıtlaSil
  21. merhaba Mehtap, henuz tarifini yayinlamadigim bir fotografi yakalamissin :D flickra once koyuyorum tarifler sirayla gelecek... demek flickrdada takip ediliyorum :D cok guzel, tesekkurler!!!

    YanıtlaSil
  22. Tamam, sabırsızlıkla beklıyorum.tesekkurler

    YanıtlaSil
  23. HEM LEZZETLİ HEMDE ŞIK GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  24. Yaseminciğim kitap pastana bakmaya gelmiştim o da çok güzel olmuş ellerine sağlık ama bu görüntülere de bayıldım..hepsi için ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. sayende tembel oldum,misafir mi gelicek bak bakalım yaso ne yapmış diyorum. mesela bu muffinlerle sayende pazar günü bayaca bi sükse yaptım.ellerine sağlık...
    sofistike hatun şebo

    YanıtlaSil
  26. bu harika muffin leri mutlaka denemelisiniz !!!
    benim gibi mufakta acemi olan birisi bile bu kadar lezetli yapabildigine göre:))))
    Sevgili Yasemin muhtesem muffinlerin icin tekrar tekrar tesekkürler!! bu arada kesinlikle fitlre kahveyle denenmeli daha önce nescafe ile yaptigim kek bu muffinler kadar leziz olmamisti!!
    ISIL-Almanya

    YanıtlaSil
  27. dogru dersin ışılcım, kesinlikleee olaganustu bu muffinler! ama dedigin gibi kesinlikle filtre kahve ile yapilmali :D ellerne saglliikkk!

    YanıtlaSil
  28. Off harika bir görüntü bu, kesinlikle yapacağım

    YanıtlaSil
  29. yasemin hanım bu kekide cremoleyi sıktıktan sonra buzdolabındamı bekletiyoruz?
    yoksa servis zamanımı cremoleyi sıkmalıyız sizce?

    sabah bir kek denemem oldu başarısız olunca hırs yaptım bu tarife geçtim:)şuanda fırında pişiyorlar,cremoleyi hazırlarken aklıma takılan soruyu sorayım dedim hemen:)inşallah güzel olur

    YanıtlaSil
  30. yasemin hanım ikinci sorumu unuttum sizin muffin kalıplarınız nasıl bir kalıp çünkü ağzı yukarıya doğru genişlememiş muffinlerinizin tabanı ve üstü eşit,çok güzel görünüyor?

    YanıtlaSil
  31. Selam Gulsen,

    servis zamanı sıkman daha ii.. Gerçi cremole kuruyup çatlayan bir krema değil ama yinede kekin buzdolabına kalkması pek ii olmaz. Servis edene kadar kek oda ısısında, krema buzdolabında kalsın. Servisten önce süslersin..

    Muffin kalıbı olarak ben Softbowl un silikon 12 li muffin kalıbını kullanıorum. Onlarda boy sabit genişleme yok.. Ama normal muffinlere göre biraz daha darlar..

    Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  32. yasemin hanım çok yorum yazdım burayı meşgul ettim kusura bakmayın,parça parça göndermesem olucaktı:(
    sonuçta kahveli muffinlerim hazır:)
    bütün adımları aynen uyguladım,tereyağı yerine teremyağı markasını kullandım,toplamda 20 civarımuffinim oldu,kağıtları 1 pamak boşluk lacak şekilde dolrudum ama tam sizinki gibi kağıtları geçmedi kabardığı halde kağıtta boşluklar kaldı ben böyle kağıtları geçip kabarınca çok seviyorum:)oyüzden birdahakine doldurmayı düşünüyorum iyice kağıtları,sizinki kç adet olmuştu acaba?
    birde ben türk kahvesi kullandım,nescafe olmaz deyince bende anlattığınız kahveden olmayınca türk kahvesi kullandım,hamur baya koyu kıvamlı oluyor değilmi,iyiki hamurun fotosunu koymuşsunuz yoksa yaparken paniğe kapılacaktım çok koyu kıvamlı oldu diye hatta kaşıktan elimle sıyırdım kalıplara,ve tatları gayet iyiydi beğendim yani hemen defterime kaydediyorum:)
    yasemin hanım un miktarını azıcık azaltsak ,2 su bardağı gibi daha iyi olurmu sizce,biraz un tadı geldi gibi oldu ve azaltırsak daha yumuşacık olur gibi geliyor ben soğuturken üzerine havlu kapattım yumuşak kalsın diye,birde benim keklerimin içi sizinki gibi koyu renk olmadı kahve noktaları görünmedi,bu kullandığım kahvedenmi acaba?çünkü hiç sizin denediğiniz kahveyi bilmiyorum bir fikir yürütemedim.
    umarım bu kadar çok ayrıbtıyla canınızı sıkmamışımdır,yaptığım tarifleri tam anlamıyla güzel olsun diye illaki böyle püf noktaları soruyorum huyum işte :)
    sevgiler...)

    YanıtlaSil
  33. Selam Gülşen, Olurmu hiç sıkılmıyorum senin yorumlarından.. Detaycı bir insan olman güzel birşey.. Elimden geldiğince cevaplandırayım; Öncelikle türk kahvesi karışımnda eridiği için benimki gibi küçük noktalı olmamıştır. Filtre kahvede tamamen erime olmadığından bu şekilde kahve tanecikleri kalıyor. Ayrıca un miktarı bence ii. Çünkü ısırılmış halindede gördüğün gibi aslında gayet yumuşak yapılı bir kek oluyor. Başta dediğin gibi kıvam normal keklere göre koyu ama çokta koyu değil. Acaba kahveden kaynaklı bir koyulmamı oldu? bende türk kahvesi ile bir deneyeceğim.. Toplam kaç adet çıktığını hatırlamıyorum ama malzemelerin yanında yazmışım 20 adet çıkmış demekki :) bi önceki yorumda dediğim gibi ben sotfbowlun kalıbını kulanıyorum o da normal teflon muffin kalıplarına göre daha dar ve uzun. o nedenle benimkiler güzel kabarma oldu ve kağıdın üzerine çıktılar. yani seninle kalıp farkından dolayı bu durum olmuştur diye düşünüyorum..
    Ben soğutma aşamasında hiçbir kekimin üzerini örtmem. o şekilde bana içinde buhar çıkmadan içinde hapsoluyormuş ve hamurlaşıyormuş gibi geliyor. Tavsiyem bırakın oda ısısında üstleri açık soğusunlar..

    Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir, sizin gibi dikkatli ve detaycı bir okuyucum olduğu için gerçekten şanslıyım :) Bunun içinde teşekürler...

    YanıtlaSil
  34. Merhaba yasemin hanim,tariflerini begeniyle takip editor ve yapiyorum. Sirada nezamandir yapmak istedigim kahveli muffinlere geldi. Fakat bir so run var ki, tarifte turbo ayarinda pisir demissin. Firinimda turbo ozelligi yok normal ayarda pisirsem. Sssorun olurmu? Ne dersin hi yapmayayim mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hicbi sorun olmaz.. normal altust ayardada pisirebilirsiniz..

      Sil
  35. şeker milktarı yeterlimi yarım su bardagı yetiyormu ceveplarsanız sevinirim kolaygelsin handan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. icinde beyaz cikolata oldugu icin seker miktari yeterli geliyor. ama bana yetmez daha tatli olsun isterim derseniz o zaman elbette artirmak sizin elinizde. bence yeteri kadar tatli oluyor :)

      Sil
  36. birde filitre kahveyi tepeleme mi yoksa silme mi ilave edicez tarifi denemek istiyorumda handan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. silme koymak yeterli gelior. iice doldurmaya gerek yok :)
      dilerim memnun kalirsiniz.. sonucu bekliyorum..

      Sil
  37. elinize sağlık yasemin hanım :)

    www.pastacilikekipmanlari.com
    www.pastacilikurunleri.com

    sitemizde muffinlerinize görsellik katabileceginiz ürünlerimizi siz ve degerli takipçileriniz bakabilirler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin