8 Nisan 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

Güzel sebzelerin mevsimi geldi.. Bahar geldi.. Hoşgelddiii... En sevdiğim mevsimdir benim ilkbahar. Heralde çoğunluğunda öyle. Havalar insanı pişirmez ama üşütmezde. Akşama doğru illaki üstüne birşeyler giyme ihtiyacı duyarsın ama gündüzler ışıl ışıldır. İnsanın içi ayrı bir kıpır kıpır olur baharda. Zira boşuna değildir baharın Aşk mevsimi oluşu.. İşte benim içinde öyle. Ben her bahar aşık olurum :))

Malzemeler
  • 1 kg bakla ayıklanmış (Bakla ayıklamak için; iki ucunu bıçakla kesin. hepsi bu :) )
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (ben şekersiz yapıyorum genellikle. ama arzu ederseniz katabilirsiniz. )
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • su (ilk başta ilave etmiyorum. sebze kendi suyuyla pişsin. eğer sebzenin suyu az gelirse yeteri kadar ilave edilebilir.)
Yapılışı
  1. Soğanı küp küp doğrayın.
  2. Yayvan bir pilav tenceresine. Önce soğanları, sonra baklaları koyun. Üzerine zeytinyağ gezdirin. Un, şeker ve tuz serpiştirin.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Baklalar yumuşayınca altını kısın. Bir iki dakika daha pişirin. Bu arada fazla su salmaz dibi tutacak gibi olursa su ilave edebilirsiniz.
  4. Piştikten sonra altını kapatıp, dereotunu ince ince kıyıp üzerine serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın. İster soğuk ister ılık ama mutlaka bir kaşık yoğurtla beraber servis edin.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Canımmm çok severim helede sarmısak
    lı yoğurtla yemesini ellerine sağlık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canımm.Şimdi ben tatlıcı bir insan olarak ne kadar pasta kek çikolatalı yaptıgın yiyecekleri seyretsemde bakla gözümden kaçmış degil.Baklayı çok severim ve çok nefis gözüküyorrr.Canım çekti valla .Ellerine saglıkk.

    AYŞE CANTEKİN

    YanıtlaSil
  3. SELAM YASEMİN BLOĞUNUN TAKİPÇİSİYİM TEBRİK EDERİM..TARİFLERİNDEN ALDIM OĞLUMA PAZAR GÜNÜ DOĞUM GÜNÜ YAPACAĞIM..TEŞEKKÜR EDERİM AYRICA..SEVGİLER ARZU

    YanıtlaSil
  4. Bakla seven biri değilim(di). Şimdi burada yok ya, aşersem yeridir tatlım. Fotoğraf sağolsun :(

    YanıtlaSil
  5. Yaseminciğim,
    ellerine sağlık. bahar geldi ya ben de baklayı her fırsatta yapıyorum. zamanı geçmeden değerlendirmek lazım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Bildiğiniz gibi BLOGobik Blog Ödülleri 2009 (Yarışması)'a katıldı. Bu yarışmada başarılı olabilmem için sizlerin o değerli oylarına ihtiyacım var.
    Bana ve Siteme destek olmak için

    http://2009.blogodulleri.com/blog/blogobik

    oy vermeniz yeterli.

    Desteklerinizi Bekliyorum.
    Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  7. iyi aksamlar...

    baklayi gecenlerde ilk defa yaptim ve tadi degisik geldi ama alisdim ve sonunda begendim :))

    ellerine saglik zeytinyaglisida güzeldir... bi denemem gerekiyor...

    hoscakal

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, blog ödülleri 2009'da kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin