21 Nisan 2009 Salı

Tabbule

Tabbule

Havalar ne kadar güzel.. Hergüne uyanmak bir öncesinden daha keyifli bir hâl alıyor. Sanki güneşi görünce tazeleniyorum. Aynen taze açan çiçekler gibi. Yaa ben baharı sevdiğimi söylemişmiydim. Baharlar hep gelsin hem içimize hem dışımıza güzellikler getirsin..
Baharın habercisi taze otlar taze sebzelerde yerini alıyor sofralarda. Yavaş yavaş.. Baharın ilk günlerinin keyfini çıkardığımız teras sofrasından tazecik bir salata bu da size.
Tabbuleyi ilk Dubai'de yemiştim. Yoğun bir kaç iş gününden ve sürekli et kebap yemekten sonra sofradaki yoğun maydanozlu salataya öyle bir saldırmıştım ki.. Allah'ım sanırsın ot aşeriyorum. O yüzden yeri başkadır bende bu salatanın. İçimi ferahlatması, aynı bahar gibi.. yeni bir aşk gibi..

Malzemeler (Siz miktarlara takılmayın, ne kadar isterseniz o kadar.. yeter ki bol yeşil olsun bol tazelik..)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 3 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış, kabuğu soyulmamış)
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 dal taze soğan
  • tuz
Yapılışı
  1. İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kasenin ağzını kapatıp bulgur iyice yumuşayıp şişene kadar kenara dinlenmeye alın.
  2. Maydanoz ve naneyi tertemiz yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince doğrayın. Sakın robottan geçirip iyice öldürmeyin. Sadece ağıza büyük büyük gelmeyecek şekilde doğrayın. Unutmayın tabbule maydanoz salatasıdır aslında, bakmayın siz benim bulguru bol kaçırdığıma..
  3. Soğanları küçük halkalar halinde doğrayın.
  4. Domateslerin çekirdeklerini ayırıp kabuğunu soymadan etli kısımlarını küçük küpler halinde doğrayın. Çekirdeklerini daha sonra çorbada, pilavda ya da yemekte değerlendirmek üzere bir kenara ayırın.
  5. Şişen ve yumuşayan bulgurun içine tüm malzemeyi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Çay ve beyaz peynirle servis edin.. E bir dilimde kızarmış ekmek :D.
Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Tabbuleyi kısıra çok benzettim. Hiç denemedim. Yaz da geliyorken bir deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Baharın coşkusunu nasıl hissetiğini ne güzel yansıtmışsın Yaseminciğim. Tabbuleyi hiç denemedim, oysa ki pek çok da seveni var. Mutlaka deneyeceğim diyetime de engel değil. Öptüm seni.

    YanıtlaSil
  3. Tabbuleyi ilk fırsatta ben de denemek istiyorum Yaseminciğim.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hep görüyorum bu tarifi.... ancak hiç denemedim ve hiçbiryerdede yemedim. Ama güzele benziyor. Sanırım artık denemek şart oldu. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Canımmm ellerine sağlık harika olmuş salata sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Adaşım ellerine sağlık,ben de bayılıyorum böyle otlu salatalara.Bunu da deneyeceğim mutlaka,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ne kadar zarif bir tabak uyum içindeler vallahi ellerıne saglık afıyet olsun

    YanıtlaSil
  8. Ben ince bulguru bir çok şeyde kullanıyorum ama Tabbule hiç yapmadım.Biraz kısırı andırıyor.Ohhh bol limonlu.

    YanıtlaSil
  9. Bu tarifi denedim. Eşim de bende çok beğendik. Yaz için harika bir lezzet. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. selam ipek, evet kisira benziyor. ama daha cok yesillik var bunda :D denemelisin!

    esracim, kesinlikle diyete uygun :D sorma benim icimdeki bahar aŞkı baskadir! her firsatta dile getiriom sanirim :D optuumm canim bende..

    mujdecim deneyince haber edersin! afiyetler olsun!

    demekki artik denemenin sirasi gelmis Sedef :D

    tesekkurler Deryacim!

    adasim, afiyet olsun!

    leman tesekkurler! valla tabaklara bende hayranim :D

    emelcim mutlaka dene, super!

    ellerine saglik zeynep!

    YanıtlaSil
  11. Öğle yemeklerinde iş yerinde sürekli severek yediğim bir salataydı. İsmini sizden öğrendim. Maydanoz salatası derdim ben. teşekkür ederim

    Serap

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin