2 Mart 2009 Pazartesi

Gönüllerin Şampiyonu :)))

Uno Blogger Sofrası Yarışma

Evet evet, size aynen böyle yazacağımı söylemiştim. :))) Efenim cumartesi günü çok güzel, çok heyecanlı ve bir o kadar da zevkli bir gün geçirdim!
Ben sıkı bir yemek programı izleyicisiyim. Özelliklede paşamı doğurupta evde daha çok vakit geçirmeye başladığımdan beri tv de yemek tarifi veren programlar arasında zap halindeyim. Ve bunları izlerkende genelde profesyonel şeflerin çalıştıkları mutfakları gıptayla izler ve acep birgun bende bu fırınları ocakları kullanabilirmiyim diye iç geçirirdim. Ve cumartesi günü hem ocağı hem fırını hem de fritözü kullandım :) Marriot Otel'in profesyonel mutfağında hem de..
Yemek yarışmasına katılmak, hele de bilmediğim bir mutfakta bilmediğim insanlarla ve üstelik hayatımda ilkkez gördüğüm bazı malzemeleri kullanarak!!! Gerçekten çok keyifliymiş!

Fırında Patatesler Pişerken Bendeniz :))

Yarışmada üç gruba ayrıldık bizim grupta Çocukla Hayat'ın Handem'i, Yemek Zevki'nin annesi Emel Abla, ve UNO ekibinin vızır vızır elemanı Özlem! Grup adımız da PaniQ :)) (sonunun Q olması tamamen entel dantel isim olsun diye yoksa bildiğiniz Panik :)) )
Yarışmanın jurisinde çok değerli gurmeler, yalnız bunlar öyle çakma değil, harbi gurmeler! Marriott Hotel Asia Executive Chef'i Eyüp Kemal Sevinç, Leziz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İnci Özgöz, sinema sanatçısı ve Temel İçgüdü yemek programı yapımcısı Serra Yılmaz ve Posta Gazetesi yemek kültür yazarı Zeyno Gürses.
Bu değerli jurinin ve elbette gelen misafirlerin önünde kalabalık ve gürültülü bir mutfakta çalışan bizler.. sonuçta ortaya çıkan menü;
  • Soyalı tavuklu yeşil salata
  • Kadınbudu Sandviç
  • Vejomlet Sandviç ve Fırında kekikli Patates
  • Tai (bu böylemi yazılıyor acaba? ) usülü et
  • Mavi pastalar
Menüdeki lezzetleri bizzati evimde tekrar yapıp sizlere tariflerini vereceğim. Özellikle kendim hazırladım diye demiyorum ama Vejomlet benim favorim!!!!
Şimdi gelelim sonuca;
Efenim saygıdeğer jurimiz çok dikkatli bir şekilde hazırlanan lezzetlerin tadına baktıktan sonra üç kategoride birinciler belirledir. Ve bizim grupta "En Estetik Lezzetler"de kazanan oldu. Bunda bizim grubun tüm üyelerinin birbirinden güzel olmasımı yoksa sunumlarımızın güzel olmasımı katkılı oldu bilmiyorum :)))) Yarışmanın birincisi seçilmedi politik bir kararlar herkes birinci denildi ama ben biliyorum ki, gönüllerin şampiyonuuuuuuuu Grrruupppp Paniiiiiq :))))
He he, işin şakası bir yana böyle bir organizasyonu düzenleyen ve bunda katkısı olan herkese ama herkese çok çooook teşekkürler! Sayenizde belkide hiç giremeyeceğimiz bir mutfakta yemekler pişirdik! Çook teşekkürler UNO Blogger Sofrası!

8 yorum:

  1. Yasooommm ! Bu cumartesi olsa yine giderim sanırım ..Uzun zamandır en keyif aldığım gündü.Nasıl kendimizden geçtik :)
    Ama sonra yemesi de güzeldi tabii.
    Çokkk eğlendimmmm

    İyi ki geldin bak ;)

    YanıtlaSil
  2. Bravo! Ne de güzel anlatmışsın... heycanımız doruktaydı gerçekten. Sizleri bilemeyeceğim ama ben oradan aldığım enerji ve motivasyonla bu hafta boyunca aylardır bekleyen işlerimi hallediverdim. Anlata anlata da bitiremedim - yetmedi mailler attım etrafa.

    YanıtlaSil
  3. adaşım valla gönüllerin şampiyonu sendin orda.tüm organizsayon harikaydı,unoya ne kadar teşekkür etsek az.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika! tebrik ederim canım.. o mutfaga cok yakısmmıssiniz. bundan ote muthis bir deneyim katmissin kendine. ne mutlu, tebrikler..

    YanıtlaSil
  5. bende öyle çok ama çok eğlendim. . Eşime anlattığımda ben bu gazla değil 1 hafta 1 ay giderim demiştim hehehe..

    Sandviç gerçekten harikaydı ...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Süpeeer! Çok eğlendiğiniz belli:) Tebrik ederim Yasemincim! Yaptıklarınızı merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba..Unonun blogunda yarışma detaylarını okudum, gerçekten en önemlisi keyifli vakit geçirmişsiniz ya gerisi çok sorun değil..

    Unonun sayfasında bu fotodan senin olduğunu anlamıştım ama emin değildim, burda görünce dedim ki haah Yaseminmiş bu.

    Hatta oraya not da bıraktım, katılan arkadaşların fotolarının hepsinin üzerine kim olduklarına dair bir ibare koysaydınız da tanısaydık uzaktan da olsa diye:)

    Gerçi Devletşah ve Uğur Samsa yı belirtmişler bu şekilde ama hepinizi tek tek belirtmeleri gerekirdi bence..:)))

    Neyse lezzetli ve eğlenceli birlikteliklerinizi tekrar tekrar görmek istiyoruz..

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. "Mugeeeee"cimmmm, valla her cumartesi olsa giderim :D ne eglendik dimi :D:D

    "Handem", bende senin gibiydim valla, durmadan uretim haline gectim sonrada. aklimda mavi cikolata ve lokumlar :P

    "Adaşşş"im, yok yaa abartma :D yeni organizasyonlarda gorusuruzzz!

    "Gul"um, olaganustu bir tecrubeydi, insallah sık sık olur :D bu gidisle muhendislikten istifa edip ahci olcem :D

    "Betul"cum, bir ay gidermi bilmem ama halen cok mutluyum :D

    "Sebla"cim, hakkten superdi. Sirayla yayinlicam insallah, hele bi eve doneyim :D

    "Papatya", tahmin edilmemem mumkun degil :D kalibimdan :P

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin