Aslında sebze yemeklerini etsiz yapmayı tercih ederim. Ama son zamanlarda sofraya hiç et koymadığım şikayeti üzerine bu aralar her sebze yemeğine et koyuyorum. İnanılmaz gelsede evet evet bir egeli olarak ben sebze yemeklerini etli yapıyorum. Bakalım bir süre böyle yaparım maksat şikayet edenler biraz et yesin :). Laf aramızda patlıcan yemeğine de et yakışıyormuş hani. Bu yemeği biraz acı yapmanızı tavsiye ederim. O zaman daha lezzetli oluyor!
Malzemeler
- 6 adet orta boy kemer patlıcan
- 1/2 kg kuşbaşı yemeklik kuzu eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük baş soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet acı sivri biber
- 1 kutu konserve doğranmış domates (veya 3 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates)
- zeytinyağ
- tuz
Yapılışı
- Etleri derince bir tencereye atın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ dökün. Tencerenin kapağını kapatın. İyice suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
- Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Biberide küçük küçük doğrayın.
- Patlıcanları pijamalı olacak şekilde soyun. Küp küp doğrayıp içi tuzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Et pişerken onlarda acı sularını salsınlar.
- Suyunu salan et, suyunu çekmeye başlayınca içine soğan ve sarımsağı atın. Bir süre soğanlar ölene kadar pişirin. Salçayı çok az su ile sulandırıp etlere ekleyin.
- Soğanlar pişince biberleri ekleyin. Biberler yumuşayıp, etler iyice pişene kadar bir süre daha tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
- Patlıcanların suyunu süzüp bir kere sudan geçirin. Tencereye ilave edin. Domatesi ve arzu ettiğiniz kadar tuzu da ilave edip orta ısıda patlıcanlar pişene kadar hiç karıştırmadan pişirin. Çok karıştırırsanız patlıcanlar ezilip şekillerini kaybediyor.
- En son bir kere altüst etmek için karıştırıp patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
- Sıcak olarak yanında yoğurt ve pul biberle servis edin.
Afiyet olsun...
Yasemin'cim etli,etsiz hiç farketmez patlıcanı her hali ile yerim (çiğ hariç) evet bol acılı enfess olur!
YanıtlaSilellerine sağlık.Görüntüsü bile yetti !!
sevgiler
ÇOK ŞIK BİR SUNUM VE LEZZETLİ BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilNefis görünüyor canım.Bu aralar beylerde hep aynı şikayet maalesef.:((
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler...
AH AH YAKIŞMAZMI PATLICANA ET. NEFİS BİR YEMEK OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilSEVGİLER
bayılırım patlıcana, harika olmuş görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilYasemincim ellerine sağlık harika ol
YanıtlaSilmuş sevgiler...
ellerine sağlık canım.ben de et pek sevmem ama arada katmak gerekiyor işte:-)çok leziz görünüyor yemeğin.afiyet olsun canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilAdaşım harika olmuş,benim en sevdiğim yemektir bu aman allahım ekmeği bana bana yerim valla.
YanıtlaSilben de sebzelere et koymam ama bazı sebzelere çoook yakışıyor.bir de bizim evin beyleri parça eti de yemeyip ayırdıkları için ben kıymalı yaparım yemekleri.
sevgiler canım
Ellerine saglik Yasemin'cigim,
YanıtlaSilHarika bir yemek olmus hele de patlicani cok seven benim icin.
Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle...
şu an o kadar canım istediki...en kısa zamanda yapıcam...sevgiyle, hoşça kal...
YanıtlaSilKocakarı edasıyla inceledim tarifini :))) Sarımsak olmasaydı bilmiş bilmiş "bir de sarımsakla dene" diyecektim ki diyecek laf kalmamış :) Eline sağlık canım, ben de bayılarak yerim bu yemeği. Öptüm.
YanıtlaSilAh nasıl özlemişim patıcanı. Ama bu mevsim yemek doğru mu, bilemiyorum:( Olsun, yine de yapacağım; ama etsiz halini...
YanıtlaSilYeni evlendim ve ilkpatlıcanlı yemeğim senin bu tarifin oldu. Cok leziz oldu gerçekten ama pişme süresini hesap edemedim 45dakikayıbuldu pişmei düdüklüde yapsam daha cabuk pişerdi. Tecrübe işte. Eline sağlık Böyle güzel ev yemeklerinin tariflerinide bekliyorum
YanıtlaSilMerhaba "Zehra", afiyet olsun bende severim valla :D
YanıtlaSilSelam "Kardelen", begenmene sevindim, cok tesekkurler!
"Mujde"cim, bizde sikayetleri ortadan kaldiralim dimii :D sevgiler canim..
"Betul"cum, yakisti yakisti super oldu, afiyetler olsun!
"Hilal" sagol afiyetler olsun!
"Derya"cim tesekkurler..
Selam "Neslihan", valla napak biz sevmesekde sevdiklerimiz sevioz bizede pisirmek dusuyor :D:D
"AdaŞ"im, kıymalıda guzel olur elbet. Ama et oldumu hakkını vermek lazım, kıyma bana et gibi gelmiyor :))
selam "Aybike", patlicani sevmeyen yoktur heralde! afiyet olsun!
"Gelincik", en kisa zamanda yap banada haber et bakalim caninin cektigine degmismi :D ellerine saglik simdiden :D
"Acemi"mmm, Sefim, demek senin gozleminden gectim ee super o zaman :D
"Gulfem", afiyet olsun canim.. valla mevsim falan kalmadi artik. ama dediginde mevsiminde elbet daha iyi olur! afiyet olsun!
Selam "Tugba", oncelikle yeni evliligin kurdugun yeni yuvada huzur mutluluk ve elbette mutfakta pisen sicak yemekler eksik olmasin! insallah dilim dondugunce daha ccoook yemek tarifi verecegim. bu arada evet et oldugu icin haliyle biraz daha uzun pisme suresi..
BU yemek farkli. Daha oncce gorduklerime benzemiyor. Ellerine saglik.
YanıtlaSilyasemin ablacım ben dilay bursadan.verdiğin tarifleri zevkle evimde yapıyorum hatta bu işi ticarete dönüştürdüm yani lokantamızdada verdiğin güzel tariflerin bazılarını kullanıyorum ve çok beğeniliyo.. şuanda bu yemeği yapıyorum eminim ki bu da harika olucak.. meraklanıyorum şimdiden lezzetini... tariflerini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler....
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilslm.. ben yeni evliyim..malum gerisini anlatmama gerek yok :) pazarda dolaşırken imrendim patlıcan aldım biraz..ne yemek yapsam bu patlıcanlarla diye kara kara düşünürken tarifiniz koştu imdadıma..süperr oldu etli patlıcanım..eşim şaşırdı açıkçası..
YanıtlaSilama dondurucudan yanlışlıkla et yerine kemik çıkardığımı herşeyi hazırladıktan sonra fark ettimm.fakat hemen tlf'na sarıldım eş-dost tavsiyesi üzerine : sıcak suda poşetiyle iki dk ısıtınca çözüldü etim.. acaba yanlış mı yaptım..
Bende yaptım bir erkek olarak bayağı iyi yemek yaparım sadece tavsiyem burada eti ilk ateşte hızlı pişirmek olacak. Ellerinize sağlık. Kaan Göl eagle-winged@hotmail.com
YanıtlaSilAdaşım Yasemin Ablacım... :)
YanıtlaSilBen 16 yaşındayım ve yemek yapmayı çok seviyorum.
Senin tariflerinde çok güzel ve anlaşılır. Bundan dolayı teşekkürler.
Bu yemeği yaptım şu an pişiyor ve güzel olacağına eminim.:)
Sağlıcakla kal...
Ayşegül Okur
YanıtlaSilYasemin merhaba,siteni ilk defa ziyaret ediyorum.Annemden aldığım ulvi görev üzerine (etli patlıcan yemeği pişirmek )internetin karşısına geçtim (eminim duysa çok kızar çoluk çocuk sahibi oldun birşey öğrenemedin benden diye )annemi yaparken görmüştüm birçok kere ama emin olmak istedim.ayy çok konuştum gene :)gelelim yemeğe inanılmaz lezzetli gözüküyor ama bir tavsiye vermek yazmamda ki amaç.annem olsun anneannem olsun bu yemeğe reyhan da koyarlar.o zaman çok daha lezzetli oluyor.belki sende denemek istersin dedim;)
sevgiyle kal.
merhaba :) bugün ne yemeği yapsam diye düşünüordum elimdeki malzemeleri yazınca bu yemeği buldum.. ellerine sağlık yasemincim. bende başlıyorum hemen yapmaya :D BU ARADA EŞİM ETSİZ YEMEK YEMEDİĞİ İİçin yakışsada yakışmasada mecbur etli yapacağım :))
YanıtlaSilyemek yapmayı bilmiyorum ilk kez yaptım yemeği ve gerçekten çok güzel oldu teşekkür ederim...
YanıtlaSilMerhabalar, tarifeniz ho$uma gitti, yapiyorum su eklenmiyor mu bu tarifeye ???
YanıtlaSilTe$ekkür ederim.
merhaba .. evet su eklenmio. patlıcan yemeğinde patlıcan, domates ve soğanın suyu haydi haydi yeterli geliyor..
Sil