16 Mart 2009 Pazartesi

Elmalı Pandispanya

Elmali Pandispanya

Dünyalar güzeli yeğenim Sıla'nın en favori keki. Yağsız kakaosuz... Kuş gibi bulut gibi.. Aslen kendini kek zanneden bir pandispanya. Ama süper lezzetli! Sıla neredeyse hemen hemen hergün ister benden bu keki. Bir ara daha biri bitmeden öbürünü pişiriyordum. Prenseste kek yemekten başka birşey yemiyordu. Şimdi biraz ara verdik, malum sağlıklı bir beslenme sayılmaz bu durum. Eğer şeker olarak Balküpü kullanır ve birebir ölçüde yaparsanız altında şekerden hafif bir kıtırlık elde edersiniz. Sanki beze gibi. Ben o tada hayranım! O kıtırlığı istemezde bu keki sade yapmaya karar verirseniz o zaman Balküpü kullanıyorsanız şekerin ölçüsünü bir birim azaltmanızı öneririm.

Malzemeler
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma
  • ceviz
  • tarçın
Yapılışı
  1. Elmaları soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin. 23 cmlik yuvarlak kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Elmaları tabana dizin. Kalıbı kesinlikle yağlamayın.
  2. Fırını 175 derece alt üst konumda turbo olmadan ısıtın.
  3. Yumurtalar ile şekeri iyice köpürüp kabaran kadar çırpın.
  4. Unu üç aşamada yavaş yavaş yumurtaya ilave edin. Her seferinde çok az çırpın.
  5. En son kabartma tozunu ilave edip bir kere karıştırın.
  6. Kalıba elmaların üzerine karışımı dökün kürdan testinden başarıyla çıkana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  7. Kek fırından çıktığında 5 dakika ılınmasını bekleyip kalıptan çıkarıp ters çevirin. Üzerine tarçın ve ceviz serpin. Ilıkken servis edilmesini öneririm. Bence daha lezzetli oluyor. Kapalı bir kapta epey bir süre tazeliğini koruyor.
Afiyet olsun...

24 yorum:

  1. Yasemin'cim çok güzel bir görüntü !
    kek gerçekten harika görünüyor.
    Deneneceklerime alıyorum :)

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis bir görüntü,ellerine sağlık canım.harika pişmiş,afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. canım harika olmuş.ellerine emeğine sağlık.çok güzel görünüyor.
    güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgileimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. hımmmm....içinde elma olan bir şey ve harika görünüyor..ben bunu kesin denerim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Yasemincim ellerine sağlık tatlım elmalı tüm lezzetlere varım öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
  7. mmm çok güzel gözüküyor bende uygun bir zamanda deneyeyeim.
    ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sıla işini biliyor demek ki,bulmuş böyle marifetli teyze/halayı ister tabii her gün.ben olsam ben de isterdim.çok hoş görünüyor,ben de kekte kıtırlara bayılırım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Sila da kimmis boyle, kiskandik yani her istedigi kek ,pasta yapiliyor:)

    YanıtlaSil
  10. Yaseminciğim kekin nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Fotoğraflarına bayılıyorum.Kursa falan gittin mi?Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım çok hafif ve lezzetli görünüyor...sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

    yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

    - Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
    - Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
    - Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
    Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
    :)

    YanıtlaSil
  14. Yaseminciğim hakikaten puf puf görünüyor, sunum da harika resim de.

    YanıtlaSil
  15. canım harika görünüyor. Ben bu tarifi yapmış olasaydım kimseye yedirmeden bayağı bir izlerdim herhalde. Gözümden kaçmış seni de blog listeme ekliyorum.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  16. merhaba yasemin...

    bloğunu çok beğendim....fotoğraflar harika...iştah kabartıcı....

    kekinde nefis olmuş...ellerine sağlık....

    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  17. HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLEİNİZE SAĞLIK ,AYRIA ÇOK HOŞ BİR BLOGUNUZ VAR ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  18. ÖYLE GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ.
    NASIL DAYANILIR BU NEFİS GÖRÜNTÜYE
    BİLMEM.
    ÇOKTA SEVERİM.
    ELLERİNE SAĞLIK.
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  19. Sunumu çok güzel ve eminim tadı da öyledir.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  20. yemekler,hele de pastalar çok güzel
    adeta birer sanat eseri...

    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık nefis bir görüntü eminim çokta lezzetli ve haffiftir en kısa zamanda denemek istiyorum sevgilerimle fikriye

    YanıtlaSil
  22. demet,
    ben sıtenızdekı tarıflerı denıyorum.hepsı cok guzel oldular ama bu tarıf cok kotu yumurta koktu.neden oldugunu anlamadım.

    YanıtlaSil
  23. merhaba demet, enteresan bu şikayeti ilk sende duydum. aslinda yumurtalari okadar cok cirpiyoruz ki yani cigken bile kokmayan yumurta pisince nasil kokarki.. acaba sen yeterince cirpmadinmi? birde yumurta kokusunu engellemek icin bi sonraki yapisinda vanilyada ilave et. o zaman sorun olmamasi lazim..

    YanıtlaSil
  24. şuan deniyorum güzel kokular şairdi mutfagi.. Tadinida merak ediyorum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin