8 Kasım 2008 Cumartesi

Kuskus Salatası

kuskus

Farkındayım gelecek tarif sırasına pek uymuyorum. Aslında oranın adını değiştirmek lazım. Mesele gün gelecek bu tarifte gelecek diyebiliriz :) Şimdi öncelikle bu salatanın tarifini verme nedenim bir okurum. Vay be yazarken bile tuhaf geliyor "bir okurum". Havuçlu keki yayınladıktan sonra gelecek tarifi Üç Renk Börek ile değiştirdim. Niyetimde İftar sofralarının menülerinde saydığım ama tarifini yayınlamadıklarımı sırayla yayınlamak vardı. Ancak bir okurumdan aldığım mail üzerine aslında ramazandanda öncesinde tarifi yakında dediğim ama henüz yazmadığım lezzetler olduğunu hatırladım. Ee beni bu kadar dikkatli takip eden okurlarım varken benim bu kadar dikkatsiz olmam hoş değil. Şimdi hazır sayfamın fotoğraflarını düzenlerken teee geçmişlerden gelecek dediğim tarifleride yayınlayacağım inşaAllah!
Kuskus salatası benim her zaman favorimdir. Bir kere yemesi çok kolay. Öyle çok çiğnemek gerektirmez hooppp mideye iniverir :) Beslenme uzmanları beni duymasın, iyi çiğnemek lazım iyyyiii :) Bu salatayı yaz sonunda kardeşimin doğum günü için hazırladığım sofrada yerini aldı. Çay partilerinde vazgeçilmez olan kısır gibi bu salatanında vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler
  • 1 paket kuskus makarnası
  • 10 adet sosis (fotoğrafdaki versiyonunda sosis var ama aslında 3 adet tavuk göğsü daha güzel oluyor)
  • 3 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 su bardağı kornişon turşu küçük küçük doğranmış
  • zeytinyağ
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı mayanoz
  • zeytinyağ
Yapılışı
  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyuna kesinlikle yağ koymayın. Yağlı suda haşlanan makarna sosu çekmiyor. Çok fazla yumuşamaması gerek hafif diri kalmalı. Hani italyanların aldante kıvamında :)
  2. Sosisleri küçük küçük doğrayıp az miktar yağ ile kavurun ve soğumaya bırakın. Eğer tavuk kullanacaksanız, ki ben kesinlikle tavuğu öneririm, tavukları az yağ ile tavada ızgara ettikten sonra küçük küçük parçalara ayırın ve soğumaya bırakın.
  3. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
  4. Sosu hazırlamak için bir karıştırma kasesine hardal ve mayonezi koyun. Çırpma teli ile iyice çırpın. İkisi birbirine karıştıktan sonra bir yandan tel ile çırparken bir yandan yavaş yavaş zeytinyağ ekleyin. Yağ miktarı biraz size kalmış. Baştan yağın tamamını döküp sonra çırpmaya kalkarsanız istediğiniz kıvamı yakalayamazsınız. Onun için yağı çırparken eklemek çok önemli. Aşağı yukarı 1 büyük çay bardağı (ayda bardak) zeytinyağ kullanılıyor.
  5. Genişçe bir kasede salatanın malzemelerini boşaltın. Üzerine sosuda döküp nazikçe karıştırın. Sos tüm makarnaya karıştıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz..
Not: Malzemelerin miktarıyla kendi damak tadınıza göre oynayabilirsiniz. Yani aslında söz konusu salata olunca miktar vermek pekte doğru olmuyor. ;)

Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. Canım çok severim kuskus salatasını tablo gibi olmuş ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerize sağlık, çok güzel görünüyor, makarnanı her halini çok severim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık yasemin. Bende arkadaşın kızının doğum gününde yemiştim kuskus salatası bundan bıraz farklı idi. senin tarifin daha hoşuma gitti açıkçası. denenecekler arasına alındı.

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Kuskusa bayılırım ama şimdiye kadar hep yemek şeklinde makarna gibi pişirmiştim. Salata olarak çok daha şık göründü bana:). Özellikle davet sofralarında bu salataya yer vermek gerek. Ellerine sağlık Yasemincim:).

    Bu arada yeni adresim http://www.kristalkelebek.com/
    artık buraya bekliyorum:).

    Sevgiler, öpücükler..
    aslı

    YanıtlaSil
  5. çok besleyici bir saalta olmuşş

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Haşlanmış tavuk göğsü katmıştım ben de, gerçekten çok yakışıyor, tavsiye ederim.. Ellerine sağlık Yasemin'cim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin