1 Kasım 2008 Cumartesi

Havuçlu Kek


Havuçlu Kek by Yasemin MutfaktaBir ara dediniz ki; yahu bu kız sardı şeker hamuruna, bu gelecek tarif gelmeyecek.. Haklısınız :) Aslında yayınlamak istediğim başka şeker hamurlu kurabiyelerimde var. Ama biraz ara vereyim değil mi? Ancak inanın bir hastalıkmış bu şeker hamurlu kurabiyeler. İnsan bir başladımı sürekli yapası geliyor. Oyuncak gibi bişey...
Neyse gelelim bu harika havuçlu keke. Benim ilk havuçlu kekle tanışmam Starbucks sayesinde oldu. Yahu dedim bu nasıl bir lezzettir. Bu nasıl bir güzelliktir. Birde böyle tepecik oluşturup kabarmadan nasılda güzel pişirmişler dümdüz. Acaba bunun tarifi nedir? Derkeennn işte size yahu Starbucks'da neymişşşş dedirten bir havuçlu kek tarifi. Tarif "Dünyanın En Güzel Tatlıları" kitabından. Bu kitabı halen almadıysan çok şey kaçırıyorsunuz :)

Malzemeler
  • 450 gr rendelenmiş havuç (rendenin iri tarafıyla rendelenmiş olarak 3 su bardağı)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,25 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz (Fotoğraflardaki kekte ceviz yok. Daha sonra yaptığımda ekledim. Kesinlikle eklemenizi tavsiye ederim. Lezzette inanılmaz değişiklik yapıyor. Ama elinizde yoksa eklemesenizde olur. Öyle de güzel böyle de :)) )
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağıda ilave edip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru malzemeleri (Un, kabartma tozu, vanilin, karbonat, tarçın) beraber eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. Hepsine beraber çırpın.
  3. Karışıma havuç ve cevizleride ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Yağlanmış (23cm) standard kek kalıbına dökün.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.
  6. Kek biranda çok kabarmış gibi görünüyor. Sonra düzelip harika bir görüntü alıyor. Kürdan testinden başarıyla geçtiyse fırından çıkarıp bir süre dinlendirin. (Piştiğinden emin olmak için kekin ortasına bir çöp şiş ya da kürdan batırın ve çıkarın. Çıkan kürdan temizse kek pişmiş demektir.) Havuçlarında etkisiyle epey ıslak bir kek oluyor. İşte lezzetinin güzelliğide burda.
Havuçlu Kek by Yasemin Mutfakta

Not: Keki hazırlayıp soğuttuktan sonra deep-freeze de dondurup aylarca saklayabilirsiniz. Acil bir misafir geldiğinde ısıttığınız fırında ortasına kürdan batırdığınızda yumuşayana kadar ısıtıp servis edebilirsiniz. İlk günkü gibi taze ve lezzetli oluyor.

Afiyet olsun..



Güncelleme:

Lezzet dergisinin Şubat 2010 sayısında bu tarifi küçük kekler olarak hazırlamıştım. Ayrıca üzerinede Beyaz Çikolatalı Krema ile servis ettim. Kesinlikle tavsiye ederim..

Lezzet Şubat 2010 - Havuçlu Kek

93 yorum:

  1. Yasemin öncelikle asker kurabiyelere bayılmıştım ama bonusları görünce dahada bayıldım ellerine sağlık valla harika iş çıkarmışsın, havuçlu keke gelirsek en sevdiğim kek birde senin tarifle deneyeyim evde havuç bolken
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yasemin kekin çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. evet ya üstü ne güzel durmuş bayada kalın büyük güzel bir kek,nefis cidden.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Görüntü harika!!!
    Ellerine sağlık Yasemin.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Yaseminciğim, ben Emel, Meldanın annesiyim.Şu an havuçlu kekini yaptım fırında pişiyor.Umarım seninki gibi güzel olur.Seni ve tatlı oğlunu öpüyorum,annene de selamlar.

    YanıtlaSil
  6. Sedacim bencede mutlaka denemelisin bu digerlerine benzemio harika bisey! sonucu haber edersin ;)

    Ebru cok tesekkurler, tadida goruntusu kadar guzel emin ol. Afiyetler olsun..

    Zeynep hakkaten guzel gorunumlu ve lezzetli. afiyetler olsun.

    Beyhan afiyetler olsun! Tesekkurler..

    Emel Hanim vallahi bende meraklandim simdi. Sonucu bana da bildirin lutfeen! Meldaya selamlar!

    YanıtlaSil
  7. Yaseminciğim Havuçlu kek aynı senin resimdeki gibi oldu. Çayla birlikte afiyetle yedik. Teşekkür ederim bu tarifi paylaştığın için. Kusura bakmazsan kekin içine konan tuz biraz gereksiz gibi geldi bana, birdahaki sefere tuz katmadan deneyeceğim. Emel

    YanıtlaSil
  8. Yasemincim sağolsun havuçlu kek yapıp getirmiş. Bizde işyerinde öğle yemeğinden sonra masanın üzerinde görünce açtık hemen önce söyle bir bakınmadan sonra(yemekten gelmişizya karnımız doymuş yiycek halde değiliz hani)dedimki ya tadını merak ettim bir bakayım azcık aldımki Allahım o nasıl bir tattı öyle güya toktum birde baktımki kekin yarısını sanırım yemişim :D:D:D Yani ilginçtirki yedikçe insanın yiyesi geliyo.Lezzet fevkaladenin fevkininde fevkindeydi Ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  9. Şu an var ya resmen, ekrana yapışıp bir ısırık almak istedim..

    Görüntü o kadar güzel ki..

    Hiç havuçlu kek yapmadım ben, takılmış plak gibi çikolatalı kek ve türevlerini yapar dururum..

    Bu görüntüden sonra farklı keklere adım atmam gerektiğini anladım..

    Yapacam ve bloguma ekliycem ben de..Yaseminin havuçku keki diye:)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Birşey daha sorucam..450 gr havuç, tahmini kaç adete denk gelir ki.?

    Evde 2-3 tane olması lazım.Yok yani azsa eve giderken alayım diyektim de onsan şeyettimdi:)

    Ben her ihtimale karşı alayım yine..

    YanıtlaSil
  11. Hay Allah razı olsun Yasocuğum, benim oğlan her hafta beni mahvediyor "Skarbaksa gidelim abuçlu kek yiyelim" diye, ben derhal yapacağım bu tarifi. Sevgiler hürmetler... Esra

    YanıtlaSil
  12. emel hanim cok sevindim bunu duyduguma, tuz konusunda hakli olabilirsiniz. zaten lezzet olarak bi ekstra katkisi yok ama sanirm tatli tuzlu dengesini saglamak adina konuluyor ;) ellerinize saglik yeniden begenmenize ve uygulamaniza cok sevindim..

    baharim afiyet ossunnnn...

    papatya vallahi inan tadi goruntusundan guzel. ben yaptigimda utanmasam tum keki kendim yemek icin saklamayi bile dusunuyorum. bu arada 2-3 tane havuc yetmez en az 5-6 tane orta boy lazim.. ama yinede tartsan daha iyi :D afiyet olsun..

    esracim ay cok sevindim hele bi pisir bakalim oglanin onayindanda gecerse tamamdir ;) sabirsizlikla bekliyorum sonucu...

    YanıtlaSil
  13. Kek süperdi Yasemin Abla :) Çok teşekkürler tarif için. Hoşçakal!

    YanıtlaSil
  14. Yasocuğum, Keki bugün yaptım yanlız 45 dakika + 15 dk + 10 dakikada anca pişti fırın farkı galiba,fakat üstü koyu renk ,hafif kabuk oldu senin muhteşem görüntün pek olmadı, lezzete gelince olağanüstü muh-te-şem. Sağol arkadaşım, bizim oğlan tam bir buçuk koca dilim yedi. Not: Ekstradan kuru üzüm de kattım, tam Starbucks şeklinde tavsiye ederim. Ama bunun üstünde havucu yok dedi,şeker hamuruna elin değmişken yapıp yollarsın artık:) Sevgiler,Esra

    YanıtlaSil
  15. afiyetler olsun meldacım :D

    hakkaten gonderem dur :) sen bana adres gonder ben sana mini mini havuclar yapem gonderem. ciddi soyluyorum! bu arada kabuk olması enteresan, birde pişme suresinin fazlalıgı yanı fırın farkından 15 dakka oynarda 25 dak bıraz zor yahu, acep derecesinimi duşuk ayarladın? aslında sonuca bakarsakk tadı muhtesseem dımı :)) oglusuna afiyet olssunn!

    YanıtlaSil
  16. SEVGİLİ YASEMİN KEKİNİ DENEDİM..... TAM SEVDİĞİM GİBİ BİR LEZZET OLDU..... EŞİMDEN DE OĞLUMDAN DA İKRAM ETTİĞİM MİSAFİRLERİMDEN DE TAM PUAN ALDIM SAYENDE.... ÇOK TEŞEKKÜRLER...... SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  17. merhaba Nesrin, tarifi denemiş olmana ayrı, beğenmiş olmana apayrı sevindim! ellerine sağlık!!!!

    YanıtlaSil
  18. yasemin, bu keki bugün denedim, harika bir lezzet bayıldımmmmm

    YanıtlaSil
  19. merhaba Fatma, begenmene ve bana guvenip denemene cok sevindim. ellerine saglik!!!

    YanıtlaSil
  20. ben yaptım olmadı çok kötü oldu çok üzüldüm yaaa:(

    YanıtlaSil
  21. merhaba, cok uzuldum acaba neden kotu oldu ki?? nesi kotuydu peki, ne bilim yagimi fazla geldi ya da havucmu fazla geldi?? belki bi sekilde duzeltiriz??

    YanıtlaSil
  22. kek harika oldu teşk

    YanıtlaSil
  23. annem yaptı daha yeni yiyeceğim çok güzel olacağına inanıyorum acayip kabardı

    YanıtlaSil
  24. annem keki şimdi yaptı çok kabardı güzel olduğuna eminim

    YanıtlaSil
  25. bakalim goruntusu kadar tadida guzel oldumu :D sonucu beklyorum ! afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  26. Yasemin kekin muhteşem gözüküyor, iki sorum var

    1) resimde gözüken kek için esmer şeker ya da un mu kullandın

    2) üstünün bu şekilde düz olması için pişerken ya da piştikten sonra üzerine bişey örtmem gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Sema, goruntusu kadar tadida superdi. Sende denersen memnun kalirsin insaallah!

    1) Normal beyaz un kullandim, tarcin oldugu icin rengi bu sekilde oluyor.
    2) Sekli kendisi bu sekilde oluyor. Ben hicbirsey ortmedim. Normal yuvarlak cember kalipta pisirdim. Kek once kabardi sonra dumduz olacak sekilde sondu. Kalibin alt kisminin deseni damali olunca bu sekilde damali gibi oldu ustu.

    Umarim sorularin cevabini verebilmisimdir, baska sorun olursa seve seve cevaplarim.. Gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  28. Yasemin hanım merhaba,
    kekinizi denedim, yazmış olduğunuz gibi önce kabarıyor, sonra resimdeki hali alıyor. sadece biraz kalıba biraz yapıştı.Sıvıyağla yağlamıştım. onun haricinde herşey çok güzeldi.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, bende genelde siviyag ile yaglarim kaliplarimi. Hic yapisma sorunu yasamadim. Kaptan kaba durum degisebilir. Bir dahakine kati yag ile yaglayip unlayabilirsiniz. Daha iyi olabilir :) Ellerinize saglik, begenmenize cok sevindim!

    YanıtlaSil
  30. Kekiniz çok güzel görünüyor.Yalnız tarifteki 1,25 sıvıyağ kısmını anlamadım.1 bardaktan fazla mı olacak?

    YanıtlaSil
  31. merhaba, 1,25 bardak demek, 1 bardak arti 1 bardagin dorte biri kadar daha demek. 1 + 1/4 umarim ifade edebilmisimdir.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,

    Havuclu kekinizi denedim, harika bir kek. 2 defa yaptim ikisindede begenildildi.
    Yumusacik bir kek oluyor. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba,

    Karbonat yerine Kabartma tozu koysam ne olur acaba :))

    YanıtlaSil
  34. tesekkurler Tatarcuft!

    selam sevgi, tarifte hem kabartma tozu hemde karbonat var. Eger elinde karbonat yoksa hic koyma bence :D Sadece 1 paket kabertma tozu koy. gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  35. merhaba,
    kek cok guzel gorunuyor. denemek istiyorum ama yag konusuba takildim. rejimde oldugum icin bu kadar yag koyamam. acaba nasil bir cozum bulabiliriz. yerine sut ya da yogurt koysam olur mu?
    tesekkurler,
    gul

    YanıtlaSil
  36. selam gul, yag miktarini 1/2 su bardagi olarak koyabilirsin. belki biraz daha sert bir kek olur lezzetinden bisey kaybetmez ;) sonucunu bildirirsen sevinirim :D

    Gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  37. tekrar merhaba,
    keki denedim. 1/4 bardak yag, 1 bardak yogurt kullandim. malesef orta kismi bir turlu pismek bilmedi. 1 saatten fazla firinda tuttum. tabi bu yuzden disi sert oldu. hamurun kivami bana biraz yumusak gibi gelmisti, sanki biraz daha un eklemek gerekiyordu.
    neyse herseye ragmen tadi cok guzel, simiden 2 dilim yedim ama baskasina ikram edemem herhalde.
    sonuc olarak benim olcu degisikligi cok basarili olmadi :(

    sevgiler,
    gul

    YanıtlaSil
  38. sadece yagı azaltıp yogurtsuz denemek lazım bide. Ben o sekılde bı deneme yapayım bakalım bce sonuc alırız.. Ama senin basarısız olmana uzuldum, olsun calısmalar devam etmeli :D gorusmek uzere!

    YanıtlaSil
  39. Tarifinizi aynen denedim. Harika oldu, 2 gün içinde bitti nerdeyse :)Ama en kısa zamanda tekrar yapacağım. Benim klasiklerim arasına girdi bile. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  40. Mmmmm.....! mükemmel suan afiyetle yiyorum :D profiterol tarifinizdeki denemem gibi sonuç mükemmel oldu...Çok teşekkürler bu güzel tariflerinizi bizlerle paylaştığınız için...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Yasemincim sahane bir lezzet oldu, paylastigin icin cok tesekkür ederim. iki saat de kekin dörte ücü bitti bile :)
    shushu

    YanıtlaSil
  42. ben yaptim bu keki gecen hafta.eger denemek isteyipte kararsiz kalan varsa hemen yapin derim cunku gercekten cok guzel bi kek oldu. yemeyen kalmadi.tarifi bire bir uyguladim ve aynen resimdeki gibi oldu.yalniz keki yaptiktan bir gun sonra yerseniz tadi inanilmaz degisiyor ve guzellesiyor.bidahakinde misafirlere ikram etmeden bigun once yapcam.tesekurler bu guzel tarif icin yasemin :))

    YanıtlaSil
  43. bugün yaptım ve inanılmaz güzel oldu herkes çok beğendi yumuşacık kıvamı tarçının o güzel kokusuyla harikaydı.çok teşekkrler böle bi tarifi bizlerle paylaştığınız için.

    YanıtlaSil
  44. teşekkürler Zeliha! hakkaten yaptıkça yapası geliyor insanın, klasiklerde olmayı hak ediyor!

    teşekürler Bahar! afiyyettt olssun :D vallahi şimdi benimde canım istedi bi yapsammı acaba :D

    Shushu kesinle bu kekin tüketim süresi çoook hızlı :D bir dilim asla yetmez! afiyet olsun!

    haklısın iremcim, kek dinlendinkten sonra çoook daha güzel oluyor! bencede bir gün önceden yap :D afiyyettler olsun!

    Sedacım çok sevindim beğenmene! asıl ben bana güvenip uyguladığın için teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  45. Sevgili Yasemin, bloğunu henüz keşfettim. Tariflerin ve resimlerin, içten anlatımın çok hoşuma gitti. Hemen ekledim. Takipteyim. Bu keke de bayıldım :) yapmam lazım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  46. nilufer mutluer27 Şubat 2010 13:35

    yasemin hanim tarifinizi cok begendim.bu kadar guzel bir kek hayatimda yemedim.tam starbucks tadinda oldu.emeginize saglik.yutdisindan sevgiler...
    nilufer

    YanıtlaSil
  47. tesekkurler Bengu! kesinlikle yapmalisin henuz pisman olani gormedim :D

    Merhaba Nilufer, cok sevindim bu guzel yorumu okuduguma! ellerine saglik! sevgi ve saygida benden size!

    YanıtlaSil
  48. Teşekkürler Yasemin Hanım gerçekten çok güzel ve dediğiniz gibi ıslak bir kek oldu. Ben yurtdışında yaşıyorum ve kullandığım undan veya fırından bilemiyorum pişirme süresi oldukça uzun sürdü ve kek elden gitti diye bayağı üzüldüm. Ancak soğuttuktan sonra lezzeti çok güzeldi. Ellerinize sağlık.

    Pınar

    YanıtlaSil
  49. çok kötü oldu ortası cıvık kaldııı:(( fırından mı acaba

    YanıtlaSil
  50. merhaba Pınar, kullanılan malzeme fırın elbette fark yaratır. Ama neticenin iyi olmasına sevindim. ellerine sağlık!

    selam isimsiz, kürdan testi yapmadanmı çıkardın acaba? piştiğinden emin olmak için fırından çıkarmadan evvel ortasına uzn bir kürdan batırıyorsun. Eğer kürdanı çıkardığında temizse pişmiş demektir. acaba sen erken çıkarmış olmayasın fırından?

    YanıtlaSil
  51. slm yasemin hanım,havulu kekinizi denedim çok beğenildi.aynen resimdeki gibi oldu.süpersiniz sitenize bayıldım.
    teşekkürler
    gönül..

    YanıtlaSil
  52. yasemın merhaba dün akşam yaptım bu keki birebir uyarak her asamasına,lezzeti ve duruşu cok fena oldu.

    Akşam derbi öncesi misafirlerime ikram etmek istedim ama cok mahcup oldum. Keki cıkaramadıgım gibi üzülüyorum bir sürü malzeme boşa gitti. Neden böyle oldu acaba.

    SERMİN

    YanıtlaSil
  53. merhaba Gonul hanim, cok sevindim begenmenize ellerinize saglik!

    merhaba Sermin, bak simdi uzuldum.. acaba bi yerde bi detayi atladimmi diye kontrol ettim tarifi ama bi yanlis goremedim :( sende birebir uyguladim diosun :(( acaba pisirme suresimi az geldi, yada firinin farklida ayarlarimi sorun cikardi? nerde yanlislik oldugunu bulalim isterim...

    YanıtlaSil
  54. Yasemin Hanım,
    Bu tarifi geçen yaz ilk yaptığımdan bu yana çay davetlerimin değişmez ikramı. Miktarlar yerli yerinde, her deneyen tarifini alıyor.
    Tesekkurler
    Hatice

    YanıtlaSil
  55. SELAMÜN ALEYKÜM ARKADASLAR ÖNCELIKLE KEK YAPARKEN HERSEYIN ODA ISISINDA OLMASINA DIKKAT EDELIM YUMURTALAR DOLAPDA OLMASIN,FIRIN COK ÖNEMLI ÖNCEDEN ISINSIN VEDE SICAKLIGI IYI AYARLAYIN KEK PISERKEN EN AZ 15 20 DK FIRINI ACMAYIN UNU VEDE KABARTMA TOZUNU ELEMENIZI TAVSIYE EDERIM BIRDE YUMURTA VE SEKER YADA SEKER YAG BUNLAR COK ICI CIRPILMALI BOZA KIVAMI BU KARISIM UNA EKLENIRKEN COK YAVAS KARISTIRILMALI BUNLAR HER KEK ICIN GEREKLI KURALLAR YASEMIN KARDESIM KAHVELI KEK COK YUMUSAK VE GÜZEL OLDU SELAM VE DUA ILE

    YanıtlaSil
  56. BEN BILMEYEN KEKIM OLMADI DIYEN ARKADASLARA ACIZANE YAZDIM HAKKINIZI HELAL EDIN

    YanıtlaSil
  57. yasemin bu keki ilk yaptigimda cok guzel olmustu ama ikinci yapisimda havuclar coktu dibe sence neden olmustur acil yardim

    YanıtlaSil
  58. yasemin hanım muffin olan kekle çemberde pişşen kekin tarifi ölçüleri aynı değilmi,birde muffinlerin üzerine hazırladığınız sosu önceden hazırlayıp dolapta bekletip,servis sırasında dökmeliyiz değilmi?

    YanıtlaSil
  59. merhaba Gulsen,

    evet normal kekteki olculer ayni. sadece muffin kalibindan pisirdim. olcude farklilik yok. sos icinde kekleri oda isisinda soguttuktan sonra, onceden hazirladiginiz sogumus olan kremayi dokmelisiniz. aynen dediginiz gibi... kremayi buzdolabinda bekletebilirsiniz ama keklerin uzerine dokmeden once birkere mikserden gecirirseniz daha akiskan olacaktir..

    YanıtlaSil
  60. sturbucksın tarifi de bu tarifin aynısı ama minicik bir fark var onlar içine yenibahar koyuyor bir miktar. tavsiye ederim çok yakışıyor..

    YanıtlaSil
  61. yasemin hanım ben dergideki fotoğrafı büyüttüm kaç muffin çıktığına bakmak için ama baş harfler çıkmamış?
    birde pastacı kreması dergidekinde yumurta yok ama verdiğiniz linkte vard biz dergidekini yapacağız ve süt ölçüsü aynı diğeri gibi 3 çay bardağımı,onunda baş harfi yokta:)
    birde son sorum kek soğudu krema soğudu ikisini i birleştirdik kremasını kek sürdük bu aşamadan sonra kekimizi servis zamanına kadar dışarıda bekleteceğiz değilmi,dolapta beklemesine gerek varmı?
    haftasonu deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  62. selam Gulsen,

    asagi yukari 28 tane muffin cikiyor. dergi cekimi icin hepsini koymamistim. ama dikkat et kagitlari cok fazla doldurma o zaman tasma yapar. yaridan bir parmak kadar yukari (2/3 u muffin kalibinin) doldur.

    krema icinde dergiye pisirdigimde yumurtasini cikarip nisastayi artirdim, ancak linki verdigim tarifte oluyor onuda gonul rahatligiyla uygulayabilirsin. yani yumurta kullanmak istemezsen o zaman nisastayi 1 olcu artir.

    servis icinde benim tavsiyem, servisten hemen once ikisini biraraya getirmen. kremayi buzdolabinda, kekleri oda isisinda sakla. servisten once kekin uzerine kremayi paylastir. cunku krema beklediginde catlama yapabilir. ve kabuklanabilir. bu da hos gorunmez.

    umarim aciklayici olmustur...

    gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  63. yasemin hanım muffin olarak hvuçlu kek denedim,lezzetini çok beğendik oldukça hafif ve yumuşacık oldu:)
    yalnız benim muffinlerim sizinkiler kadar kabarmadı,yağını 1.25 su bardağı koymuştum,dergideki tarifte 1 su bardağı yazıyor değilmi, birdahakine 1 su bardağı koyucam,yani biraz daha yoğun olsa sanki daha iyi kabaracakmış gibi geldi,çünkü neredeyse kağıtından bile ayrılırken parçalanıyordu okadar yumuşak oldu,sizin yuvarlak kalıpta pişen en üstteki fotoğrafa baktım gayet sağlam düzgün dilimlenmiş bir kek olmuş,şekeri herşeyi çok iyi birde güzel kabarsalardı,çünkü sunum açısından çok hoş görünmediler.
    kremalı olarak tekrar deneyeceğim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  64. Selam Gulsen,

    Evet muffin halinde biraz yumusak oluyorlar :) Kek halide yumusak ama muffin kadar degil. Kaplari fazla doldurmus olabilirsin. Gerci bi onceki yorumda da yazmistim kaliplari doldurmaya dikkat et diye. yani kabardiginda sadece kagidin birazcik uzerine cikmasi lazim. yoksa yayilip gidiyorlar :) O zamanda uzulmuyorsun iyice soguduktan sonra, tirtikli bir bicakla kenarlarini duzeltiyorsun.. nasolsa krema ile susleyeceksin cok ta anlasilmaz duzelttigin ;)
    yag miktarini evet 1 su bardagi kadar koyuyorum artik. normal kektede azalttim. ama ilk yaptigim haline sadik kalmak icin tarifte duzeltmedim. her iki sekildede gayet lezzetli ve yumusak oluyor..
    Ellerine saglik yeniden, bana guvenip denedigin icin ayrica tesekkurler...

    YanıtlaSil
  65. Yasemin hanım merhabalar, uzun süredir sitenizi takip ediyorum ama şimdiye kadar hiç yorumda bulunmamıştım, taa ki bu harika keki deneyene kadar!! tam dediğiniz gibi fırında önce kabardı kabardı, tamamen pişip fırından çıkardığımda üzeri dümdüz dışardan alınmış görüntüsü veren bi kek oldu. açık konuşmak gerekirse lezzetinden emindim ama, üstünün düzleşmesini hiç beklemiyordum :) sadece yağ miktarı 1,25 biraz fazla geldi bi dahaki sefere bende 1 ekliycem. bu harika siteye ve emeğinize sonsuz saygılar
    Hatice

    YanıtlaSil
  66. ben daha az seker ve yag ile tam damak tadima uygun hale getirdim bu tarifi. sayenizde ilk denemem oldugu halde kekim cok lezzetli oldu. cok tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  67. merhaba Hatice ve Başak, evet yağ konusunda biraz azaltılabilir. ikinizde haklısınız bu konuda :) Ama Başakçım ben şekeri azaltmam ne de olsa tatlıcıyım :) Her ikinizinde ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  68. Ben bu kekin üstüne havuçlu kek hatta kek tanımıyorum...Enfes ötesi,tabir edilemez yaptığına,emeğine değen müthiş bir lezzet,ceviziyle-havucuyla gayet de besleyici...Her fırsatta yapıyorum,hatta fırsat aramıyorum nerdeyse ayda 2 kere falan yapıyorum:) Teşekkürler Yasemin

    YanıtlaSil
  69. Merhaba Yasemin Hanım,

    Kar yüzünden evden çıkamıyorken, annemle güzel bir havuçlu kek tarifi bulup yapalım dedik ve sizin günlüğünüzün sayfalarına denk geldik. Evde olanlarla yetinmek zorunda olduğumuzdan tarçını havanda döverek toz haline getirdim, (başta karabiber değirmeninde öğütmeyi denemiştim, hala ellerim acıyor.)

    Malesef şu an evde kabartma tozu da bulunmadığı için sadece karbonat ekleyebiliyoruz. Sonucu güzel olur umarım. Emekleriniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler.
    Ellerinize sağlık.
    Başak K.

    YanıtlaSil
  70. Tekrar merhaba Yasemin Hanım,

    Kabartma tozu da bulduk ve eksiksiz yaptık kek tarifinizi: SONUÇ HARİKA!
    Fırında 1 saate yakın pişirmeyi tercih ettik, çünkü ancak son 15 dakika söndü kekimiz.

    Benim gibi sabırsızlanıp sıcak tadılmasını tavsiye etmiyorum, çünkü tuz tadı rahatsız ediyor, soğuduktan sonra yenmeli.

    Fırında biraz daha fazla kaldığından sanırım, üst kısmı çok yumuşak olmadı, bu haliyle daha da güzel bence (Starbugs'takinden :P) Zaten bence hep en güzeli, yerli olanı :)

    Tekrar tekrar teşekkürler
    Saygılar, sevgiler
    Başak

    YanıtlaSil
  71. merhaba yasemin,nerden başlayacağımı bilemiyorum uzun zamandır siteni takip ediyordum.Tariflerini denemesemde hepsinin güzel tarifler olduğunu farkettim:)) Bu sayede uyduruk tarif ve aşçıları da yapmadan anlıyorum(annemden geçen bi özellik) neyse bu çook çokk güzel görünen tarifi yapmaya karar verip kendi kendime yaptım...Akşam eşim gelince zevkten bayılacaktı desem hiç abarmış olmam.Tabiki o gece kek temiz.. Ertesi gün pazardan 2,5 kiloo havuç almış. Bidaha yap derken haftada 2 gün senin bu muhteşem kekini yapıyor ve zevkle yiyoruz.Benim çok tatlıyla aram olmamasına rağmen epey yiyorum.Yapmayanlara çok şey kaçırdıklarını söyleyebilirim.... Cevizi arttırp şekeri biraz azalttım tam bana göre oldu.Yağa dokunmadım çünkü yağı az olan herzaman lezzetsizdir bence.Teşekkürler yasemin

    YanıtlaSil
  72. merhaba bahar, cok tesekkur ederim guvenin ve uygulaman icin :) cok sevindim memnun kalmana.. dilerim her tarifimde ayni memnuniyeti yasarsin:) ellerinee saglik!

    YanıtlaSil
  73. tarif için teşekkürler çok güzel görünüyor hemen deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  74. tarifinizi denedim inanılmaz güzel oldu çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  75. Mukemmel bir kek oldu gercekten.. Denemeyen cok pisman olur benden soylemesi.. Tarif icin coook tesekkurler..
    Nur

    YanıtlaSil
  76. Merhaba,su bardagi 250 gr lik olanlardan mi? tesekkurler..Gul

    YanıtlaSil
  77. bugün bu keki 3. kez yaptim esimde cocuklarimda cok seviyor paylasim icin tesekkürler yasemin hanim

    YanıtlaSil
  78. muhteşem bir kek ..............teşekkürler Yasemin <3

    YanıtlaSil
  79. Denedim, süperrr. Aynı anlattığınız gibi oldu, önce kabardı sonra dümdüz bir şekil aldı. Issız adam filminden sonra faciayla sonuçlanan havuçlu tarçınlı kek denememden sonra ilk kez ve korkarak denemiştim. Sonuç mükemmel, ve anında tükendi. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  80. starbucks keki gibi olmuyo:(

    YanıtlaSil
  81. merhaba ben buse öncelikle ellerinize sağlık çok nefis görünüyo ama ben aynı tarifi uyguladım benm kekim darmadağın ou sorun ne acaba çok moralim bozuldu :(

    YanıtlaSil
  82. bon bon kurabiye'ye verdiğim 10 puandan sonra bir 10 puanda havuçlu keke veriyorum tam anlamıyla süper ötesi.....

    YanıtlaSil
  83. Ben hayatimda böyle bir kek yemedim desem inanirmisiniz? Harika ötesi bu kek artik favorilerimin en üst sirasinda. Bende gün sonra yenmesini tavsiye ediyorum dahada güzel oluyor tadi bence. Sevgilerle

    YanıtlaSil
  84. yaptım süüpeerrr oldu

    YanıtlaSil
  85. ilk defa pişirdiğime kimse inanmadı :) internetten tarif alırken çok tedirgin oluyorum ama yorumlar çok güzeldi.. pişirdim sildik süpürdük hatta az sonra tekrar pişirebilirim bile :) ben de yazayım yorumumu dedim..
    ŞA-HA-NE!
    teşekkürlertarif için. ben çiçekli kek kalıbında yaptım.

    YanıtlaSil
  86. Bu kek bir harika.:) Dün yaptım ve eşim bayıldı. (İtiraf ediyorum benim için en önemli kısım da buydu.;) ) Çook teşekkür ederim Yasemin Hanım. Takipçinizim. :)

    YanıtlaSil
  87. Kek tarifinizi dün yaptım.Kek kalıbı yerine tekli kağıtlarda pişirdim.Çok kabarmadılar.Sizinde dediğiniz gibi düz bir görünüm aldılar.Tereddüt yaşayanlar hiç düşünmeden yapabilirler. İşyerinde övgüler aldım sayenizde.

    Sevgiler,Meriç

    YanıtlaSil
  88. Ben yorumlara cok onem verdigim icin tarifleri deneyip yorum yaziyorum elimden geldigince.2kez yaptim.bugun de yapacagim kismetse.isyerindeki arkadaslardan tam not aldim.cok guzel oluyor tavsiye ederim.tesekkur ederim buguzel tarif icin...
    Meric

    YanıtlaSil
  89. bu kek süper bişey oturup bir tepsiyi kendi başıma bile yiyebilirim hiç tereddütünüz olmasın hemen yapın çok süper oluyor hatta ben evde yumurta yoktu 3 tane koydum yine de güzel oldu teşekkürler tarif için :)))

    YanıtlaSil
  90. süper bir kek oldu hemen yapın bence :))) tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  91. Bu akşam bu tarifi denedim. Cok lezzetli oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  92. tarıfınızı denıycem fakat olculerı cup olarakmı uuguladınız yoksa 200 ml lik bardakmi kullandiniz Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tariftede yazdıgım gibi bardak olarak kullandım.. cup 250 ml lik oluyo.

      Sil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin