30 Nisan 2007 Pazartesi

Patates Püresi

patatespuresi

Evlendikten sonraki ilk yemek davetlerinde, ki kayınvalidemler bunlara ziyafet diyorlar, fiks menüde her zaman patates püresinin yer aldığına tanık oldum. Kayınvalidemlerde ağırladığımız ilk misafirde bu sefer püreyi ben hazırladım. Tabii annemden öğrendiğim usulüyle. Ve o günden beride bu iş hep benim usülümde yapılıyor. Farklısının tadını artık beğenmez oldular :). İşte size bu inanılmaz lezzetli patates püresinin tarifi:

Malzemeler
  • 5 orta boy patates
  • 1/2 kg kadar süt (burası biraz sizin pürenizi ne kadar akışkan istediğinize bağlı, dikkat edin püre çorbası olmasın ki benim bir kere başıma geldi :))
  • Tuz
  • Tereyağ
Yapılışı
  1. Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Zaten el blendarından geçeceği için çok küçük doğramanıza gerek yok ;)
  2. Çelik bir dencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil blendardan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz. Yeterki çok olmasın. O zaman nişasta ile koyultmanız gerekir. Yada ayrı bir tencerede patates haşlayıp eklemeniz ki bu da asıl lezzetini bozabilir. İşte benim püremin sırrı bu: patatesler suda değil doğrudan sütte haşlanıyorlar. Böylece haşlanırken sütü çeken patateslerin lezzetine lezzet katılıyor.
  3. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve tereyağ parçalarını da sütün içine katın. Arada dibi tutmasın diye karıştırarark patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın.
  4. Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatıp blendardan geçirin. Servis etmeden önce blendardan geçirirseniz daha iyi olur. Servis ederken kuru nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz..
Afiyet olsun...

136 yorum:

  1. 1/2 süt yazıyor, birimi nedir? normalde 1 bardak süt kullanıyorum, burda patateslerin haşlanması için bundan çok daha fazla süt gerekecek. patatesler haşlanınca kalat sütü dökücez mi, yoksa tamamını çeker mi patatesler acaba..

    YanıtlaSil
  2. selam ebru :) haklisin 1/2 kg sut olcekti. yok oyle cok sut gerekmiyor. dogrudan sutte hasliyorsun. fazla sut artmiyor zaten. o yuzden sut miktarinda fazla degil az koymakta fayda var. baktin azaldi ekleyebilirsin ama cok olursa bu sefer daha ugrastirir. bilmem ifade edebildimmi..??

    YanıtlaSil
  3. evet tabii :) denedim gerçekten güzel oldu, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. selam ebru begenmene cok sevındım :) afiyetler olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok güzel oldu arkadaşlar iftar sofralarına yakışıyorr:..

      Sil
  5. Ben de denedim çok güzel oldu. Ama patatesleri ezdikten sonra soğanı iyice kıyıp kavurduktan sonra içine nane ve pul biber katıp onu da patateslerle karıştırdım. Öyle de çok güzel oluyor.

    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. selam isimsiz, senin fikrinde guzel :) olede denemek lazim! ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  7. ewet tarifin gercekten cok lezzetli oluyor ben uzerine kekik serpip servis ediyorum.. gercekten cok hos.. ellerine saglik paylasimin icinde tesekkurler..

    YanıtlaSil
  8. selam zuzumnil, tarifi uygulayip begenmene sevindim.. kekiklede eminim harika oluyordur! ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  9. yasemin ablacım ben hergün sizin salonunuza yemeğe geliyorum ve ilk defa pürenin tadına baktım ve müthişti.sırf onu yemek için hergün köfte yiyorum :)) aslında tarifi isteyecektim ama vermezsiniz diye istemedim öyle lezzet sırrıdır diyip vermiyolar da.int.'den baktığımda sizin isminizi gördüm ve çok memnun oldum paylaştığınıza.bu tarifi denicem.anneme de tavsiye edeceğim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. aysegülcüm selam sanırım sen yaseminleri karıştırdın benim öyle bir salonum yok maalesef.. ama olmasını isterdim sana köfte püre ikram edebileceğim.. Yinede sayfama uğradığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Kremali sos kivaminda cok hos ve farkli bir lezzet, iyi cekilmese bile patatesin buruklugu kalmiyor, paylastiginiz icin cok tesekkurler, guzel, mutevazi ve mide dostu bir aksam yemegi oldu benim icin =)

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. merhaba!sitenizi sürekli takip ediyorum ve faydalanıyorum.Eşim yemek konusunda gurmedir ve ben de acemi olduğum için her gün yeni birşeyler öğreniyorum.Patates püresi eşimin en sevdiği şeydir,çünkü fikir harika ben neden daha önce düşünemedim dedim,ben de aslında fırın poşetinde elma dilim patates yaparken poşetin içine biraz süt damlatmıştım ve eşim bayılmıştı evet bu kadar basit bişey ama bayılmıştı,bunu da muhakkak deneyeceğim.aynur yıldırım

    YanıtlaSil
  14. selam h90 begenmene cok sevindim! afiyetler olsun..

    selam aynur, senin fikrinde guzel bende onu deneyeyim bigun :D sende pureyi dene eminim esin bunada bayilir! afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  15. Az önce denedim harika oldu. Tarif için çooook teşekkür ederim. Hayatımda ilk kez püre yaptım ve çok leziz oldu bu da bana yemek yapma zevki veriyor. Bunun için size minnettarım. Yalnız çok çabuk dibi tutuyor o yüzden ocağı takip etmekte fayda var. :)
    İyi günler.

    YanıtlaSil
  16. selam gorkem, begenmene cok cok sevindim. dilerim diger tariflerimide dener onlardan da ayni derecede memnun kalirsin. evet uyari icin tesekkurler gercekten kontrol altinda tutmak lazim. :) afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  17. bu tarifi bende deniycem umarım güzel olur yoksa rezil olurum babamlara ama inanıyorumki güzel olcak şimdiden ellerime sağlık.

    YanıtlaSil
  18. selam ben nesli Bursadan püre tarifini denedim gerçekten çok leziz önce eşime sonrada misafirlerime yedirdim herkez çok beğendi paylaştığın için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. bende püreyi misafirlerime yaptım ve nerdeyse parmaklarını yiyeceklerdi...tarif için teşkkür ederim

    YanıtlaSil
  20. selam, tarifinize internette gezerken rastladım.Aslında patates püresi tariflerine bakarken.Yarın nişanlımla 6. yılımızı kutlıycaz ve beraber yemek yapmaya karar werdik, tarifiniz çok hoşuma gitti hemen notumu aldımmm yarın yapıcam kesinlikle inşallah güzel olur :)
    çoookk teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. patatesler tencereye koyulan bütün sütü çekiyor mu? bunu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  22. merhaba seyda, insallah begenirsiniz. afiyet olsun..

    merhaba nesli, yapip begenmenize cok sevindim. ellerinize saglik!

    merhaba cigdem, demekki uyari yapmak lazim! dikkat parmak yedirtebilir :D afiyetler olsun!

    merhaba ozge, sonucu bildirmeni sabirsizlikla bekliyorum :D

    merhana isimsiz, hemen hemen cogunu cekiyor sutun. kalan sutte zaten blenderdan gecince emiliyor. bilgine...

    YanıtlaSil
  23. ya su 3/4 ne demek oluo onu anlayamıorum ben;)

    YanıtlaSil
  24. merhabalar tereyağı ne kadr koymamız gerekiyor cevaplarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  25. merhaba Adsiz, uzulerek bu sekilde hitap ediyorum cunku ismini yazmamissin. Simdi olcusu 3/4 ne demek diye sormussun. Soyle anlatayim, olcusu verilen kabi 4 esit parcaya boldugunu farzedersen bu parcalardan 3 tanesi kadar dolduracaksin. Umarim anlasilir olmustur. Iyi gunler..

    Merhaba Handan, tereyag miktari sizin damak tadiniza kalmis. Ben maksimum 2 yemek kasigi kadar koyuyorum. Iyi gunler..

    YanıtlaSil
  26. gerçekten çok teşekkürler evde yaptım bütün millet parmaklarını yedi =)

    YanıtlaSil
  27. merhaba Ezgi, inan çok sevindim! senin ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  28. Selam Yasemin...
    Patateslerin sütle haşlanması, müthiş bi akıl, tebrik etmek istiyorum:) ama hele bide denediğimde lezzetine vallahi şapka çıkartılır...Tek kelimeyle
    İşte patates püresi BUUUU dediimm..
    TEBRİKLER..
    DİLBER

    YanıtlaSil
  29. merhaba Dilber, begenmene cok sevindim :D ellerine saglik. simdiden sonra baska patates purelerini begenmezsin solemedi deme ;)

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar Yasemin,
    Siteni dün keşfettim ve bugün ikinci gün oldu hala ayrılamadım keşfetmeye devam ediyorum.(Yemek yapmaya da yeni başladım bu arada:).) Yaptığın tarifler gerçekten harika görünüyor. Anlatımın çok şeker.Bunları çok pratik bir şekilde yapman da ayrıca takdir konusu.Havuçlu kekini bu akşam,patates püreni ve taze soğanlı tavuğunu yarın deneyeceğim. Tariflerinin devamını merakla bekliyorum. Paylaştığın için çok teşekkürler. :)
    Sevgilerimle

    Gökçe

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Gokce, guzel sozlerin icin cok cok tesekkurler! tariflerimi uyguladikca nasil oldugunuda belirtirsen memnun olurum. ben yemek yaparkende anlatirkende cok keyif aliyorum, ayni keyfi sizinde almaniz beni cok mutlu eder. yeniden yeniden gorusmek uzerrrree!

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Yasemin :)
    Yeşil soğanlı tavuğunu,püreni ve çooooook çikolatalı kekini yaptım gerçekten enfes oldu.Çoooook teşekkür ediyorum.Takipçinim :)
    Sevgiler
    Gökçe

    YanıtlaSil
  33. vaayy bir gecede 3 tarifim birden :D cok mutlu oldum coooookkk!!! eee sirada hangileri var :P

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Yasemin Hanım. Tarifininz için çok teşekkür ediyorum öncelikle. Sİzden bir isteğim var. Tariflerde ölçekler ve pişme süreleri hakkında daha ayrıntılı bilgi verirseniz çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Lütfen bu konuya dikkat edin. Çünkü benim gibi çoğu şeyden habersiz baylar, ne kadar tuz ya da tereyağı atacağımızdan ne kadar sürede haşlanacağına kadar çoğu şeyden bihaber olabiliyor :) Tekrardan teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  35. Merhaba "Adsiz" Beyefendi, isterdim isminizide yazin da size bu sekilde hitap etmek durumunda kalmayayim. Uyariniz icin tesekkurler. Tereyag konusunda belki haklisiniz ama yemege tuz ekleme konusunda verilen olcu damak tadina gore cok degisken olabilir. misal ben tuzsuza yakin tuz ekliyorum. yani genelde benim yemeklerime tuzsuz olmus bile diyorlar simdi ben buna gore bir olcu versem bu sefer bu olcu tutmadi olur. onun icin baharat kismini ister istemez yemek pisirenin damak tadina birakiyorum. umarim ifade edebilmisimdir.. yeniden gorusmek uzere!!!

    YanıtlaSil
  36. Selam yasemin tarifini ço beğendim.Yemekteyiz programını izleyince canım patates püresi çekti. Hiç üşenmedin saat 12 de püre yaptım.Tanrım bu ne güzel lezzet. internetten tariflere baktım. İlki hiç hoşuma gitmedi. sonra seninkine rastlayıp hemen denedim. Bizimle bu tarifi paylaştığın için teşekkürler. Püremi yiyorum ve sana teşekkürlerimi iletiyorummmmm...

    YanıtlaSil
  37. selam Filiz, tarifi begenmene cok sevindim, hele de simdi yiyormussun ya! afiyetler bal seker olsuuuuuuun!!!!

    YanıtlaSil
  38. Teşekkür ederim. Evet çok beğendim ama evde tereyağı yoktu o nedenle sanayağı koymak zorunda kaldım. Ne yapim aklıma esti tereyağsız yaptım ama bu şekilde lezzet böyle ise acaba tereyağlı nasıldır?

    YanıtlaSil
  39. ben de denedim cok guzel oluyor.13 yasindaki bir kiz bile yapiyorsa cidden kolay bir yemekmis.ewet ben 13 yasindayim.2 tane patatesten yaptim ve sut icin de olcu kullanmadim patateslerin ustunu gecene kadar sut ekledim ve cok gusel oldu tarif icin cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  40. selam Filiz, tereyağ olmadığında sadece zeytinyağda kullanabilirsiniz. Margarin ben pek tercih etmem. Ellerine sağlık!

    merhaba Hazal, kesinlikle yemek yapmanın yaşı yoktur! yeterki damak tadı sahibi olsun insan :) ellerine sağlık!!!

    YanıtlaSil
  41. selam:)tarifiniz cok güzel ben daha yenı yemek yapmaya merakı olan bir genç kızım püre yapmak ıcın sızın tarıfınızı okudum ve cok begendım en kısa zamanda deneyecegım.sanrım sizin sıkı takipçiniz olacagım :)yalnz bir seyi anlayamadm ya da gözden kaçırdım sütle haşlıoruz süt patateslerın ustune gelecek kadar oluyor deıl mı peki tereyagını ne zaman koyuyoruz? :) hoşçkalın tesekkürler ... Aslıhan

    YanıtlaSil
  42. merhaba Aslıhan, ne mutlu sana ki yemek yapmanın keyfine varmaya başlamışsın! Eminim çook başarılı şeyler çıkarıcaksın ortaya :D e bunda bir katkım olursa da ne mutlu bana! Şimdi gelelim soruna, evet patatesleri sütle haşlıyorsun. Patateslerin üstünü geçecek kadar süt koyuyorsun. Ben tarifte aşağı yukarı ölçü vermiştim aslında. Patatesi, sütü ve tereyağını aynı anda koyuyorsun. Patatesler haşlanırken tereyağını çekiyorlar böylece. Umarım anlatabilmişimdir.. Görüşmek üzere yeniden.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  43. sümeyye gerçekten çok güzel yorumlar gördüm elinize sağlık bende diniyecem.ama az yapımlı deniyecem beğenmeseler bana laf etmesinler.bende 18 yaşındayım.yemek yapmaya çok meraklıyım.tarif için tşkler abla.

    YanıtlaSil
  44. bende dinieyecem çok güzel yorumlar var sonuçta mutlaka güzel olur.ben sümeyye

    YanıtlaSil
  45. pürem çok güzel oldu teşekkürler LEZİZZ:):))MERVE

    YanıtlaSil
  46. yasemin hanım internette gezerken tarifinizi gördüm annemde akşam yemeğine ıspanaklı börek yapmış bende yanına püre yaptım içinede kaşar attım hımmm çok güzel oldu ellerime sağlık :))))) tarif için taşekkürler yasemin hanım

    YanıtlaSil
  47. Yasemin Hanım dün patates püre tarifinizi okudum ve akşam eve gidip yaptım hakikaten muhteşem oldu.Ayrıca ben püre yaptığım da bayağı uzun sürüyordu.Ama sizin tarifiniz hakikaten çok basit ve daha da lezzetli,çünkü hepsini tencereye koyup kaynattım ve haşlanınca blenderdan geçirdim o kadar.Eşim ve çocuklarım aşırı beğendiler.Çok teşekkür ederim .
    NOT:Ben hep yorumları öylesine yazılır zannederdim hiç yorum yazmadım şimdiye kadar ama bunu gerçekten yazmam gerekiyordu.Sitenize hemen üye oldum ve yazdım.Sonsuz Teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. bir şey sormak istiyorum benim tereyağı ile aram iyi değil normal katı margarin katsam olmaz mı?

    YanıtlaSil
  49. merhaba, elbette tereyag kullanmak zorunda degilsiniz. margarinde kullanabilirsiniz. ama bence margarin yerine sadece zeytinyag kullanin 2 kasik kadar. oda yeterli gelir. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  50. merhaba kara firtina, cok sevindim begenmene. afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  51. merhaba sitenizi çok beğendim bu tarifi biliyordum ama nette ilk sizde gördüm paylaşmanız çok hoş yeni tariflerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  52. selam yasemin ablacımm ben 22 yasında ve 2ay sonra düğünü olacak bi genç kızım şimdiye kadr ana kuzu olarak hiç yemek yapmadım ama senin sayende bütün tarfilerini defterime not aldım malum evelnınce sayende mutlu bir yuvam olucak inş. eşime senin tariflerini yapıcam umarım iyi bir sekilde yaparım seninde benimde yuzum kara cıkmaz:D patates püresini cok seviyo yarın yapıcam bakalım yine yazarım son durumu tarifleri için cokkkkkkkkkkkkkk tşklerr

    YanıtlaSil
  53. merhaba "Adsiz", tesekkurler guzel sozlerin icin..

    selam "Funda", Allah simdiden tamamine erdirsin, bir yastikta kocatsin insaAllah! uyguladikca haber verirsin umarim begenilir! ellerine saglik simdiden!

    YanıtlaSil
  54. ablacım funda ben üye şifremi unuttum:) püreyi uyguladım cokta güzel olduu sütün hilelerini bilmediğim için azcık dibi tuttu annem kızdı ama acemilik işde yavaş yavaş öğrenicem ama püre süperdi biraz değişiklikler yabtım azcık üstüne kaşar rendeleyip tepsiye yaydım 15dk fırında kaşarları eritip servise sundum gercekten yemeklerden cok püre yediler ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  55. Merhaba. İlk kez patates püresi yaptım ve bu tarif muhteşem. Hem pratik hem de lezzetli. Ben de blogumda yazacağım mutlaka. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  56. tarif aldım denemeye gidiyorum bencede sütü içine alınca daha gzel olacak

    YanıtlaSil
  57. merhaba ben büşra az önce pürenizi denedim ama ben soğanla ve salçayla kavurdum minik toplar halinde yaptım üzerine yoğurt döktüm çoook güzel oldu teşekkürler....

    YanıtlaSil
  58. selam ilkdefa patates püresi denicem yorumlar çok güzel umarım becerebilirim:)tadına baktıktan sonra tekrar yazıcam paylaştıgınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  59. denedim gerçekten harika püreyi mantarın üstüne koyup biraz kaşarla fırınladım deyişik birtat oldu mantar sevenler denemeli bence püre gerçekten çok güzel oldu teşekkürler.ben esinbu arada:)

    YanıtlaSil
  60. Yasemin, merhaba. Püre tarifi ararken senin tarifini görünce hemen atladım :) Senin tariflerine çok güveniyorum. Ama bu sefer bir şey sormalıyım, sütte haşladığımız için mi bu püre tatlımsı oluyor, yani sanki şeker atmış gibiyim. Bir de taze patates kullandım, satan adam "şeker gibi abla bunlar" demişti, yoksa bu amca ciddi miydi acaba. Senin pürelerinde bu şekilde tatlı mı oluyor?

    YanıtlaSil
  61. merhaba Elbruze, enteresan ilkkez senden duyuyorum tatli olma kismini. tatli patates almadigina eminmisin, hani amerikalarin kullandigi turunculardan?? ya da hakkaten satan adamin dedigi gibi seker mis onlar :D ben hep ayni sekilde yaparim pureyi hic tatli olmadi..

    YanıtlaSil
  62. slm yasemin hanim ben danimarkadan sakine.tesadufen girdim sitene ama harika bir site patates puresini deniyecem 5 aylik kizim var ona yaparim

    YanıtlaSil
  63. gerçekten harika oldu ayrıca ben içine patatesler haşlanırken kaşar peynir attım ve blendır da cekerken de biraz turşu ve yine kaşar peynir ekledim tavsiye ederim tarifiniz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  64. merhaba isimsiz, eminim ufaklık beğenecektir! şimdiden ellerinize saglık!

    merhaba Okan Bey, peynir tamamda turşuyu ilkkez duydum. Orjinal bir lezzet olmuştur.. deneyeceğim! ellerinize saglık!

    YanıtlaSil
  65. püre tariflerine bakıyordum ilk defa yapacaktım ve sizin tarifinizi denedim gerçekten çok güzel oldu.tarif için teşekkürler diğer tariflerinizide denemeyi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  66. merba bnde 18 yşnda bi bayım.. ne zmndır canım istiyodu ypmk nasip olmamştı bugnde bakym dedm internetten tarife ve yptım biraz önce pişti harika oldu şuanda hem yiorm hem yazıyorum ama az yapmşm bitmek üzere bunun üzüntüsü de varr:):) yasemin ablacım sonsz tşkkrler sana diğer tariflere de bakıcam bi araa :)

    YanıtlaSil
  67. Tesekkurler isimsiz!

    Tesekkurler Mustafa, denedikce haber edersin :D Gorusmek uzere!

    YanıtlaSil
  68. slm benimde akşam misafirlerim var ve patetes püresi yapmayı düşünüyorum tarifinizle ilk denemem olcak. inşallah güzel olur tşk ler...

    YanıtlaSil
  69. bu akşam iftara gelen misafirlerimize yaptım bu püreden.. tek kelimeyle muhteşemdi! hatta öyleki ben çok koydum yenmeyecek bu püre derken herkes ikincikez istedi :)püre yapmaya niyetlenenler bu tarifi hiç düşünmeden uygulayabilir. bu benim ilk püre yapışımdı bu arada onu da belirteyim!

    tarif için çok çok teşekkürler yasemin hanım.havuçlu kekinizden sonra bu da bir diğer demir baş tarif benim için:)
    Güzin..

    YanıtlaSil
  70. merhaba Guzin, duyduklarima cok sevindim :D ellerine saglik, afiyetler olsun!!!! umarim her tarifim sende bu tarz etkiler birakir :D

    gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  71. merhaba, öncelikle farklı bir tarif, hemen denemek gerek :) yaklaşık kaç kişiliktir bu ölçü?

    YanıtlaSil
  72. merhaba feyza, mutlaka dene sonuctan memnun olacaksin. Bu olcuyle 4-5 kisiye rahat rahat yeter. Ama herkese bi kasik vericem yeter dersen 10 kisiye bile yetebilir :D

    YanıtlaSil
  73. Haftasonu iki misafir grubuma da yaptım. Herkes çok beğendi. Normalde patates püresini pek sevmezdim ama bu şekilde çok farklı ve lezzetli oluyor.Tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler. Yalnız ilk yaptığımda tuzu sütle birikte eklemiştim, süt kesilir gibi topak topak oldu kaynarken. İkinci yapışımda tuzu patatesler haşlandıktan sonra ekledim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  74. Farklı bir tarif olmuş. Patates püresini çok severiz ailecek. 7 gün 3 öğün her türlü yemegin yanında yiyebilirim. Bu tarifide en kısa zamanda deneyecegim. Ayrıca kaşar peynir pürenin içine çok yakışıyor. Ve evdekiler öyle bir hale geldiler ki püre yemekden neden 1 avuç kaşar peynir koydun buna en az 2 avuç koy diyoruz. şeklinde sitem ediyorlar:)

    YanıtlaSil
  75. slm teseekurler tarıflaerın ıcın bende sımdı denıyecegımm emınım kı cok guzel olucakkk =) gözdem dirik

    YanıtlaSil
  76. slm tarifleriniz çok leziz.Dün akşam Püre ve Havuçlu kekinizi denedim.Özellikle kek muhteşem.Pürede çok lezizdi.Ancak püremde acılık vardı.Sebebini anlamadım.Tahminim ya tuzunu baştan ve fazlaca ekledim yada patatesi fazla pişirdim.
    Bir öneriniz var mı acaba.
    cevabınız ve vaktiniz için teşekkür ederim...
    zehra

    YanıtlaSil
  77. Merhaba Zehra, acilik konusunda tuz kismi mantikli. Bence tuzu patatesler pistikten sonra en son el blendarindan gecirme asamasinda ilave et. O sekilde sanirim sorun ortadan kalkar. Guzel sozlerin icin tesekkurler. dilerim denedigin her tarifimden memnun ayrilirsin! gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  78. Patatesle aram cok iyi olmadigi halde bu tarif bana patatesi sevdirecek gibi gorunuyor.

    Elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  79. kesinlikle sevdirir Peri :D afiyet olssun!

    YanıtlaSil
  80. bence de çok güzel elinize sağlık

    YanıtlaSil
  81. Merhaba Yasemin Hanım ben Halime. 22 yaşındayım ve okuyorum ve muhtemelen bi 3 yıl içinde evlenmeye hazırlanıyorum diyebilirim. Sitenizi yeni keşfettim. Çok güzel tarifler vermişsiniz. Dün akşam havuçlu tarçınlı cevizli kekinizi yaptım herkes afiyetle yedi ve çok beğendi. Bugün de patates pürenizi yaptım patatesler süt ile haşlanıp yumuşarken içine bir de bir kase kaşar rendesi koydum enfes oldu. 2 yemek kaşığı zeytin yağı kullandım o da ayrı bir tat kattı. Ben zaten zeytinyağı ya da ayçiçek yağı kullanıyorum. Kısacası sayenizde artık püre zevkim değişti sütsüz püre pişirmem diyenlerdenim artık çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  82. merhaba google a patates püresi yazdım çıkan 3. isimdiniz,blog olduğu için ilk sizin sitenize girmeyi tercih ettim. şuan bu lezziz tarifi denedim ve sonuç mükemmel oldu.. daha öncede patates püresi çok kereler yaptım ama hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.. galiba işin sırrı sütle pişirmek:) 5 tane patatese 500ml. süt çok yeterli oldu bendede.. çokçok teşekkürler paylaşımınız için,en kısa zamanda tarifinizi bloğumdada paylaşıcam,duymayan kalmasın :) bundan böyle sıkı takipçinizim :)

    YanıtlaSil
  83. tarifi denedim yaptım ve yedim özellikle salçalı yemeklerin yanında çok güzel oluyor yalnız süt değilde yoğurtta koyabilirsiniz süt kıvamını bozuyor süt koymak iyi fikir değil aslında yoğurt ana malzeme esas patates püresi yoğurdu sulandırarak yapılır.

    YanıtlaSil
  84. Selam Ömre benm adım bende üye olmak istiyorum ama bulamadım nereden üye olunuyor.

    YanıtlaSil
  85. çok guzel tesekkurler...

    YanıtlaSil
  86. Merhaba Yasemin Hanım, ben de az önce denedim bu leziz tarifinizi ve çok beğendik. Sanırım sütle piştiği için bu kadar güzel oluyor. Ellerinize sağlık ve de çok teşekkürler.
    Esra

    YanıtlaSil
  87. bende bugün biraz korkarak denedim.:) gayet iyi oldu.süt ile haşladım ve fazlasını blendarda çekmeden önce aldım.gayet iyiydi.fikir için tşk.ler.

    YanıtlaSil
  88. Merhaba Yasemin Hanım, tarifinizi bu akşam denedim, lezzetli oldu. Paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  89. çok güzeldi,,, çooook teşekkürler:)
    seda

    YanıtlaSil
  90. yaptım harika oldu teşekkürler....
    burcu

    YanıtlaSil
  91. Ben de denedim tarifinizi, ilk defa patates püresi yapmama rağmen çok güzel oldu. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  92. ben yapmadım tarifini okudum anneme yaptırdım babam çok beğendi teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  93. Tarifinizi defalarca denedim. Cok basarili ve lezsetli bir tarif. Blogunuza link vererek blogumda da yayinladim. Cok tesekkurler!

    YanıtlaSil
  94. merhaba, patatesleri ne kadar süre pişirmek gerekiyor? Ayrıca orta ateş mi kullanmamız gerekli

    YanıtlaSil
  95. Keske sizin sut icinde haslama fikrine dun rastlasaydim. Cunku bugun patates puresi yaptim; sutu ve tereyagi ayri bir tavada isitip suda haslanmis olan patateslere ekledim. Neyse bundan sonra sizin tarifinizi deneyecegim insallah. Korktugum tek sey sutun yanmasi, kapagini kapatmadan surekli karistirmak gerekiyor herhalde? Hollanda'dan selamlar.. Ozcan

    YanıtlaSil
  96. "fikrinize" demek istedim :)

    YanıtlaSil
  97. Keske sizin sut icinde haslama fikrine dun rastlasaydim. Cunku bugun patates puresi yaptim; sutu ve tereyagi ayri bir tavada isitip suda haslanmis olan patateslere ekledim. Neyse bundan sonra sizin tarifinizi deneyecegim insallah. Korktugum tek sey sutun yanmasi, kapagini kapatmadan surekli karistirmak gerekiyor herhalde? Hollanda'dan selamlar.. Ozcan

    YanıtlaSil
  98. merhaba once harli ateste sonra orta ateste, patatesler iyice yumusayana kadar pisiriyorsunuz.. pisirme suresini tam net veremiyorum cunku her patatesin haslanma suresi farklidir. patatesler iyice yumusayip catalla bile ezilir hale gelmesi lazim..

    ozcan bey problem degil "fikriniz veya fikrin" meselesi :) yok karistirmak gerekmiyor. sut yanmior. kapagini kapatmayin aksi halde kopurup tasabilir. kopurmeye baslayinca altini kisin arada bi iki kere karistirmaniz yeterli. ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  99. sevgili yasemin hanım tarifiniz için teşk edermm ben yaptım nefis oldu bu arada bi tavsiye haşlama sütünün içine bi adet et suyu bulyan atın farkı göreceksiniz afiyet olsunn:)

    YanıtlaSil
  100. ya süper ayyem yaptı yedim süper

    YanıtlaSil
  101. Annemler gidip de iş başa düşünce tarif peşinde koşmaya başladım.
    Ve burdakiler kesinlikle harika özellikle de bu püre! İlk yemeklerimi yapmama rağmen parmak ısırtıyor. Çok çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  102. Merhaba Yasemin hanım, ben Meryem, püreniz harika oldu, iftarda çok hafif ve lezzetli bir çeşit oldu, arkadaşlarım içine koyduğumu sordu, kimidi kaşar mı var diye sordu, oysaki sadece sizin tarifinizi uyguladım, paylaçımınızı için çok teşekkürler,ellerinize saplık.

    YanıtlaSil
  103. meraba yasemin ben bu tarifi uyguladım patatesi sütle beraber ocağa koydum ve içine tereyağ ve tuz ekledim bir sakıncası olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayir olmaz tabiki.. zaten sutte hasliyorsun patatesleri, tuz ve tereyagida onceden eklemeden bi sakınca yok..

      Sil
  104. eğer üşenmezseniz patatesleri blendar geçirmenizi değilde elinizle ezmenizi tavsiye ederim.Blendardan geçtiği zaman çoğunlukla çorba kıvamına gelebiliyorlar.el ile ezildiğinde daha bir kıvamlı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu içine eklediğiniz süt miktarına bağlı. Eğer fazla süt eklemezseniz çok güzel kıvamda püre elde edersiniz..

      Sil
  105. yasemin ablacım 1/2 kg kadar süt yarım litre süt oluyor dimi yanlışlık olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen :) 1/2 kg süt yarım litre süt oluyor :)

      Sil
  106. selam püreme önce patatezleri doğrayarak ve suda haşlayarak başladım haşlanırken süt ve yağdan başka bişe varmıydı içinde annem nasıl yapıyordu bunu diye düşünürken internete bakayım dedim ve bu tarifi buldum hemen suyu süzüp üstüne süt ekledim cok cekmedi kaynama süresinde ama tadında anlamlı bir değişim vardı :) eşim annesinin püresini beğeniyordu şimdi bu farklı olmuş ama daha iyi dedi :) çok teşekkürler :) bu ara kaynanamla yarış içindeyim de malum yeni evliyiz ve mızmız bir eşim var :)

    YanıtlaSil
  107. ellerinize sağlık :) daha öncede bu blogtan bakıp yapmıştım şimdi yine arattım ilk burası çıktı :)

    YanıtlaSil
  108. Bende yaptım misafirlerime ve herkes bayıldı :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  109. şu an ocakta pürem aah çok heycanlı ilk denemem

    YanıtlaSil
  110. çok güzel oldu çok,tarifine sağlık:)

    YanıtlaSil
  111. Merhaba Yasemin abla üniversite öğrencisiyim evde 2 kişi kalıyoruz bu tarif süpermiş gayet pratik ve kolay :) çok teşekkür ediyorum :) bu arada öğenci evi dedim aklınıza o dağınık evlerden gelmesin :)

    YanıtlaSil
  112. Ben bugüne kadar çok püre yaptım fakat kıvamı tam olmuyordu.sizin tarifinizle bugün denedim kıvamıda tadıda mükemmel oldu.eşim ve oğluma servis yapmak için sabırsızlanıyorum.çok teşekkürler bundan sonra takipçinizim.

    YanıtlaSil
  113. Yukarda ismimi belirtmeyi unutmuşum ben meryem.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  114. Suan bu pureyi deniyorum.Nasil olck die sabirsizlikla bekliyrm.Umarim oglumda yer.simdiden tskler yasemin hnm

    YanıtlaSil
  115. Az once bende tarifinizi denedim,super oldu. Cok tesekkurler ayse

    YanıtlaSil
  116. BEN SÜTSÜZ NASIL YAPILIR DEDİİM!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sütsüz aynı lezzeti almanız mümkün değil. ama isterseniz suda haşladığnız patatesleri çatalla ezip üzerlerine bir kaç kaşık süt ilave ederek klasik pürede yapabilirsiniz.

      Sil
  117. Ben daha yapmadım pürenizi, ama kesinlikle denemek istiyorum. Bir sorum olacak size. Süt ile birlikte patatesleri koyuyoruz sonra kaynayınca mı tereyağını ve tuzu koyuyoruz? :) Adım Zuhal yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba zuhal, tüm malzemeyi beraber koyuyorsun. hepsi birlikte kaynıo. patatesler haşlanınca ocaktan alıp blenderda eziosunn.. ellerine sağlık şimdiden..

      Sil
  118. ilk defa bu şekilde denicem umarım güzel olur yorumlar gayet olumlu :)

    YanıtlaSil
  119. Yasemincim , ellerine sağlık çok güzel bir tarif ben ve çocuklarım çok beğendik teşekkürler.

    YanıtlaSil
  120. yaseminciğim sevğiler vemutluluklar dilerim patatesi çok severim internette dolaşırken sizin tarifinize rastladım gecenin 1 iolmasına rağmen üşenmeden bu tarifi gerçekletirdim şu anda yiyorum allahım ne kadar lezzetli bir sunum teşekkürler baharat olarak pulbiber,nane vekarabiberle süsledim Cumali darıcı emekli emniyet amiri

    YanıtlaSil
  121. Sevgil, Yasemin, seneler sonra patates püresi yapacakken gözümden kaçan bir şey olmasın diye tarifleri karıştırırken bu tarife denk geldim. İyi ve özgün bir fikir olduğunu düşündüm ve denedim. Sonuç mükemmel oldu. Üstelik patatesler pişerken elektrikler gitti ve karanlıkta el yordamıyla piştiler. Ezicim yoktu, blender da elektrik nedeniyle çalışmadığından ezmeden o haliyle yedik ve buna rağmen bayıldık. O kadar leziz bir şey oldu ki sana yazıp teşekkür etmek istedim. Eline emeğine sağlık... :) Bu arada çok ağır olmasın diye sütü yağsız süt kullandım ve sonuç çok başarılı oldu. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  122. Evde sut yok napmam lazim bakkalda yok yakinda acil bi oneri lazim

    YanıtlaSil
  123. Nefis yemek tarifleri sitesinden patates püresi tarifi bakarken yoruma sizin tarifiniz yapistirilmis, onu gördüm ve çok mantıklı geldi. Bugün iftarda misafirlerime yaptım çok güzeldi Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  124. Az önce yaptım çok güzel oldu.tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  125. Tarifinizi denedim mükemmel oldu ellerinize sağlık.. :-)

    YanıtlaSil
  126. Immm şuan tadı damağımda birazdan ben de yapacağım inşallah güzel olur, kısa ve öz tarifin için teşekkürler Yasemin abla :)

    YanıtlaSil
  127. bence su katılmadan haşlanmamış patatesin sütle yapılması kimyasal olarak çözülmeyi etkileyeceğinden lezzeti azaltır. Blender kullanmak akışkanlığı sağlar su kullanılmasını gerektirmez. Lakin Blender kullanılması hem vitamini hem lezzeti etkiler. Neden atomların bazıları sadece suda çözülür. Oranı sütten fazla olmalıdır; eğer haşlanmayacaksa. Çözülmeyen maddeye ne süt ne yağ ne tuz nüfus eder. Ve yağ akışkanlığı sağlayandır, süt su değil

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin