Tarife bu ismi verirken yeşil kabağı özellikle vurgulamamın sebebi çorbanın yeşil değilde renginin sarı görünmesinden. Yani burdaki kabak balkabağı değil bildiğiniz yeşil kabak.
Evde artık kendini kaybetmek üzere olan sebzelerim bugün nihayet piştiler ve çok mutlular :). Kabaklarımda bunların başında geliyor. Kabak ile hiç çorba yapmamıştım daha önce zeytinyağlısı, fırındası, bir çok çeşitini yapsamda çorbasını ilk defa yaptım.. Ve biliyorumki bundan sonra sık sık yapacağım.
(Tarif "En Lezzetli Vejeteryan Yemekleri" kitabından uyarlanmıştır..)
Malzemeler
Evde artık kendini kaybetmek üzere olan sebzelerim bugün nihayet piştiler ve çok mutlular :). Kabaklarımda bunların başında geliyor. Kabak ile hiç çorba yapmamıştım daha önce zeytinyağlısı, fırındası, bir çok çeşitini yapsamda çorbasını ilk defa yaptım.. Ve biliyorumki bundan sonra sık sık yapacağım.
(Tarif "En Lezzetli Vejeteryan Yemekleri" kitabından uyarlanmıştır..)
Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- Tereyağ
- 4 su bardağı sıcak su (isterseniz sebze suyuda ekleyebilirsiniz, tavuk suyuda bu durumda bulyon kullanmanıza gerek kalmaz)
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 kaşık biber salçası (işte rengi bu yüzden)
- 1 kaşık krema
- Tuz
- Kuru nane
- Soğanları küçük küçük doğrayın.
- Tencerede tereyağını biraz eritin ve soğanları ekleyin. Renkleri hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Sarmısağı havanda dövüp ilave edin.
- Kabakları rendeleyin. Ve tencereye ekleyin.
- Sebzeler iyice yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin, bir iki dakika daha çevirin.
- Bir su bardağı kaynar suda bulyonu eritin. Bununla beraber 3 su bardağı suyu ekleyin. Arzu ettiğiniz kadar tuzunu ilave edin. Önce harlı ateşte kaynamasını bekleyin sonra altını kısın.
- Pişince püre haline gelmesi için el blendarından geçirin.
- Kremayı ekleyip bir kere daha karıştırın.
- Servis yaparken üzerine kuru nane serpebilirsiniz.
Eline sağlık canım,çok leziz görünüyor...selam ve sevgiler...
YanıtlaSilafiyet olsun :) gercekten cok lezzetli..
YanıtlaSil