17 Şubat 2010 Çarşamba

Paşamın 2. Yaşgünü Kutlaması

Paşanın 2.Yaşgünü Partisi

90 küsür yaşında bir amcaya sormuşlar;

- Eee amca bu kadar zaman yaşadın ne gördün ne öğrendin?
- Aman yavrum, şu kapıdan girdiiim, şu kapıdan çıkıyorum..

Evet bu kadar basit bu kadar kısa.. Aslında zaman diye bir kavram yok. Yaşadığımız an var. Sadece bir an.. Göz aç ve kapa.. işte hepsi bu..
Henüz daha yeni 1.yaş gününü yazıyordum paşamın, bırakın yaşgününü daha doğumunu yeni yazdım.. ya onu da bırakın daha ben hamile olduğumu yeni öğrendim.. gün gelecek o anlarıda görebilirsem paşam okullu oldu diyeceğim, hatta mezun oldu.. belkide asker oldu.. Sonra O diyecek annem ne güzel şeyler yazmış ah yaşasaydı da gene yazsaydı... ve bu devran böyle dönüp duracak..
İşte bu yüzden seviyorum blog yazmayı, en azından dönen devranda bir yazı bırakıyoruz arkamızda.. Hani söz gider yazı kalır hesabı..
Paşam koca delikanlı oldu benim gözümde ama henüz çok başında hayatın. Ancak o kadar hızlı geçiyor ki zaman... Nefesim yettiğince her doğumgününü yazacağım oğlum senin sen merak etme.. İnsanlar, yahu ne uğraşıosun bu kadar desede, senin her anında yanında olacağım.. Yaradan izin verdikçe..
Çok mu duygusallaştım gene.. Annelik beni iyice sulugözlü yaptı, şen şakrak bi yazı yazmam gerekirken bir anda dökülen kelimelere bak.. Hemen toparlıyalım, olayı başa alayım :D
Efeennniiimmmmmm.... paşamın 2.yaş gününü kutladık pazar günü.. En can sevgilimin günüydü benim için sevgililer günü :D. Her zamanki gibi Mügeciğimle yoğun geçen bir planlama safhasından sonra, Beyzamla beraber sabaha kadar güle oynaya hazırlandı herşey.. Hatta gecenin 3ünde hasretime dayanamayan paşamın babasıyla atölyeye gelmesi bile normalde bizi kızdırsada o gece epey güldürdü... Heleki O'nun kapkekleri gördüğünde o saatte bile " aaaaaaaaaaaaa.... " diye gülmesi :D
Harika bir doğum günü hatırası daha eklendi anı defterine.. İşte bu doğum gününden arta kalan kareler...

Pırasalı Rumeli Böreği Ispanaklı Rumeli Böreği

Her zamanki gibi canım kayınvalidemin hazırladığı nefissss, yok nefis kelimesi yeterli gelmiyor, olağanüstü nefis rumeli börekleri.. İkisi de el açması ikisi de kat be kat.. kıyır kıyır... çıtır çıtır.. Ispanaklı ve Pırasalı rumeli böreği.. Merak etmeyin yapılışını kameraya aldım. Kısmetse en uygun zamanda yayınlayacağım :D Artık bunlardan mahrum kalmak olmaz :D

Zeytinyağlılar Şişte Köfteler

Elbette olmazsa olmaz Kadim usta.. Artık ustamı bilenler bilir.. Onsuz bir ziyafet düşünülemez. Bu sefer ustamı çok yormadım. Bi dahakine yüzüm olsun dedim :D Zeytinyağlı yaprak sarması, lahana sarması ve biber dolması menüdeki tuzlu lezzetlerde en çabuk tüketilenlerden. Birde şişe geçirilmiş mini mini köfteler. Hem servisi şık hemde tadı lezzetli.. Ayrıca doyurucu..

Tavuklu Makarna Salatası Mısırlı Tavuk Salatası

Menüde olmayan ama son anda elbirliği ile hazırlanan canım ablam ve Müge'min eseri tavuklu cevizli makarna salatası.. Eee bu kadar karbonhidratın yanında yeşillik olmazsa olmaz. Birazda bağırsakları çalıştıralım. Tavuklu mısırlı salata.. Hani içindeki mayonezi saymazsak aslında en hafif ikram buydu sanırım :D:D


Bonbon Kurabiye Meyve Soslu Tavuk Göğsü

Benim ve tüm davetlilerin favorisi özellikle şenlikli çocuk partilerinde bir numaralı tercihim bon bon kurabiyeler! Bu sefer çikolatayı çok ufak doğramayınca renkleri daha beyaz oldular ama lezzet.. işte ooo her zamanki gibi ha-ri-ka! Servisi daha kolay sunumu daha şık olsun diye tek tek porsiyonlara ayırdığım meyve soslu tavuk göğsüde, hani bu kadar çikolata yeter birazda sütlü tatı yiyelim canım, diyenler için.. Tarifini vereceğim inşaAllaah!

Vişneli Limonlu Kek Havuçlu Kakaolu Kek

Mügeeeciimin harika tepsi keklerii... Bir tanesi limonlu ve vişneli. Hafif ama tatlı, ferah ve lezzetlii.. Diğeri meşhur havuçlu kekin yepyeni versiyonu. Çok yakında okursunuz onuda sayfasında :D Kakaolu havuçlu tepsi keki.. Son 3 dilimi hala saklıyorum. yedirmeyeceğim kimseyeeee...

Fındıklı Çikolatalı Peykek

Bu aralar kendimi aştığım bir konu. Cheeesseecaakkee :D:D:D sevgili bebişimin dediği gibi artık gözüm kapalı yapıyorum sanırım bu peykekleri. İşte bu da Lezzet dergisi için hazırladığımın fındıklı versiyonu. Bu sefer tabanındaki ve üstündeki fındıklar çikolatalı peykeke olağanüstü bir aroma verdiler.. sen neymişsin be fındık..

Palyaço Pasta Seti / Clown Cake

Veee elbette herkesin beklediği son lezzet.. Pastaaaa :D İşte bunun yazısı başlı başına bir hikaye olarak Özel Pastam'da... Palyaçodan vazgeçemeyince bu sefer orjinal birşey yapıp pastanın tamamını bir palyaçoya dönüştürdüm. Her aşamasında kahkahalar olunca bu palyaçoda pek bi sevimli oldu yahu.. Palyaçonun takım arkadaşları portakallı tarçınlı süslü kurabiyeler ve browni kıvamında kakaolu kapkeklerde seyretmeye değerdi.. Zaten bunları apayrı bir masada sergiledim.. ve her çocuk hepsini tek tek inceledi ve parmakladı :D

Sencer Paşa Sencer Paşa

Hani olurda merak etmişsinizdir yahu bu paşa ne kadar büyüdü diye.. İşte kuzum karşınızda azimle objektife bakmayı reddettiği için onu siz böyle profilden takip edin şimdilik. Yakaladığımda gözlerinide çekeceğim inşaalllah... Kuzum sevimli papyonuyla elbette günün kahramanıydı..

Sencer Paşa

Özellikle kapkeki itinayla kağıtlarından ayırıpta hapır hupur yemesi işte benim görmeyi beklediğim sahne...
Bitanem biricik paşam, herşey senin içindi.. hani gün gelirde bu satırları okuyacak zamana geldiğinde annem benim için neler hazırlamış der beni güzel yad edersin diye.. Nice yaşların da nice güzellikler hep seninle olsun.. O güzel gözlerinin içi hep gülsün, o candan sarılışın hiç eksik olmasın.. Seni ne kadar sevdiğimi, bu yüreğin seni nasıl sevdiğini, anlatmaya iki kelime asla yetmez... Rabbim senden razı olsun bitanem! O seni seçilmiş kullarından etsin..


Unutmadan peçete detayı ve dostlarımıza yolladığımız davetiyeyide yazıya eklemeliyim.. (davetiyede özel pastam atölye diye belirtilsede doğumgünümüz evde oldu. artık atölye fotoğrafları daha sonra...)

Davetiye Peceteler

39 yorum:

  1. Rabbim hep gülen yüzüyle karşında olmasını sağlıkla büyümesini ve hep mutlu olduğu doğum günlerini görmeyi nasip etsin...Birlikte büyüyüp birlikte çok mutlu olun inşallah....Rabbim sana bağışlasın oğlunu...
    hazırlıklarda herzamanki gibi çok güzel...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Daha nice yaşlar diliyorum Prense.Herşey çok güzel inşallah damatlıklarınıda görürsünüz.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  3. Maşallah ALLAH bağışlasın çok tatlı bir oğlun var Yasemin. Sağlıklı bir ömür diliyorum. Ellerinize sağlık herşeyde çok güzel olmuş. Afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  4. yasemin önce paşana kocaman bir maşallah çünkü o kadar yakışıklı ki bayıldım ona, sağlıklı, multu nice seneleri olsun :)) sonra diğerleri ve tabii ki pastan tek kelimeyle harika ellerine sağlık. şey bi de bir dilim rumeli böreği alabilir miyim ? öyle bir anlatmışsın ki canım çekti yahu :))

    YanıtlaSil
  5. Bitanem,
    Bu şahane yazı; tam da istediğin gibi, ilerde Sencer Paşa okuduğunda, seninle gurur duyacağı şekilde olmuş...
    - "Vaaaay ne marifetli bir annem varmış, pişirmiş taşırmış, insan görünümünde ve ağırlığında, sanat eseri gibi bir pasta süslemiş, ne kadar iyi ve sevilen bir insanmış ki, dostları, büyükleri onun için emek etmiş, katkıda bulunmuş, yetmemiş bir de bunları şahane bir yazı ile kaleme almış" diyecek..

    Çook gurur duyacak seninle.
    Sen şahane bir dost, mükemmel bir anne, mükemmel bir evlat ve eşsin canım.
    Allah huzurunu, mutluluğunu daim etsin, kat kat arttırsın, çünkü senin gibi insanların rızkı ne kadar artarsa, çevresine olan yararı o kadar büyür...

    Çook öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  6. Allah uzun ömürlere versin canım . nice yaşlara inş:)

    YanıtlaSil
  7. paşanızın doğum günü kutlu olsun.ne güzel dualar etmişsiniz yasemin hanım.amin inşallah seçilmiş kullardan olur.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. sencer paşanın doğum günü kutlu olsun hayatını hep sevdikleriyle başarı,sağlık ve mutluluk içinde geçirsin sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. yasemincim yazını birkaç kez okudum tatlım ..
    Sencer paşandan önce ben senle gurur duydum böyle ince düşünen harika bir anne olan seni tanıdığım için.
    Masan hazırladığınız herşey süper olmuş .Allahım sencer paşanı sana bağışlasın yeni yaşı kutlu ve mutlu olsun
    Sağlık ve sıhhat içinde bir ömür boyu yanınızda olsun inşallal.
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  10. Tu tu tu tuuuu! Allah nazarlardan saklasın sizi. Pek yakışıklı Sencer Paşa'nın yeni yaşı kutlu olsun, sağlıklı, neşeli ve huzur dolu bir ömür geçirsin inşallah.
    Dayanamam, benim için o güzel gözlerinden öper, yanaklarından da mıncırır mısın?
    Pasta ise elbette süper!

    YanıtlaSil
  11. yakışıklı paşaya maşallah:)
    sağlıklı, mutlu nice nice yıllara...
    karnaval gibi bir doğum günü olmuş, herşey çok güzel, emeği geçenlerin ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Pasta harika görünüyor. Verilen emeğe değmiş doğrusu. Sencer paşanın doğum günü kutlu olsun, ömrü hep mutluluk dolsun...
    Ellerine sağlık. :-))

    YanıtlaSil
  13. Selam hersey mükemmel olmus.Gercekten cok basarilisiniz, pastaya bayildim.Insan siziler gibi becerikli bayanlari takip, edince kendine olan göveni sarsiliyor:))))Ellerinize, emegínize saglik.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. çok şık ve çok yakışıklı paşaya maşallah
    harika bir masa çok güzel yemekler
    nice sağlıklı mutlu seneler...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Yasemin hanim, sizi cok begenerek ve severek izliyorum. Ben bloglar aleminde daha coook yeniyim, umarim sizin kadar basarili ve blog yazmasinda sabirli olurum. Gelelim bu guzel gunun yakisikli kahramanina, allah onu nazarlardan korusun ve hayirli, saglikli uzun omur versin.(amin)
    Bu guzel menu icin size ve emegi gecen herkesin ellerine saglik, coook guzel olmus hersey, allah sizide nazar dan korusun. Basarilarinizin devamini dilerim, kolay gelsin.
    Slm nurhayat

    YanıtlaSil
  16. iyiki doğmuş:)uzun mutlu sağlıklı bir yaşam sürmesi dileği ile:)

    YanıtlaSil
  17. Sencer paşaya maşallah. Ne kadar büyümüş,yakışıklı bir delikanlı olmuş. Doğumgünü kutlu olsun. Nice senelere sağlıkla inş.Pastası ve masadaki herşey harika görünüyor. Hazırlayanların, emek verenlerin ellerine kollarına sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Allah herkesin evladına sağlıklı güzel ve şanslı bir ömür versin nice güzel yaşlarını kutlarsınız inşallah pastaya bayıldım ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel

    YanıtlaSil
  19. Yasocum,
    Sencer paşa hakikaten çok büyümüş. Daha yeni "1. yaşgünü yaklaşıyor" diyorduk. Genç adam 2 yaşında oldu bile. Dediğin gibi zaman çok çabuk geçiyor. Gittikçe de sana benzemiş. Aynı baba diyorduk ama bence küçük Yasemin olmuş. Nice sağlıklı, mutlu yaş günlerini kutlarsınız inşallah. Herşey harika görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Oglusunun dogumgunu kutlu olsun, nice yaslara! Benim de 2 yasimda bir oglum var ve yazdiklarin beni cok duygulandirdi..

    YanıtlaSil
  21. Maşallah,Sencer'in doğum günü kutlu olsun. Sağlıklı,hayırlı bir ömür dilerim.

    Pasta şahane olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Yasom elin değil yüreğin şişse yeridir.. Bu ne yawww? o pasta nasıl bensiz yapıldı? Bu bana yapılır mı? O etkinliği kaçır, bunu kaçır offff ama bu pasta kaçmazmış be yasom... O palyaçoyu kucağına alıp gezdiresi geliyor , bu kadar mı sahici yapılır..Seni de oğlunu da seviyorum.. Mutlu olun..

    YanıtlaSil
  23. Yasemin o dudakları koparabilirmiyim ???

    yerim ben onu,çok tatlı maşallah.. allah sağlıklı uzun bir ömür versin... her şey harika olmuş,hele pastası ve süslemeleri süper... daha nice güzel doğum günleri olsun inşallah..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. dogum gunun kultlu olsun sencer paşaaa!!!! iyi ki dogdun!!! susler, pastalar, kekler, borekler her sey bir harika!! mutlu, saglıklı ve ilerde okullu olunca da cok basarılı bir hayat sur insallah.. sevgiler,

    YanıtlaSil
  25. Parti muhteşem ama asıl paşa harika. Kıyafeti nasıl yakısmıs, bu nasıl bir yakısıklılıktır. Opuyoruz onu guzel yanaklarından. Nice nice mutlu ve saglikli yaslara

    YanıtlaSil
  26. Her şey harika görünüyor..Yakışıklı oğlunun doğum gününü kutlarım.. Allah uzun, sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömür versin inşallah... Pastana bayıldım... Oyuncak gibi görünüyor.. Nasıl kıyıpta kestiniz..
    Yazını büyük bir keyifle gözlerim dolarak okudum.. Paşan seninle kesin gurur duyacak..

    YanıtlaSil
  27. Ellerine sağlık Yasemin abla nefis yiyecekler hazırlamışsınız pasta ve yanındakiler ise süper görünüyor. Yeni yaşınız kutlu olsun. Daha nice mutlu yaşlar kutlarsınız inşallah.

    YanıtlaSil
  28. Herşey mükemmel görünüyor. Sencer Paşanın hayatı da bu doğumgünü masaları kadar renkli, bereketli ve sevgiyle geçsin. Sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür diliyorum yakışıklıya..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Allah nice senelere beraberce ulaşmayı nasip etsin size..

    Çok şeker Maaşallah...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Pastanız tek kelimeyle muhteşemmm. İnternette gezerken şu siteye rastladım. Oğlunuzun 1. doğum günü pastasını yayınlamışlar
    http://butikpasta.net/urun.asp?id=383
    Bilemiyorum sizle alakası var mı bu site sahipleriniz. Eğer yoksa sanırım bir emek hırsızlığı söz konusu:(( Umarım değildir.

    YanıtlaSil
  31. nice sağlık dolu,huzur dolu,başarı dolu güzel seneler dilerim yakışıklı paşaya:)
    herşey birbirinden nefisss...pasta acayip güzel:)
    ellerinize sağlık
    sevgiler,öpücükler

    YanıtlaSil
  32. Paşana nice sağlıklı huzurlu yaşlar diliyorum. Annesiyle babasıyla sevdikleriyle uzun ve hayırlı bir ömrü olsun inşallah Yasemincim...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Nice nice mutlu yıllar diliyorum Sencer'e. Çok yakışıklı maşAllah hele o kek yerkenki resmine bittim. Mamalar zaten nefis görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  34. Harika bir masa olmuş.Ellerinize Sağlık.Nice Yaşlara inşallah hepbirlikte ailenizle mutlu günler dilerim

    YanıtlaSil
  35. Ayyyy maşallah zaman ne çabuk geçiyor.Paşa kocaman, yakışıklı bir adam olmuş:)Namına yaraşırda bir masa hazırlamış annesi değmeğin keyfine.Allah ağzınızın tadını bozmasın.Nice mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  36. oğlunuza güzel ve uzun yaşlar dilerim.ayrıca sevgili annesi ona mükemmel bir doğum günü hazırlamış ,tebrikler

    YanıtlaSil
  37. merhaba yasemin abla,

    Rabbim hayirli uzun omurler versin insallah ogluna! Subat ayindan beri gelip gidip bakiyorum su tavukgoguslu meyvesoslu tatlinin tarifini goremiyorum :( super gozukuyolar.. ellerinize saglik!

    Selma

    YanıtlaSil
  38. Ben tüm postları okuyorum da o yüzden geç kaldı, çok çok yakışıklıymış bebek. İlerde çok yakışıklı olucak okulda kızlar falan aşık olucak, ciddiyim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin