8 Şubat 2010 Pazartesi

Tavuklu Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Tavuklu Koz Biber Corbasi

Enteresandır bu sene epey kar gördü İstanbul. Hani karıda geçtim gerçekten havalar epey soğudu. Daha da soğuyacak bile diyor uzmanlar. Bakalım daha ne kadar soğuk olabilir bilmiyorum ama ben soğuk havaları çoook seviyorum :D Tabii sıcacık evde oturup soğuğu sevmesi kolay, Allah sokaktakinin yardımcısı olsun..
Hafta sonu beni vurup geçen şiddetli boğaz enfeksiyonu ve akabinde yediğim iğnelerin ardından sağlıklı bir şekilde karşınızdayım.. Hayatımda ilkkez bir hastalığımda hastaneye kendi ayağımla gidip serum yediğim ve iki saat bir başıma acilde yattığımı düşünürsek acaba hala soğukları seviyormuyum diye düşünmeden edemiyor insan.. Ama yook hastalıklar beni yıldıramaz ben soğuğuuuu seviyyoorrummm uleeeyyynnn :D

Tavuklu Koz Biber Corbasi

Efenim közlenmiş biberin is kokusuyla, tavuğun şifasının bir araya geldiği harika bir çorba bu çorba... Ocak ayında Tuz&Biber dergisi için hazırladığım bir tarif. Dergiyi okuyamayanlar için sayfamdada yer alması iyi olur diye düşündüm. Sırayla dergideki tariflerimi yayınlayacağım merak etmeyin!

Malzemeler
  • 7-8 adet orta boy kırmızı biber. (ya da 1 kavanoz hazır közlenmiş kırmızı biber)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuc
  • 1 su bardağı kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti (kalça olursa daha lezzetli olur)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 lt kadar kaynar su
  • Tuz
Yapılışı
  1. Eğer hazır közlenmiş biber kullanmayacaksanız, fırında grill de biberleri önlü arkalı közleyin. Kabuklarını soyup irice doğrayın.
  2. Soğanları, havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın.
  3. Soğanları hafif yumuşayıp renkleri dönene kadar zeytinyağ ve tereyağ ile kavurun.
  4. Sonra havuçları ve patatesleri ilave edin. Onlarıda 2-3 dakika kavurun.
  5. Üzerine közlenmiş kırmızı biberleri, tavukları ve suyu ilave edin.
  6. Tuzunuda ilave edip tavuklar iyice pişip yumuşayana kadar çorbayı kaynatın. İki taşım kaynadıktan el blendarından geçirip iyice pürüzsüz hale getirin.
  7. İyice çekilen çorbayı bi 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  8. Sıcak ve mutlaka taze öğütülmüş karabiberle servis edin.
Afiyet olsun…

19 yorum:

  1. Çorbanın her çeşidini seven bir olarak mevsiminde biberlerle deneyeceğim.Elinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine

    YanıtlayınSil
  2. sevgili Yasemin öncelikle çok geçmiş olsun.çorba nefis görünüyor ve sunumu harika.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  3. Oy oy oy . Mis gibi kokmuştur o çorba. Elerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  4. harika görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  5. geçmiş olsun...
    ellerinize sağlık..sevgiler...

    YanıtlayınSil
  6. ohhh mis gibi gerçekten, ben de ne zaman yayınlayacaksın diye merakla bekliyordum dergi için yaptıklarını. ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  7. görüntü muhteşem eminim lezzet de öyledir bu arada çok geçmiş olsun

    YanıtlayınSil
  8. YASEMİNCİM ÇORBA NEFİS GÖRÜNÜYOR...BİBER,DE ÇOK SEVER,M...DENEMEK İSTİYORUM...SEVGİLERR.....

    YanıtlayınSil
  9. Tarif harika, fotograflar harika...sevgiler

    zehra

    YanıtlayınSil
  10. Geçmiş olsun Yasemin'cim. İşte bu nedenle sana "Neden..." diye sormuyorum bak :)

    YanıtlayınSil
  11. Sırf fotoğraflarına bakmak için bile buraya gelmeden duramıyorum :) Bu kadar mı güzel resim çekilir!!

    YanıtlayınSil
  12. çok geçmiş olsun dikkat et havalar buz.çorban çok güzel görünüyor.ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  13. Minecim mevsimi beklemeden konservelerden alıpta deneyebilirsin bu soğukları kaçırma derim :D

    Teşekkürler Neslihancım, çok şükür iim artık..

    vallahi öle oldu Nilaycım! afiyet olsun!

    teşekkürler dedektifler!

    afiyetler olsun teşekkürler Filiz!

    adaşım sırayla inşaallaahh!

    teşekkürler kendimce!

    Şehnazcım denediğinde haberim olsun, bakalım beğenecekmisin :D

    Teşekürler Zehraaa!

    Aylincim okadar istedimki gelmeyi :( ama kısmeettt... bi dahakine..

    canım Elif mahçup ettin beni! çoook teşekkürler!

    teşekkürler Aylin!

    YanıtlayınSil
  14. Canımın içi ne güzel bir sunum ne güzel bir tarif
    ellerine sağlık.Denemek isterim.Rengine bayıldım.Sevgi ve saygılarrr...

    YanıtlayınSil
  15. Fograflar dahil herşey harika..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  16. ellerinize sağlık ve oğlunuza sağlıklı huzurlu nice uzun yıllar hep sevgiyle :))))

    YanıtlayınSil
  17. Nekadar lezzetli tarifler...
    Bu corbayi denedim ve harika oldu :)
    Takip ettigim yemek bloglari arasina alicam kategorisini olusturdugumda izninizle tabiki..

    YanıtlayınSil
  18. merhaba peri tozu, ne kadar sevindim beğenmene! ellerine sağlık! izin gibi ince düşüncen içinde ayrıca teşekkürler! elbette blogunda yer almak isterim.. görüşmek üzere...

    YanıtlayınSil
  19. sevgili adaş yeni evli bir bayan olarak farklı ve lezzetli tarifler almak için internette dolaşırken buldum blogunuzu ve kırmızı biber tutkunu biri olarak çorbayı hemen denedim evde sadece üç tane kırmızı biber olduğu için içine biraz biber salçası atmama rağmen sonuç süper oldu çok teşekkürler (ayrıca aynı gün şu tereyağlı bulgur pilavını da denedim o da şahaneydi:))

    YanıtlayınSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin