Enteresandır bu sene epey kar gördü İstanbul. Hani karıda geçtim gerçekten havalar epey soğudu. Daha da soğuyacak bile diyor uzmanlar. Bakalım daha ne kadar soğuk olabilir bilmiyorum ama ben soğuk havaları çoook seviyorum :D Tabii sıcacık evde oturup soğuğu sevmesi kolay, Allah sokaktakinin yardımcısı olsun..
Hafta sonu beni vurup geçen şiddetli boğaz enfeksiyonu ve akabinde yediğim iğnelerin ardından sağlıklı bir şekilde karşınızdayım.. Hayatımda ilkkez bir hastalığımda hastaneye kendi ayağımla gidip serum yediğim ve iki saat bir başıma acilde yattığımı düşünürsek acaba hala soğukları seviyormuyum diye düşünmeden edemiyor insan.. Ama yook hastalıklar beni yıldıramaz ben soğuğuuuu seviyyoorrummm uleeeyyynnn :D
Efenim közlenmiş biberin is kokusuyla, tavuğun şifasının bir araya geldiği harika bir çorba bu çorba... Ocak ayında Tuz&Biber dergisi için hazırladığım bir tarif. Dergiyi okuyamayanlar için sayfamdada yer alması iyi olur diye düşündüm. Sırayla dergideki tariflerimi yayınlayacağım merak etmeyin!
Malzemeler
- 7-8 adet orta boy kırmızı biber. (ya da 1 kavanoz hazır közlenmiş kırmızı biber)
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuc
- 1 su bardağı kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti (kalça olursa daha lezzetli olur)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 lt kadar kaynar su
- Tuz
Yapılışı
- Eğer hazır közlenmiş biber kullanmayacaksanız, fırında grill de biberleri önlü arkalı közleyin. Kabuklarını soyup irice doğrayın.
- Soğanları, havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Soğanları hafif yumuşayıp renkleri dönene kadar zeytinyağ ve tereyağ ile kavurun.
- Sonra havuçları ve patatesleri ilave edin. Onlarıda 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine közlenmiş kırmızı biberleri, tavukları ve suyu ilave edin.
- Tuzunuda ilave edip tavuklar iyice pişip yumuşayana kadar çorbayı kaynatın. İki taşım kaynadıktan el blendarından geçirip iyice pürüzsüz hale getirin.
- İyice çekilen çorbayı bi 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Sıcak ve mutlaka taze öğütülmüş karabiberle servis edin.
Afiyet olsun…
Çorbanın her çeşidini seven bir olarak mevsiminde biberlerle deneyeceğim.Elinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine
YanıtlaSilsevgili Yasemin öncelikle çok geçmiş olsun.çorba nefis görünüyor ve sunumu harika.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilOy oy oy . Mis gibi kokmuştur o çorba. Elerine sağlık.
YanıtlaSilharika görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgeçmiş olsun...
YanıtlaSilellerinize sağlık..sevgiler...
ohhh mis gibi gerçekten, ben de ne zaman yayınlayacaksın diye merakla bekliyordum dergi için yaptıklarını. ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntü muhteşem eminim lezzet de öyledir bu arada çok geçmiş olsun
YanıtlaSilYASEMİNCİM ÇORBA NEFİS GÖRÜNÜYOR...BİBER,DE ÇOK SEVER,M...DENEMEK İSTİYORUM...SEVGİLERR.....
YanıtlaSilTarif harika, fotograflar harika...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Geçmiş olsun Yasemin'cim. İşte bu nedenle sana "Neden..." diye sormuyorum bak :)
YanıtlaSilSırf fotoğraflarına bakmak için bile buraya gelmeden duramıyorum :) Bu kadar mı güzel resim çekilir!!
YanıtlaSilçok geçmiş olsun dikkat et havalar buz.çorban çok güzel görünüyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilMinecim mevsimi beklemeden konservelerden alıpta deneyebilirsin bu soğukları kaçırma derim :D
YanıtlaSilTeşekkürler Neslihancım, çok şükür iim artık..
vallahi öle oldu Nilaycım! afiyet olsun!
teşekkürler dedektifler!
afiyetler olsun teşekkürler Filiz!
adaşım sırayla inşaallaahh!
teşekkürler kendimce!
Şehnazcım denediğinde haberim olsun, bakalım beğenecekmisin :D
Teşekürler Zehraaa!
Aylincim okadar istedimki gelmeyi :( ama kısmeettt... bi dahakine..
canım Elif mahçup ettin beni! çoook teşekkürler!
teşekkürler Aylin!
Canımın içi ne güzel bir sunum ne güzel bir tarif
YanıtlaSilellerine sağlık.Denemek isterim.Rengine bayıldım.Sevgi ve saygılarrr...
Fograflar dahil herşey harika..
YanıtlaSilellerinize sağlık..
ellerinize sağlık ve oğlunuza sağlıklı huzurlu nice uzun yıllar hep sevgiyle :))))
YanıtlaSilNekadar lezzetli tarifler...
YanıtlaSilBu corbayi denedim ve harika oldu :)
Takip ettigim yemek bloglari arasina alicam kategorisini olusturdugumda izninizle tabiki..
merhaba peri tozu, ne kadar sevindim beğenmene! ellerine sağlık! izin gibi ince düşüncen içinde ayrıca teşekkürler! elbette blogunda yer almak isterim.. görüşmek üzere...
YanıtlaSilsevgili adaş yeni evli bir bayan olarak farklı ve lezzetli tarifler almak için internette dolaşırken buldum blogunuzu ve kırmızı biber tutkunu biri olarak çorbayı hemen denedim evde sadece üç tane kırmızı biber olduğu için içine biraz biber salçası atmama rağmen sonuç süper oldu çok teşekkürler (ayrıca aynı gün şu tereyağlı bulgur pilavını da denedim o da şahaneydi:))
YanıtlaSil