12 Nisan 2013 Cuma

Sencer Paşa'nın 5.yaşgünü Etkinlikleri

paşa 5.yaşgnü

Hımm.. Bir bakalım.. 40 gün 40 gece süren etkinlikler, araya giren işler, e çekilen binlerce fotoğrafın ayıklanıp düzeltilmesi.. Evet daha bir çok bahane sayabilirim neden bu kadar geç yazdığıma dair ama saymayacağım sayın okur. :) 

sencerveben

Efenim bilenler bilir. Ben Paşa'nın doğumgünlerinde hep bi ayrı hazırlanırım. İlk yaş gününde en acemi halimle iki katlı pasta yapmış üzerine birde tepe taklak gezinen palyaçolar yerleştirmiştim ki ah ah... Palyaço bende fenomen haline gelince 2. yaşgününde de, 3.yaşgününde de aynı temayı devam ettirmiştim.. Niyetim Paşa büyüdükçe palyaçoları da büyütmekti ama gel gör ki yoğunluk yorgunluk derken 4.yaşgününü sıradan bir pasta ve ailecek dışarda yenilen yemekle geçirmek durumunda kalmıştık.. Meğer nasıl da hata etmişim.. Nerden bilirdim ki çocuk 1,2,3 hatırlamaz ama 4 unutmazmış.. Sen o kadar doğumgünleri yap, palyaçoları oturt, saatlerce menü hazırla ama bir sene doğumgünü yapma senin oğlan "anneeeee benim hiç doğumgünüm olmuyoorrrrr! sen neden benim doğumgünümü yapmıyorsun!!!" diye ağıt yaksın.. Evet evet aynen böle.. Ben de şanım yürüsün diye değil tamamen oğlanın çenesi kapansın diye bu sene O'na en cıvılından en kımılından bi parti verdim :)) Yoksa yani ben kiiimmm parti vermek kim :p 

tatlibufe   sofra

Şimdi su sofralara bakıyorum da ayyy iyi ki de doğurmuşum ben Paşa'yı diyorum.. Yoksa benim ev hayatta bu kadar renklenmezdi.. Her sene palyaçolardan gidince bu sene palyaçodan sonra favorim olan balonlara terfi ettim. (Şimdi kuzu ne alaka diyecekseniz tabii.. Açıklıyacağım sayın okur acele etme :)) ) Evin asılabilecek her noktasına uçan balonları astım. Asılamayacaklara tüm gece ciğerlerim patlayasıcaya kadar balon şişirdim.. Sabaha ağzımda tuhaf bir tat ile uyandığımda; çok fazla balon şişirmenin dudaklarda silikon etkisi yarattığının yalan olduğunu sadece iğrenç plastik bi tatla günü geçirmek zorunda kalındığını öğrendim.. (Kendime not: En kısa zamanda balon şişirme aparatlarından al cimrilik etme :) ) Velhasılı kelamın booool yemekli boool kahkahalı, şen şakrak, hepsinden önemlisi Paşa'mın uzun süre unutamayacağı bir doğumgünü oldu... Eee Paşam gayri bir sene kafamı şişirmezsin.. Bakalım seneye neler yapacağız :)
Şimdi geçelim günün lezzetlerine.. Mühendisim ya menü hazırlığında da akıllılık edip canıım Blog dostlarımla periyodik toplanmalarımızın bendeki sırasına Paşa'nın doğumgününü denk getirdim. Böylece noldduu.. Tabi ki bir sürü hamarat hanım elleri kolları dolu dolu gelip sofrayı donattılar.. Akıllıyım dimiii :)) ? 

toptop   avci

Selen'im benim hep favorim olarak kalacak olan Avcı böreğini hazırlayıp getirdi, bende kalabalığız, bizi tek börek paklamaz deyip yanına kıymalı toptop böreklerden hazırladım.. Bu börek hem görüntü hemde lezzet olarak tam not alınca blog için gelecek tariflerden biri olmaya aday oldu.. 
patatessalatas   kizartma
koftepatates   kadibudu

Canım Kadim ustam, yine ustalığını konuşturdu ve menüme karışık kızartma, kadınbudu köfte, boool otlu patates salatası ve misket köftelerle katıldı. Ah ustam valla sen olmasan ben bu kadar adamı nasıl ağırlarım bilmiyorum.. Hele senin kadınbudu köfteler.. Valla bak millet giderken yanında ekstra paket yapıp evdeki açları bile doyurdu.. Ellerin dert görmesin :)

ispanaklikis   sarma

Esra'm acil çıkan işleri yüzünden gelemesede üşenmedi, "bak senin için aldım malzemeyi, sen şimdi kartları falanda hazırlamışsındır.. ben yapıp göndericem kızlarla.." diyerek beni mahçup edip o çok lezzetli ıspanaklı kişe kavuşmamızı sağladı. Ne diim ki zor bulunur senin gibisi :) Bide bizim sakar Fadime'm var ki yahu tek ayak alçıda, elinde koltuk değneğiyle geldiği yetmiyormuş gibi bide üşenmeyip kalem gibi sardığı yaprak dolmalarını getirmiş. Ah Fadime'm valla kaçtane yediğimi hatırlamıom ama gene olsa gene yerim.. Pişman değilim :)

borulce   corekotlu

Canım Bahanem'in bizim toplantılarımızda müptela haline getirdiğimiz börülce salatası.. Valla davet bitti ama salatanın namı en az 3 gün daha sürdü. Dolapta kalan son kaşığı bile kimseyle paylaşmayıp kendim yedim.. (Bir itirafım var sayın okur, ben yemeğimde hiç paylaşımcı değilimdir. İste sana da yapayım ama ne olur benim tabağımdakine dokunma :) ) Pınar'ımın ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeleri. Lokmalık rüyalar.. Evet evet bunların ismi bu.. Öyle bir tane atıosun ağzında dağılıp gidiolar. Kendilerinden geçiyorlarr.... 

tatlibufe2

Vee geliyoruz günün en civcivli büfesine.. Valla aslında bana kalsa tüm büfeler tatlı olmalı ama bizim gruptaki tek tatlıcı ben olunca maalesef bu konuda hep az çeşitte kalıyoruz :) Serzenişimi duydunuz mu kızzllaarrrr ??? Büfe de bir tabağın halen boş olduğunu görüyorsunuz görmeyin.. O tabağı dolduracak olan arkadaş accık geç kalınca ve artık kimsenin fotoğraf için beklemeye tahammülü kalmayınca mecburen bu kare onsuz çekilde.. Orda ne olacaktı derseniz? Sütlaç olacaktı :) Hehe evet bildiğiniz sütlaç. Ben çok severim Ayşenur'um da çok güzel yaparda :)

pasta1   pasta2

Geldik merak edilen konuya.. Bu kuzunun burda ne işi var.. Paşa'nın pastasını yaparken 3.yaşgününde minyatürünü yaptığım, aslında içimde kalan gökkuşağı renklerindeki pastanın bir benzerini uygulamak istedim. Rengarenk pişirdiğimiz keklerle incecik sürülen vanilyalı krema ile bu hayalimi gerçekleştirdim. Pastanın kenar duvarlarına renkleri geçerken Paşa okuldan geldi. Sırayla bu pasta kimin sorgu sualleri başlayıncaa.. "senin olsun mu? beğendin mi?" dedim.. "eveettt benim olsun lütffeeen" dedi.. "o zaman bu pasta senin" dedim.. "ee ii o zaman tepesinde de bitane kuzu olsun" dedi.. "nası yaaa" dedim.. "ee ben kuzuyum yaa.. sen bana hep kuzum diyorsun. feridede kuzzuu diyorr." dedi.. ve bu lafların üstüne pastanın üzerinde kuzu yerini aldı :) Merakını giderebildim mi sayın okur? 

tahinli

Tahinli kurabiyeyi yanlış hatırlamıyorsam bize ilk tanıştıran Fadime'm oldu. Bu seferse bu olağanüstü lezzeti Neslos'um dan yedik. Valla bişeyin içine tahin girdimi.. O şey bambaşka bişi oluyor.. Şöyleee nasıl anlatııımm şey gibi bişi, ayyy iişşte... hımmmm... Ay çok şey oldu ama valla ne diim.. Tahiinnnn sen nelere kadilsin! 

makaron2   makaron1

Vee işte toplanmalarımızın değişmez lezzeti mutlak üstad canım Münevver Ablam'ın harika, yetmez, olağanüstü, olmadı, dehşet, cık.. ayyyy valla tanımlamakta zorlandığım süppppperrrrr makaronları. Her buluşmada yepyeni halleriyle soframızı şenlendirmekte ve her seferinde bizi bizden almaktalar.. Bu sefer tema balon olunca bide onlara balon şekli veripte çubuklara geçirip yeni bir boyuta taşıyan Münevver ablaaamm! bitanesin! saygıyla eğiliyorum!

yildizkurabiye
cupcake   cakepop

Geride kalanlar; şekerli cakepop, yıldızlı ferah kurabiyeler ve yoğun çikolatalı cupcakeler.. Naçizane Özel Pastam'ın ürünleri.. Kurabiyelerde limonun ferahlığı mısır ununun kıtırlığı valla tadılmaya değer.. Cakepoplar ve cupcakeler zaten kendilerini sıkça ispatlamakta. Ben yinede denemeden geçmeyin derim. (Bu paragrafta reklam kokusu alıyorum.. yazının başına yazaydım bari bu yazıda reklam olacaktır diye. bak şimdi RTÜK le başım derde girecek :p )

susleme

Vee iştee bir doğumgününü daha böyle noktaladık sayın okur. Bool renkli bol patpatlı ve boooooool kahkahalı.. Dilerim ki her günümüz böyle geçsin.. Dostluklarımız katlanarak çoğalsın, yuvalarımızdan huzur, mutluluk ve neşe hiç eksik olmasın.. 

herkes

Yazıma burda son verirkene, küçüklerin yanaklarından, büyüklerin ellerinden, yaşıtların gözlerinden öper, bir sonraki yazıda görüşmek üzere sizi çok sevgili dostlarımın fotoğrafıyla başbaşa bırakırım.. Esen kalın.. Afiyette kalın.. 

herkes

Not: Bu yazıyı azimle okuyabildiysen valla ne diim ki sana da helal olsun be okur, sevion sen beni biliom :))

26 yorum:

  1. dilim lal oldu ne diyeceğimi bilemedim yasemin hanım.:)
    emeklerinize sağlık..
    nice güzel yaşları olsun sencer paşanın..:)
    kucak dolusunca sevgiler...!

    YanıtlaSil
  2. Ben okudum ama ben ve havuclu salatam yokuz uhuuuu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ama sen de geç kaldıydın nappim :(((

      Sil
  3. her şey muazzam ellerinize sağlık nice yaşlara.

    YanıtlaSil
  4. azimle okudum azımle baktı baktım:)) valla kuru kuru sevmek yetmıyor söyliyim ama:))

    YanıtlaSil
  5. Parti süper olmuuş, pasta süper olmuuş, tatlılar-tuzlularr hepsi süper olmuuş, ve bu yazıda üstüne bal kaymak olmuş Yasemincim :))) Özledim senle sohbetleri.. Sencer'e tekrar nice yıllara, sevgiler...
    Seyda Kalayci

    YanıtlaSil
  6. Nice mutlu,sağlıklı, huzurlu, başarılı yıllara , her zaman gülen yüzünüzle:)

    YanıtlaSil
  7. Süpper bi partiydi, sen de harika bir evsahibi...
    İyi ki yapmışsın Paşanın doğumgününü
    Kadim ustaya sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Nice güzel yaşları olsun.Tabi sizi seviyoruz ve eskisi gibi blogunuzu gğncellemenizi bekliyoruz:) Sağlıklı, mutlu nice güzel yaşlarını görmeniz dileğiyle...Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. sabahın köründe (Saat şu an 06.49 ) yüzümde koca bir gülümsemeyle okuduktan sonra yazının sonundaki sözcüklere cevaben ne azimi canım severek, mutlulukla okudun diyebilirim. her sey cok guzel olmus ellerinize sağlık sencer pasayi (ben paşa olarak tanırdım kendisini meğer kuzuymuş:)) benim için öpün iyi ki size sitem etmiş ve iyi ki doğmuş...

    YanıtlaSil
  10. Istahla okudum ;) munevver abla bize de versin makaronlarin tarifini lutfen ;( ben de denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  11. cemile basaran16 Nisan 2013 18:32

    Süperrrrrrrrrrrrrr.Ne zamandır bekliyordum bu partiyi...Gerçekten çok güzel olmuş herşey...Sencer Paşa'ya mutlu sağlıklı uzunnn bir ömür dilerim.Ferahlatan kurabiye tarifini ve Münevver Hanım'ın makaron tarifini tutkuyla yutkunarak bekliyorum.Siz yazın biz okuruz sabırla heyecanla...

    YanıtlaSil
  12. vallahi sonuan kadar okudum ama bir çıpıda bitti:) yavrunun yeni yaşını kutluyorum nice güzel yaşları olsun, sağlıkla büyüsün, hep gülsün inşallah. Rabbim sana bağışlasın en yakın zamanda bir de kardeşi olsun :))) sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. evet azimle okudum belki bi dilim pasta kazanırım kırıntılarla idare ederim diye ama nafilee :)) canım kutlarım yeni yaşınızı nice mutlu başarılı yıllar dilerim Sencer e ..Sende her zaman iftahar et oğlunla inşallah..

    Gizli not ; valla ağzım sulandı görünce masayı aklıma geldi sen geçen sene anneler günü için çekiliş yapmıştın mamalar falan hatırladın sen onuu :))

    YanıtlaSil
  14. Ay maşallah kocaman olmuş Sencer. Önceki doğum günlerini de hatırlıyorum. Müge ablanın blogu sayesinde sizi takip etmeye başlamıştım o yıllarda.

    Yazınızı sonuna kadar okudum. Rabbim huzur dolu ömürler nasip etsin.

    Yalnız bu makaronların reklamını hem Müge abla hem de siz sık sık yapıyorsunuz :) Tadını baya merak ettim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba..Kutlarım yeni yaşınızı, umarım oglunuz sevdikleriyle nice mutlu keyifli seneler gecirir.Blogunuzu uzun zamadır takip ediyorum.Harika tarifleriniz var.Bir de yukarda top top börekler yazan bi resim gördüm bayıldımmm:) tarifini yayınlarsanız sevinirim.Konya'da bir ortaokulda ingilizce öğretmeniyim.Haftaya okuldan arkadasları agırlayacagım.Sizin o muhtesem görünen böreklerinizi de yapıp ikram etmek isterim eğer vakit ayırabilir de tarifi yazarsanız beni cok mutlu edersiniz şimdiden tskler..
    Tuba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba tuba, teşekürler ii dileklerin için :) tabiki yayınlıcam.. çok yakında :)) inşallah umarım sanırım.. zannederim :))

      Sil
  16. Merhabalar;

    Mutlu ve gülücüklerle dolu bir yıl diliyorum. Gökkuşağı pastaya bayıldım! Doğum günü partisi yapasım geldi :)Ocak ayındaki doğum günümü Hazirana çekip cıvıl cıvıl parti yapma isteği uyandırdınız bende (:

    Gamze

    YanıtlaSil
  17. Sizi o kadar çok seviyorum ki,tanımadan bi insan-bi insanı bu kadar çok sevebilirmi? bilmiyorum!Oğlunuzun yeni yaşını bende kutluyorum.Sizlerle birlikte sağlıkla, huzurla nice senelere diyorum:))Partiniz çok güzel olmuş. Hem göze hemde damak'a hitap etmiş belli...Benimde sizden nacizane bir ricam olacaktı..Eğer mümkünse "Selen Hanım'ın yaptığı avcı böreği"nin tarifini isticektim? Lütfen rica ediyorum. Bu böreğin ismini çok duydum ama bir türlü deneyemedim:( Selen Hanım'ında ismini duyuyorum sıkça ve bu böreği onun tarifiyle denemek istiyorum. Bir link yada tarif verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz yasemin hanım. Şimdiden sonsuz teşekkürler..Oğlunuzu ve sizi kocaman öpüyorum.Sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba elif, çok teşekkür ederim samimiyetin için :) selenin sayfasında tarifi vardı sankii..

      http://yanya-evenez.blogspot.com/2008/01/kymal-bulgurlu-brek-12-adet.html

      bu olması lazım :) ellerine sağlık şimdiden.. sonucu bildirirsin ;)

      Sil
  18. Yasemin Hanım eğer bana cevap veremediyseniz yoğun oluşunuza bağlıyorum...ama inanın hergün sizden bir cevap gelmiştir ümidiyle bloğunuzu sıklıkla ziyaret ediyorum:) cevap verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. merhaba.cake pop tarifinizi yayınlarmısınız lütfen.çok güzel görünüyor.oglunuza da mutlu yıllar diliyorum.cevabınız için teşekkür ederim.hoşçakalın

    YanıtlaSil
  20. Allah bağışlasın. Darısı bizim başımıza :)

    YanıtlaSil
  21. tek kelimeyle süperrrr.. Allah bağışlasın ufaklık da pek yakışıklı.. doğum günü organizasyonu zaten muhteşem görünüyor, doğum gününüz kutlu olsun.. sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirin hep beraber inşallah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin