25 Nisan 2013 Perşembe

İki Renkli Biskuvili Pasta

Bisküvili Pasta

Gelmiş geçmiş en pratik tatlı. Özellikle öğrenci evlerinin vazgeçilmez pastası. Öğrenci haliyle gidip pastaneden pasta alamaz ama her zaman çayın yanına ders çalışırken pötibör bisküvisi vardır :) Vakti zamanında bizde öğrenciyken bir numaralı kutlama pastamızdı kendileri:) Hatta evlendikten sonra bi doğumgünümde arkadaşıma özellikle sipariş etmiştim bana bisküviliden yap diye :) Şimdi sorsam herkesin bu pastayla ilgisi bir anısı mutlaka vardır.. E deyin bakalım sizin anınız ne? 

Bisküvili Pasta   Nur'can :) ve pastası

Hani blog dünyasına ayıp olmasın diye ben hazır pudingle yapmadım :) Kaç senelik yemek blogu sahibiyiz.. "hazır puding mi kullanıyorsun?? aaayyy ne aayyıııppp" demezler mi :) Onun için ben çoook zorlanarak pudinginide kendim pişirdim.. (Laf aramızda aslında hazır pudingden daha kolay bunu yapmak ve daha lezetli.) Ama sen öğrenci adamsan hiç kasma git markete şöyle lezzetlisinden bi çikolatalı puding al. Hatta bence bu ölçülere en az iki paket alman lazım.. onunla yap :) zorlama kendini :)) sonuç yine çok etkileyici ve gösterişli olacak emin ol..

Malzemeler
  • 1 paket sade, 1 paket kakaolu pötibör bisküvi ( bu da yazımı nasıl zor bi bisküvi yaa :) )
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi (süslemek için)
Yapılışı
  1. Derin bir tencereye önce un, kakao ve şeker konur. İyice karıştırılır. Daha sonra süt ve yumurtanın sarısı ilave edilir. Çırpma teli ile iyice karıştırılır. 
  2. Harlı ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Göz göz olmaya başladığında margarin ilave edilip hızlıca eritilir. Kaynamaya başlayana kadar sürekli çırpılarak pişirilir. Kaynamaya başlar başalamaz ocağın altı kapatılır. Krema hazırdır.
  3. Baton bir kek kalıbı alüminyum folyo ile kaplanır. Bu sayede pastanın kalıptan daha kolay çıkması sağlanmış olur. İsterseniz burda yağlı kağıtta kullanabilirsiniz..
  4. Kalıbın altına kremadan 1-2 kaşık alınıp sürülür. Sonra sırayla bir siyah bir beyaz şeklinde bisküviler her seferinde düz kısımlarına krema sürülerek kaba dizilir. En sonda kabın kenarlarıda araları kremalandırılmış bisküviler ile doldurulur.
  5. Kalan kremadan az miktar bisküvilerin üzerine sürülüp pasta buzdolabına kaldırılır. Tencerede artan krema daha sonra pastayı sıvamak için saklanır. Krema iyice donana kadar yaklaşık 6-8 saat buzdolabında bekletilir. 
  6. Servis için uzun bir servis tabağına kalıp ters çevrilir. Folyo sayesinde pasta kolaylıkla kalıptan ayrılır. Ayrılan krema ile pastanın her tarafı sıvanır. Dilediğiniz miktarda hindistan cevizi veya toz fıstık ile pastanın her tarafı süslenir. (Dilimlerken pastayı biraz verev keserseniz daha estetik bir görünüm alabilirsiniz :) )
Afiyet olsun..


Yazandan bişi anlamadım sen bana bunu görüntülü anlat derseniz işte o da burda :) Nasıl da düşünceliyiimm :p
  

22 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAAĞĞĞLIKKK....:)
    HARİKASINIZ YİNEE..;)

    YanıtlaSil
  2. Harikasınız! Ne güzel bir tarif bu böyle.. Mutlaka denenmeli! :)
    Biz üniversitedeyken pedibörün sadece çayın yanında olması yetmezdi sanıyorum ki çaya bir de batırıp yerdik :))
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Reklam yüzünde en az senin kadar tatlı BEB

    YanıtlaSil
  4. en sevdğiğm pasta....ilk yaptığım pasta.....masada her gördüğümde sevindiğim pasta....
    ellerine sağlık ben hala hazır pudingle yapıyorum bu tarifi de deneyeceğim
    ellerine sağlık.....
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  5. çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, olsada yesem

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor.
    Ben de çok seviyorum bu pastayı hem pratik, hem de çok hafif :))
    Lezzeti desen harika :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Videoya bayıldım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Gercekten bisküvili pasta üzerine okulda çok anımız olmuştu.Puding ve pötibör tek kurtarıcımızdı:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Videolu anlatım güzel olmuş. Geçenlerde yaptığım bir tarifi pek beğenmemiştim nedense. Ama bu tarif bir kez daha bisküvili pasta yapma cesaretimin gelmesine vesile oldu.

    YanıtlaSil
  11. Paylaşımlarınız harika , teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Çikolatalı sos gökten geldi sanırım :D
    onunda tarifini anlatsaydınız iyi olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir paket çikolata sosu gökten marketlere düştü siz daha farketmediniz mi,aa çok ilginç :)

      Sil
    2. çikolata sosun tarifide var yazıda.. siz doğrudan videoyu izlediyseniz farketmemiş olmanız normal. ama illaki görsel izlicem diyorsunuz, uzman tv'deki diğer videolarımda var.. http://www.uzmantv.com/iki-renkli-biskuvili-pasta-sosu-nasil-hazirlanir buyurun bu da linki.. :)

      Sil
  13. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri


    YanıtlaSil
  14. Maşaallah ne güzel bir yüzünüz var ayrıca fotolarda göründüğünüzden daha zayıf ve tatlısınız,size bakmaktan tatlıya bakamadım valla ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Bisküvili pastayı çok severim

    YanıtlaSil
  16. Harika olmuş...nefis görünüyorlar.....Bloğunuzu gezdim beğendim takipçi oldum kendi bloğumda ....blogda yeniyim.bende beklerim......

    YanıtlaSil
  17. görüntü öyle güzel ki öğrenci falan anlamam hemen yapmalı. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. ellerinize sağlık takipçinizim bende beklerim:) http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimi bıraktım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin