Hey gidi uzman tv sen nelere kadilsin.. (bu kelime böylemi yazılıyor du yahu.. "kadirsin" mi "kadilsin" mi.. biri beni uyarsın lütfen :) ) Sen kalk hayatımda hiç yapmadığım bişeyi benden yapmamı iste. Bide uzman diye geçindir. Evet sevgili okur sana bir itirafım var ben patates kroketi hayatımda ilk kez uzman tv için yaptım.. Bak uzman falan geçindiğim yok bu tamamen sitenin yakıştırması :p hehehe.. Ama güzel oldu be okur.. Hani baksan kısacık kıvırcık saçlarımla pek de uzman gibi görünmüyorum ekranda ama sonucuna baktığında gayette başarılı bir kroket olduğunu söyleyebilirim.
Yapımı oldukça pratik ve zahmetsiz.. Farklı sunum alternatifleriyle davetlerde soğuk sıcak tüketilebilecek bir lezzet. Mini mini köftelerle beraber şişlere geçirilerek atıştırmalık lezzetler olabilirler.. Aklıma gelmişken hazır paşanın doğumgünü yaklaşıyor orda deniim ben sunumu.
Bu arada yüzündeki ifadeyi görebiliyorum sayın okur.. Hakikaten bu kadar kısa aralıklarda tarif yayınladım ben.. Severim şaşırtmayı bilirsin ;)
Malzemeler
- 6 adet haşlanmış patates
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- tuz - karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- un
- galete unu
- sıvıyağ
Yapılışı
- Patatesleri sıcakken geniş bir kaseye rendeleyin. Sıcak olması önemli. Böylece hem karışımı hazırlamanız kolay oluyor hemde homojen bir karışım elde edebiliyorsunuz.
- Nişastayı, tüm baharatları ve yumurtanın sadece sarısını patatesler ilave edin. Yumurtanın beyazını bir kenara ayırın.
- Tüm malzemeyi homojen bir karışım elde edene ve toparlanana kadar iyice yoğurun..
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünden toplar yapın. Topları önce una, sonra yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp kızartmak üzere bir tabağa dizin.
- Kızartmak için geniş bir tavaya ayçiçek yağını koyun. Bir miktar kızdırın. Kroketleri azar azar kızgın yağda kızartın.. Aynı anda çok fazla miktarda kızartmaya çalışmayın ki yağ ısısını kaybetmesin..
- Kızaran kroketleri havlu peçeteye alın..
- Arzunuza göre ev yapımı domates sosuyla, ya da klasik ketçap ve mayonezle servis edin..
Afiyet olsun..
Çok başarılı ellerine sağlık..
YanıtlaSilBence uzmansın Yasemincim..
YanıtlaSilNefis görünüyorlar,ellerinize sağlık..süper..
YanıtlaSiluzmanım ellerine sağlık :))
YanıtlaSilSiz uzamansınız tabi Yasemin Hanım ellerinize sağlık.harika olmuş. Bu arada "kadirsin " olmalıdır efendim o :))
YanıtlaSilSizi tekrar gormek guzel, tarif guzel, sizde guzelsiniz :) kilo verilmis sanki !
YanıtlaSilEski sessiz okur !
Semra.
Sevgiyle,
ve sormayi unuttum. Nasil verildi ?
YanıtlaSildukan deme Yasemin lutfen :)
olmuyor, yapilmiyor cunku.
Semra
Valla semra bende dukan taraftari degilim.. kati bir Canan Karatay savunucusuyum.. Kitabini okuyup hayatiniza gecirmenizi siddetle tavsiye edeirm :)
Silbu arada tesekkurler guzel sozleirniz icin :) aslinda verdigim kilonun uzerine accik kilo almis durumdayim.. insallah tekrar bi konsantre olup tamamen hepsinden kurtulucam :) yasasin Karatay :))
Şu an star tv yi açtım.Sizi Görünce hemen tanıdım ve çok şaşırdım.Müge Hanımdan sonra sizi de ekranda görmek çok hoş.Güzel bir program olmuş.Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBir kaç gün arayla yeni bir tarif yazdığını görünce hakikaten gözlerime inanamadım. Ama bak ne güzel oluyor di mi? En azından ben çok mutlu oluyorum. Bu kroketleri de deneyeceğim mutlaka.
YanıtlaSilcanim ellerine saglik
YanıtlaSilgerçekten çok guzel gorunuyorlar
bende seni seve seve bloguma beklerim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
mısır nişastası olmadan yapılsa olur mu peki???
YanıtlaSilmisir nisastasi dagilmadan toparlanmalarini sagliyor.. isterseniz kullanmayabilirsiniz. ama kizartirken dagilabilirler..
SilEllerinize saglik asemin hanim denedim ve gercekten cok güzel oldu seneler evvel yapmis ama unutmustum tekrar aklima getirdiniz.. sorunuze gelince kadirsin denilir de sadece Allah(C.C) icin o deyis kullanilir die biliyorum acizane :) yaazdiginiz müddetce sessiz izliyicilerdenim bende her daim..
YanıtlaSilSaadet
tesekkurler Saadet hanimcim :)
SilKlavye hatalari icin kusura bakmayin..
YanıtlaSilSaadet
BU YORUMU ANNEANNE KURABİYESİ İÇİN YAPMIŞTIM,OTOMATİK YAYINLANINCA GÖRMEZSİNİZ DİYE BURAYA KOPYALIYORUM.
YanıtlaSilsevgili yasemin, ben eşimin işinden dolayı evlendiğimizden beri yani 9,5 yıldır 5 şehir değiştirdim, ege tarafını çok istememe rağmen henüz kısmet olmadı.Yine eşimin işinden dolayı çok fazla arkadaş edinemem, bloglar benim için arkadaş oldular.3 çocuğum, bir yemek blogum var ve gezdiğim bloglara yorum yazmaya pek fırsatım olmuyor.Ama sizin grubun takipçisiyim.Sadece anlatmak istedim.
Asıl sorum kurabiyedeki yağla ilgili; ellerimizi yağlayıp kurabiyeye şekil verirken şu erittiğimiz margarinimi yoksa toplamda 250 gr olan margarin dışında mı yağ kullanıyoruz??
Selam eder acele cevap beklerim(nostaljik bitireyim dedim...)
:)) anneanne kurabiyelerinde cevap verdim ;)) gorusmek uzere..
SilÇok güzel :)
YanıtlaSilSencer Psşanın parti detaylarını bekliyoruz...Sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık kesinlikle süpper olmuşlar :))))
YanıtlaSilŞu saatte bile canım çekti inanki :(
Öpüyorum çok, bana da bekliyorum ....
sevgiler...
harika bir blog... nefis tarifler ...hepsi için ellerine sağlık diyorum
YanıtlaSilsevgiler göndeririyorum
Tek kelimeyle harika görünüyor. Harika.
YanıtlaSilharika herşey harika
YanıtlaSilçok güzel çok başarılı ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok güzel gözüküyorlar ama benim kiler olmadı yuvarlanmıyor dağlıyor
YanıtlaSilşimdi mutfakta beni bekliyorlar acil cevap verirseniz çok sevinirim
Elinize sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilSüperr :)
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğuna eminim ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSil