9 Mayıs 2011 Pazartesi

Nohutlu Yeşil Mercimek Çorbası

Sebzeli Yeşil Mercimek Çorbası

Evet sevgili çorba severler, havalar bizim lehimize işlemeye devam ediyor.. Azimle ısınmıyor, evdeki kaloriferler ve sobalar tam gaz yanıyor.. Haliyle midenin istediği sıcak yemeklerin başında hala çorba geliyor :))
Böyle günlerde Yasemin napıyor koşarak mutfağa giriyor ve siz sevgili okurlara çorba pişiriyor.. Bu arada OPY yi unutmuyor ve bu sefer tarifi kafasından değil kitabından buluyor. Hehe..
OPY'de ne ola ki diyenleri hemen linke yönlendirip, serin havaların son gününde sizleri sıcak çorbalar pişirmeye gönderiyorum..
Haydi bakalım çorba severler sıcaklar bastırmadan tencereler tıkırdasın..

Sebzeli Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler (Tarif Gamze Bursa'nın "net 425 gr" isimli kitabından uyarlanmıştır..)
  • 1 su bardağı yeşil mercimek ( 2 saat normal suda beklemiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet tavuk baget
  • 1 su bardağı köy eriştesi
  • 1 büyük boy havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 6 su bardağı kaynar su (çorba piştikten bir süre sonra epey koyulaşıyor, daha çok sulu yemek gibi oluyor. Eğer bunun olmasını istemiyorsanız su miktarını artırabilirsiniz.. )
Yapılışı
  1. Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları minik minik kıyın.
  2. Derin çelik bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Biraz kızdırın.
  3. Soğanları ve sarımsağı tencereye koyun. Hafif yumuşayıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Havuçları ve patatesleri tencereye ilave edip bir iki kere karıştırın. Biraz yumuşamaları için 2-3 dakika kavurun.
  5. Suda bekleyen mercimekleri süzün ve tencereye ekleyin. Bir iki karıştırdıktan sonra suyu ilave edin.
  6. Tuz ve karabiber ekleyin.
  7. Tavuk bagetleri ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatın.
  8. Erişteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin.
  9. Bagetleri tencereden alıp kemiklerinden ve derisinden ayırın. Tavuk parçalarını yeniden tencereye ekleyin.
  10. Erişteler pişince çorbanız hazırdır.. Sıcak olarak biraz acı pul biberle servis edin.
Afiyet olsun..

9 yorum:

  1. Ingiltere'de evin icinde isigi yakalayamayip ha bre bahcedeki masaya cikar, orada fotograf cekerdim yemeklere dair. Sen de son donem Ingiltere'yi aratmayan hava sartlariyla ayni seyi yapar olmussun :) Hatirlayip gulumsuyorum :) Tarif de pek istahimi acti ama cok acilmasa iyi olacak, kilolari ne yapacagim bilmem :(

    YanıtlaSil
  2. Ben böylece alıp sofraya koyayım bu nefis çorbayı :)))
    Bol limonla çok güzel gidecek gibi duruyor,ellerine sağlık..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. ımm değişik ve güzel besleyici bir çorba ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok süper ve lezzetli bir çorba olmuş.
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Yeşil mercimek çorbasını sadece erişte ile yapıyordum. İçine nohut, tavuk eklememiyordum. Böyle daha besleyici olmuş. Ellerine sağlık. Hayırlı akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Yasemincigim...biz buralarda tam tersine 25-28 derecelerde geziyoruz...Bu corba var ya...harika bir görüntü...tam japon füzyon mutfagi görüntüleri gibi olmus, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  7. Vallahi benim de çorbadan vazgeçesim yok. Geçen gün tarhana çorbamı pişirdim, bol nohutlu. Pek güzeldi.

    YanıtlaSil
  8. nefisss bayılırım ben de hem doyurucu hem besleyici.. ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin