20 Mayıs 2011 Cuma

Cevizli Kuru Üzümlü Kek

Cevizli Üzümlü Kek

İtiraf ediyorum! Ben üzümlü keki sevmiyorum.. Yalnız üzümlü keki değil içine kuru üzüm giren hiçbişeyi sevmiyorum. İşin özünde ben kuru üzümü sevmiyorum..
Pekkiiiii o zaman neden bu son 3 dilimi yedim.. Hımmm.. sanırım ben ne sevdiğimi bilmiyorum :)))

Cevizli Üzümlü Kek

UzmanTV den Neslihan "yeni bir çekim yapalım mıııı??" diye aradığında hevesle kabul ettim.. Hem bu çekim muhabbetini çok sevdiğimden hemde gelen ekibi çok sevdiğimden olsa gerek. Neslihanla hangi tarifleri yapalımı konuşurken bu kekte seçeneklerden biri oldu. İyi ki de olmuş.. Çünkü kafamdaki üzümlü kek sevmeme takıntısını hemen değiştirdi. Bizim ekibin müthiş ışığından da faydalanınca sonuçta çok da güzel fotoğraflar çıktı ortaya..

Cevizli Üzümlü Kek

Tarifin videosu ne zaman devreye girer bilinmez ama tarifi geciktirmeden vereyim istedim sayfada. Malum hala geçen ramazanda çekilen çorba tarifleri bile yayınlanmak için bekliyor.. Ama olsun siz UzmanTv deki tariflerime ulaşmak için şu linki sık sık kontrol edin.. Her gün herşey olabilir :)

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı sarı sultani kuru üzüm
Yapılışı
  1. Yumurtalar ile şekeri beraber iyice kabarıp rengi açılana kadar çırpın.
  2. Sırayla vanilya, yoğurt ve sıvıyağı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice çırpın.
  3. Un eklenip yeniden çırpın.
  4. Kabartma tozunu ilave ettikten sonra sadece karışana kadar çırpın.
  5. Ayrı bir kasede kuru üzüm ve cevizleri 1 tatlı kaşığı kadar unla karıştırın. Malzemeler una bulanınca kekin içinde dibe çökmezler.
  6. Standard bir kek kalıbını sıvıyağ ile yağlayın.
  7. Kek karışımına son olarak una bulanmış cevizleri ve üzümleri ekleyin. Bir spatula ya da tahta kaşık ile karıştırın.
  8. Karışımı kaba boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika, kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar, pişirin.
Afiyet olsun...






20 yorum:

  1. merhabalar ben üzmlü keki çok severim
    canım senin kekte çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben de uzumlu keki, genel olrak uzumli seyleri (asure filan) yemem, hatta kuru meyveli ve taze meyveli tum kekler icin gecerli bu durum.
    ben ne sevmedgimi biliyorum sanirim:)

    YanıtlaSil
  3. Limonlu Revani nereye gitti yahu?

    hande

    YanıtlaSil
  4. iste burda..

    http://yaseminmutfakta.blogspot.com/2010/01/limonlu-revani.html

    YanıtlaSil
  5. Üzümü cok severim...Kek favorim..eh ikisi bir arada olunca...hani yemede yaninda yat...Iyiki bu cekim isi girmis isin icine bahane ile harika bir kek cikmis ortaya..ellerine saglik, Yasemincigim...

    YanıtlaSil
  6. 26 cm kalıptan dahamı küçük kalıbınız?2 su bardağı unla çok kabardığını görünce daha küçük bir kalıpmı acaba dedim?

    YanıtlaSil
  7. Kiz sevilmez sevilmez mi boyle bir nimettt!!!!Ellerine saglik canim nefis olmus gerçekten

    YanıtlaSil
  8. sevgili yasemin hanim sizi herzaman takip ediyorum masallah cok güzel seyler yapiyorsunuz ellerinize saglik.ben sizin uzman tv de meyveli psata tarifinizi gördüm orda 18 cm-lik kalip kullanmissiniz bende 24 cm kalipta yapmak istiyorum sizin gibi hamur malzemelerini vede krema malzemelerini nasil cogaltabilirim yardimci olursaniz coooook sevinirim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. nasıl sevilmezki böyle bir güzellik.
    ben olsam 10 dilim yerdim :-)
    sevgiler
    özlem
    http://elifimuyurken.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. merhaba Hatice Hanım çoook teşekkürler güzel yorumunuz için;

    24 cm lik kalıp için tarifi verecek olursam;

    4 yumurta
    4 t.kahvesi fincanı un
    4 t.k. fincanı şeker
    1 t.k. fincanı yoğurt
    3 yemek kaşığı sıcak su
    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya


    Krema içinde ölçüyü 2 katına çıkarırsanız bol miktarda kremanız olur.. bol bol kullanabilirsiniz. yada yine ölçüyü birebir kullanırsanız daha ince bir kremanız olur ama yinede lezzetli olur.. o kısmı biraz size kalmış..

    görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  11. yasemin hanim cevap yazdiginiz vede tarifi verdiniz icin coook tessekkür ederim allah razi olsun.tariflerinizin devamin bekliyoruz fazla ara vermeyin olurmu

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir kek olmuş.Ellerinize sağlık.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  13. rica ederim Hatice hanim,
    umarim istediginiz sonucu alirsiniz.. tariflerin arasini acmamaya calisiyorum. insallah daha sık olacaklar..

    gorusmek uzere...

    tesekkurler aycan hanim :)

    YanıtlaSil
  14. Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....

    YanıtlaSil
  15. Yasemincim kandilin mübarek olsun..Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bazen yıllarca hiç sevmiyorum deyip ucundan dahi almadığımız şeyler sonra çok sevdiğimiz lezzetlere dönüşebiliyor.İnsanız her daim yeniliyoruz kendimiz ruhumuzu..Ne güzel sizin de böyle bir tarafınız var bu hoş birşey,ellerinize sağlık ben severim böyle üzümlü işleri gayet leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. http://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html

    Blogspot Blog Yarışmasında sizide aramızda görmekten mutluluk duyaruz bir haftalık oylama sonucu birinci seçilecek gerekli açıklama sitede bulunmaktadır

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar dün keki denedim ve çokkk lezzetli oldu. Yasemin hanımın tarifleri gene yüzümü kara çıkarmadı.Ben hamurun 1 kasesine kakao katarak 'Cevizli Üzümlü Kakaolu' kek yapmış oldum..Üzümün tadını biraz kakao ile kesmek istedim bence ve herkesçe harikaydı. İftardan sonra çayla da afiyetle yedik..Teşekkürler yasemin hnm...

    YanıtlaSil
  19. Dün keki denedim pek çok tarifle karşılaşmış hangisini deneyeceğime karar verememiştim sonra bu tarifi denedim çok güzel oldu çok teşekkürler tarif için herkes güvenle deneyebilir bence aynı tarife kuru incir ve kuru kayısılı ekleyerekte denemeyi planlıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba yasemin hanım tarifi deniycem fakat kabı sıvıyağ ilem yağlayın demişsiniz sizin kulladığınız tarz kalıpları katıyağ ile yağlayın diyorlar genelde o yüzden soruyorum, dağılmadan çıkıyormu kalıptan teşekkürler
      yüksel

      Sil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin