Tembel hafta sonundan tembel bir tarif daha. Ama siz bunun tembelliğine kanmayın. En şık davet sofrasında ortalığı ayağa kaldıracak lezzette :) Allahım nasılda iddalı bir cümle kurdum.. Ama sırf benden kaynaklanmıyor bunun nedeni; Pazar günü aile eşrafından dünde aile dostlarından tam puan aldı.. İşte alem onay verince bende göğsümü gere gere övüyorum tarifimi..
Pazar günü makarnanın yanında birde çeşit olsun diye tavuk yapayım dedim.. Çiftlikten tazecik ıspanaklarda gelmiş.. Yanı bırakın bu ıspanakları pişirmeyin, alın elinize kütür kütür yiyin.. O kadar taze ve güzeller.. Ben de dedim bunları çok bekletmeden pişirmem lazım. Atarım tavuğun içine mis olur miiss.. Evdekiler pek memnun kalmadı bu fikre ilk başta.. yaaa ıspanak mıııı.... hatta paşa bile ilk gördüğünde "ıııhh ııııı yimem ben bunu yimem" dedi. Ama ilk lokmadan sonraa "aannneeee ben tavuk severiimmmm dimiii" diye kaşıkladı yemeği.. Lafı fazla uzatmadan çocukların bile severek yiyeceği kaşık kaşık tüketilmesi gereken bir lezzet işte..
İlk fotoğraflarda sosu tam anlaşılmayınca tencerenin sonunda kalan haliyle az tavuklu bol soslu bir sunum hazırladım. Bizimkilerin elinden kavga dövüş kapıp bu halini de fotoğrafladım. Yani epeyce sulu bir yemek oluyor onu da göstereyim istedim.. İkinci yapışımda malum çiftlik ıspanağı bitince, marketten bebek ıspanaklardan aldım.. Birde içine kırmızı ve acı yeşil biberle, mantar ilave ettim. O da süper oldu.. Şiddetle önerilir..
Malzemeler
- 1 kg kuş başı doğranmış kemiksiz tavuk but
- 1 bağ ıspanak (bebek ıspanak bulursanız marketlerde hazır pakettekilerden 2 kutu)
- 1 kutu krema
- tuz - karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- pul biber
Yapılışı
- Ispanakları bol suda yıkayın. İyice kumlarından arındırdıktan sonra varsa salata kurutucusu ile yoksa sürekli süzerek kurutun. Eğer bebek ıspanak kullanıyorsanız doğramanıza gerek yok. Normal ıspanak içinde çok ince olmamak üzere doğrayın.
- Geniş teflon bir pilav tenceresine tavukları koyun. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın. Tavuklar iyice sularını salıp yavaş yavaş geri çekmeye başlayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
- Soğanı piyazlık doğrayın. (Hilal şeklinde ama çok ince olmayacak)
- Sarımsakları incecik kıyın.
- Suyunu salan tavuklara kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ilave edip soğan iyice eriyene kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- Bu aşamada yemeğinizi yenilebilir kıvamda hazır olacak. Ocağın altını kapatın ıspanakları tencereye ekleyin. Karıştırmadan kapağını kapatın. O şekilde 15 dakika kadar bırakın. Yemeğin buharıyla ıspanaklar pişecektir.
- Servis etmeden 10 dakika önce tencerenin altını yakın. Bir paket kremayı ilave edip tencereyi karıştırın. 10 dakika kadar kremanın yemeğe işlemesini sağlayın.
- Servis ederken üzerine kırmızı pul biber serpin. Hafif acılık çok yakışıyor bu yemeğe. Mutlaka sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun..
süperdiiiii :) ellerine sağlıkkk yasmın ablammm :D
YanıtlaSilGerçekten çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler;
Müge bunu çok beğendi!! :))
YanıtlaSilHatta canı çekti :)
ayy ne güzel yaa bugün ziyaret etiğim bloglarda hep sebze var bizim evde nadiren piştiği için çok özendim ... ellerine sağlık canım çok şık ve lezzetli görünüyor.
YanıtlaSiltembelbi tarif demişsiniz ama kendinize haksızlık etmişsiniz bi yemekte ıspanak varsa o yemek emekli yemektir :) ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSil10 numara olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSilBence hicte tembel isi gibi durmuyor, gayet leziz bir yemek oldugu belli. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilMERHABALAR BLOĞUNUZU VEDE TARİFİNİZİ ÇOK BEĞENDİM CANIM SEVGİLER
YanıtlaSilEllerinize saglik Sevgili Yasemin,
YanıtlaSilHersey cok guzel.
Sevgiler ve guzel hafta sonlari...
Paşa'nın sevgili annesi!! annler gununuz kutlu olsun :) Sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten müthiş bir görüntü,sanki o enfes kokusunu alabiliyorum tavuğun,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilen gözde yemeklerimin arasına girdi, misafirlerime pişiriyorum, çocuklarım severek yiyor, eşim beni çok övüyor çok güzel yapmışsın diye.. bu yemek bizi mutlu ediyor, tanıştırdığın için teşekkürler..
YanıtlaSil