22 Haziran 2009 Pazartesi

Sosisli Otlu Çörek

Sosisli Otlu Çörek

Hafta sonu değerli bir çifti misafir ettim evimde. Cumartesi bahçede mangal sefası, pazar terasta kahvaltı keyfi yaptık.. Sefalardan sefalara geçerken sanırım bünyeye bir kaç kilo da ekledik. Yaz arifesinde hafif şeyler tüketin diyen doktorlara inat, dondurmalar, çikolatalar, mangalda etler tükettik.. Pişmanmıyım? Asla!! Zaten şimdiye kadar yediklerimden pişman olan bir insan olsaydım böyle etine dolgun olmazdım heralde! :D Ohhh sefam olsun yiyenleree afiyet olsun!! Canlarım ne iyi yaptınız geldiniz, evimizi şenlendirdiniz!!

Terasta Kahvaltı Keyfi 2009

Karnımızın açlığının telaşından mangalın fotoğrafı yok, ama sizi güzel terasımdan mahrum bırakmamak için teras sefasından bir küçük kare sevgili Hünerli beyefendi tarafından belgelendi :D.
Geç kahvaltı Pazar günlerinin en önemli özelliği bence. Birde benim paşa gibi yaramaz bir oğlunuz varsa kesinlikle değerli. Paşam öğlen saat 12 gibi uyuyor. Ve bu uyku bana koskocaman üç saatlik keyif süresi olarak geri dönüyor. Bu durumda öğlen brunch tadında süren kahvaltıların her anını doya doya yaşayabiliyorum :D. E bide gün özel bir gün olunca çok daha manidar oluyor.

Sosisli Otlu Çörek

İşte bu güzel çörekleri sevgili eşimin babalar gününü kutlamak için hazırladım. Aslında ona çok şık pasta hazırlama planım vardı ama kendileri pasta yemeği pek sevmediğinden bu tarz bir kutlama mesajını kahvaltı sofrasına taşımak daha anlamlı oldu.
Çörekleri sabah daha herkes uyurken sevgili paşamla beraber hazırladık. Malum her çocuk gibi benimkide sabahın 7sinde ayakta, haliyle bende onunla beraber! Önce beyefendinin karnı doyurulup keyfi yapıldı sonra mutfağa girildi. Tamamen doğaçlama ama sonuçta olağanüstü yumuşak ve mis gibi kokan çörekler çıktı ortaya..

Malzemeler
  • 2 adet sosis orta boy
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı peynir
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  1. Yumurtalar tuzla beraber derin kasede tel çırpıcı ile çırpılır. Normal keklerde olduğu gibi çok kabartmaya çok çırpmaya gerek yok.
  2. Sıvıyağ ve yoğurtta ilave edilip karıştırılır.
  3. Unlar ve kabartma tozu beraber elenerek eklenir. Çırpma teli ile çırpılır. Topaklı bir hamur oluyor illaki pürüzsüz yapmaya çalışmayın.
  4. Sosisler ve peynirler küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Hamur karışımına ilave edilir. Pul biber de ilave edilip spatula ile karıştırılır.
  5. Muffin kalıplarına birer kaşık paylaştırılır. Ben burda dondurma kaşığı kullanıyorum. Hem kolay paylaştırılıyor hem de aşağı yukarı aynı boyda çörekler elde edilmiş oluyor.
  6. 170 derece turbo fırında yaklaşık 20 dakika kürdan testinden başarıyla geçene kadar pişirilir. Ilık servis edilir...
Afiyet olsun..

21 yorum:

  1. terasa bayıldım.birkaç kilodan birşeycik olmaz merak etme.bu arada ellerine saglık çok güzel bir sofra olmuş.

    YanıtlaSil
  2. BİR ŞEYİ MERAK EDİYORUM.SANIRIM ÇALIŞIYORSUNUZ.BİDE OĞLİŞİNİZ VAR ALLAH BAĞIŞLASIN.NASIL OLUYOR DA PASTALAR SİPARİŞ ALIP YAPABİLİYORSUNUZ.YARDIMCINIZ VAR MI?NİYE SORUYORUM ÇÜNKÜ BENDE ÇALIŞIYORUM 6 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR.MUTFAKTA OLMAYI SEVİYORUM AMA YETİŞTİREMİYORUM.BİDE EVİN İŞLERİ ÇAMAŞIR TEMİZLİK FALAN DERKEN BİTİYORUM.BU KONUYA BİR AÇIKLIK GETİRİN.YOKSA KENDİMİ KÖTÜ HİSSEDECEĞİM.BEN BECERİKSİZ MİYİM YA..

    YanıtlaSil
  3. Yasemincim canım hemşerim ellerine sağlık.Ne kadar güzel bir mesaj olmuş babanıza.Teras keyfinizi kıskandım valla :)) şaka tabiiki
    Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  4. Yasemin ohh sefanız olsun afiyet olsun babalar günü de kutlu olsun tekrar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. selam Eylem, teşekkürler!

    teşekkürler Arzu!

    Merhaba isimsiz, öncelikle sen kesinlikle beceriksiz değilsin öyle düşünme. Ben şuanda full time çalışmıyorum. Arada bir gidiyorum şirkete. O nedenle vaktim seninkinden çok. Ama gündüz çalışmıyor olmam tüm gün pasta yapıyorum demek değil. Çünkü oğlanla bu mümkün değil. Çoğu yazımda belirttiğim gibi ben geceleri çalışıyorum. Gündüzüm işe gidince işe, olmadı eve, olmadı oğluma ait. Gecelerimse benim. Sabaha kadar pasta yapıyorum :D Yani sizde benim gibi az uyku bol iş yaparsanız eminim hepsine yetişirsiniz, asla beceriksiz olduğunuza inanmıyorum!

    selam ebru hemserim, cok tesekkürler güzel yorumun için!

    teşekkürler kendimceee!

    YanıtlaSil
  6. Yaaa en son bizi kahvaltıya cagırmıstın o güzel terasta gene boyle nefis seyler vardı. ne cok zaman olmuş oğlun geldi yaşına geçti hatta biz daha geleceğiz. ama hersey nefıs gözüküyor gene yasemin'cim..canım çekti valla:)

    öptüm özce

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor bu arada terasa bayıldım

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Yasemin cim, Hersey muthis gorunuyor. Iyiki de varsiniz, bu tur Bloglari takip etmekten cok keyif aliyorum ve manzaralari izledimde turkiye ozlemin artiyor. Benim gibi yurt disinda kalan kisiler benim ne demek istedigimi cok iyi anlalar.tekrar ellini saglik hersey nefis gorunuyor.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  9. hmmm harika görünüyorlar, açık havada da iyi gitmiştir eminim. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. merhaba, tariflerinizi ve sofra düzeninizi çok beğeniyorum. ama şu tabaklarınıza da bayılıyorum. kahvaltı sofrasındaki çini tabaklara. nerden aldınız ? :)

    YanıtlaSil
  11. Süperrr fikir.
    Sofranız muhteşem olmus.
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. duygu ,
    merhabalar benım merak ettıgım tarıfınızı kek kalıbında yapsam güsel olurmu.tuzlu kek gibi malzemelerde oynamada yapılabılır sanırım

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Yasemin hanim,

    Ben sofranizdaki tabaklari cok uzun zamandir begeniyorum. Acaba boyle guzel mavis mavis tabaklari nereden temin edebilirim. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    Ayrica tarifleriniz gercekten super! Ellerinize saglik! Sitemizede bekleriz :))

    Selamlar,

    Canan

    YanıtlaSil
  14. süper bir kahvaltı sefanız olsun diyeeğim zaten olmuşşş...:)))...ellerinize sağlık sitenizide yeni inceledim ve begendim....sevgiler

    YanıtlaSil
  15. merhaba yasemin hanım mufini denicem fakat kepekli un yerine normal un koysam olurmu, diğer malzemelerde değişiklik yapmam gerekirmi. Teşekkürler
    yuksell

    YanıtlaSil
  16. merhaba yuksel bey, kepekli un yerine beyaz un kullanabilirsiniz sorun olmaz. diger malzemelerde degisiklik yapmaniz gerekmez. simdiden ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  17. çok hızlısınız yasemin hanım ben kadınım :) çok teşekkürlerr
    yuksell

    YanıtlaSil
  18. ay cok mahcup oldum simdi yuksel hanim :( cok ozur dilerim!

    YanıtlaSil
  19. önemli değil yasemin hnm ben alışkınım :)

    YanıtlaSil
  20. sizde haklisiniz :)) yani benim enistemin adi yuksel :) simdi haliyle hic bayan ismi olarak dusunmemistim :) umarim tariften memnun kalirsiniz.. gorusmek uzere..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin