16 Şubat 2009 Pazartesi

Mini Kumpir

Mini Kumpir

Paşamın doğum gününden yayınlanmamış tarifleri yayınlamaya başlayalım. İlk önce hazırlaması kolay ama talebi çook olan mini kumpirlerden başlayalım. Gerçi Mügeeecciimmm kendi sayfasında çok güzel anlatmış ama bende kendi uygulama şeklimle bir anlatayım dedim.
Bu kumpirler beş çayları, kahvaltılar, yahut canım kumpir istedi ama şimdi Ortaköy'e kim gidecek diyenler için birebir.. Kesinlikle uygulanmalı :) Ben garnitürde iki çeşit kullandım ama siz bu konuda elbette özgürsünüz..

Malzemeler (15 adet standart boy muffin kalıbı için)
  • 5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (küçük küçük doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye (ben konserve kullandım)
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır (ben konserve kullandım)
  • Mayonez
  • Ketçap
  • Tuz
Yapılışı
  1. Patatesleri iyice yıkadıktan sonra bol suda iyice yumuşayana (çatalı batırdığınızda rahatlıkla girmeli) kadar haşlayın.
  2. Konserve mısır ve bezelyeyi bir süzgeçe koyup bol su ile yıkayın. Böylece o konserve kokusu uçup gidiyor. Eğer kendiniz sebzeleri haşlayacaksanız o zaman bunu bir iki saat önceden yapın ki biraz soğusunlar.
  3. Haşlanan patateslerin sıcakken kabuklarını soyun. (Elinizin yanmaması için, yanınızda bir çukur kasede soğuk mümkünse buzlu su bulundurun. Her yanma hissinde bu suya parmaklarınızı daldırın. Böylece soğuk suyun şokuyla sıcak patatesleri daha kolay soyabilirsiniz.)
  4. Derin bir karıştırma kabına soyduğunuz patatesleri koyun. Bir çatal veya patates ezici ile patatesleri ezin. İçine tereyağ parçalarını ve arzu ettiğiniz miktarda tuzu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Ben burda biraz parmaklarımla hamur yoğurur gibi karışımı yoğurdum.
  5. On beşli muffin kalıbına muffin kağıtlarını koyun. (Eğer böyle bir kalıbınız yoksa muffin kağıtlarının tam oturacağı küçük bir kasede işinizi görür. Önemli olan kağıtlara malzeme girdiğinde açılıp gitmesini engellemek.) Her kalıba 1-1,5 yemek kaşığı dolusu patates karışımından koyun. Kaşığın arkası ile patatesin üzerini düzleyip parmağınız ile ortasını havuz şeklinde açın.
  6. Havuzlara arzu ettiğiniz miktarda bezelye ve mısır doldurun. Bu şekilde tüm muffinleri garnitürle doldurun. En son üstlerine biraz daha tuz serpiştirin.
  7. Servis yapmadan hemen önce ketçap ve mayonez ile kumpirlerinizi süsleyin. Ben hazırladıktan sonra oda ısısında beklettim. Bence ılık daha lezzetliler ;)
Afiyet olsun..

cats Hazır etkinlik zamanıda yaklaşmışken ve etkinliğin konusuda mini mini şeylerken bende bu tarifimle etkinliğe katılayım dedim.. Sevgili "Lezzetli Sofralar"a çok kolay gelsin, dilerim bol tarifli güzel bir etkinlik olur!


26 yorum:

  1. Yaseminciğim,ellerine sağlık.Muhteşem olmuşlar.Ben de Kısmetse oğluşumun doğumgününde yapmayı düşünüyorum.Çok şık bir sunumu var.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bu kumpirleri yapmak şart oldu. Dün Müge'nin blogunda görünce bayılmıştım.Şimdi tekrar karşıma çıktı. ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende yaparım kumpir ama muffin kalıplarında denememiştim. Çok şirin gözüküyorlar.

    Mügenin ve senin ellerine sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika olmuşlar,ellerine sağlık.banner da süper olmuşşş.
    yerken çok zor olmuyor mu onu merak ettim ben.bir de formu daha sert olan kutu gibi muffin kalıpları var ya sanki onlar bu iş için daha uygun olur gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık bende pazar günü yaptım bayıldı ev halkı sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Yasemin harikalar.ellerine sağlık.görüntüsü şahane.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Ben bu tarife bayıldım:) Hem pratik hem de çok şık! Davetler için ideal;) Öpüyorum Yasemincim:) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  8. Oooo ben çok severim kumpiri ama Ortaköyü bulamıyoruz her zaman (aslında 2.5 yıldır bulabilmiş değilim) evde yapıp yemeli, hatta salatalık turşusu da koymalı.

    Bu arada yeni bannerın çok güzel olmuş. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  9. harika...çok güzel olmuşlar canım...kendi yaptığımız; daha hijyenik ve içinde ne olduğunu biliyoruz...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Yasemin oğluşunun doğum günü kutlu olsun. inşallah önce sana sonra vatana hayırlı bir evlat olur.Allah uzuuuuuun ömür versin.Kumpirlerde çok şık ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten çok beğendim, harika bir fikir:)

    YanıtlaSil
  12. Bu kumpirleri Müge'de de çok beğenmiştim.
    Ellerine sağlık çok şık görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  13. Sayfanın yeni yapısı, paşanın yeni yaşı hayırlı olsun öncelikle canım...

    Kumpirlere gelince yemede yanında yat o kadar şık yani;)

    ellerine sağlık...
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  14. Bu tarifi çok tuttum , çok güzellll , ellerine sağlık .
    En kısa zamanda deneyeceğim ve yayınladığım zaman mutlaka haber vereceğim.
    Güzel bir hafta sonu dilerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Nefis olmuşlarBenim silikon kalıbım var onlara yapıcağım.Acaba şekli bozulmadan nasıl çıkarabilirim.Kolay çıkıyor mu.
    Oya

    YanıtlaSil
  16. merhaba oya hanim, silikon muffin kaliplarina muffin kagitlarini koyup o sekilde hazirlayin derim. yada bu 12 li kaliplar degilde, hani tek tek silikon kaliplar varsa o sekildede servis edebilirsiniz. muffin kagidi icin carrefourda ucuz beyazlar var. onlardan alabilirsiniz. migrosdada vardir tahmin ediyorum. yani illaki bole suslu renkli almaniz gerekmiyor. amac patatesi tutsun :D

    YanıtlaSil
  17. Kumpirciklerimi yaptım kapış kapış gitti.Tşk.ler tarif için
    oya

    YanıtlaSil
  18. cok sevindim afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  19. gecikmiş de olsa oğlunuza nice yıllar dilerim. kumpirleri mutlaka deneyeceğim birkaç yerde de gördüm zaten ama servis sırasında kağıda yapışmıyor mu ya da nasıl servis yapılacak?sevgiler

    YanıtlaSil
  20. merhaba Bahar, gec olsun guc olmasin tesekkurler iyi dileklerin icin. kumpirleri muffin kagitlariyla servis ediyorsun. tabagina alan cataliyla veya tatli kasigiyla yiyebilir. bir sorun olmuyor. afiyet olsun simdiden..

    YanıtlaSil
  21. yasemin hanım merhaba blogunuzla yeni tanıştım.çok güzel tarifleriniiz var.birkaç bişey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim.kullandığınız renkli muffin kalıplarını nerden alıyorsunuz.çok güzellerr.ve bide mesala bazı ölcülerinizde 1/2 yazıyor bu nedemek oluyor.ellerinize sağlık hemen yapmalıyım:))

    YanıtlaSil
  22. merhaba,mini kumpirleri 1 gün önceden yapsam hasar görürmü ?

    YanıtlaSil
  23. merhaba,mini kumpirleri 1 gün önceden yapsam hasar görürmü ? GİZEM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Gizem, 1 gün önceden hazırladığında patatesin üzeri kabuk bağlayabilir. aynı güzellikte olmaz. :( en güzeli gününde taze taze hazırlamak olacaktır..

      Sil
  24. Tamam teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin