14 Ocak 2008 Pazartesi

Vişneli Kareler

Visneli Kareler by Yasemin Mutfakta
Bu tarifi ilk gördüğümde vuruldum. Ki ben normalde ekşili tatlıları sevmem. Ama nedense bunun resmi görüntüsü çok cazip gelmişti. Tarifi çok enteresandı ilk yapışımda aynen tarife uydum. Ve sonuçta elimde hiç keke benzemeyen saçmasapan bişey oldu. Bende ikinci yapışımda bu sefer klasik yönteme başvurdum. Zaten o kitaptan ne uygulasam böyle absürd sonuçlar çıkıyor. Yemek kitapları insanlar öğrensin uygulasın memnun kalsın diye yazılır sanıyordum. Bunlar insanı çileden çıkarmak kendini beceriksiz hissettirmek ve o kadar malzemeyi ziyan etmek için var heralde.. Neyse... İkinci uygulamamda kendi yöntemlerim gayet başarılı sonuçlar çıkardı. Sizede elbetteki başarılı olanı aktarıcam.

Malzemeler
  • 1/2 su bardağı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı ve 6 çorba kaşığı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı vişne (ben dondurulmuş kullandım)
  • 2/3 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı vanilin
  • 5 çorba kaşığı damla çikolata
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Un, vişne ve çikolata hariç tüm malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. En son unu ilave edip 3 saniye çırpın.
  4. Kare bir borcama veya arzu ettiğiniz genişçe bir kaba karışımı boşaltın.
  5. Üzerine rastgele çikolata parçalarını dağıtın.
  6. Vişneleride serpiştirin.
  7. 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sonunda vişneli browni tadında olağanüstü bir kek elde edeceksiniz.. Afiyet olsun..

19 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlıkçok güzel olmuş. kendi yöntemin daha iyi sonuç vermiş . canım hangi kitaptan bahsettiğini merak ettim sanki bende de var aynı kitap:)) sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. Yasemin valla bende merak ettim, hangi kitap bu, bilelimde yanlışlıkla almayalım demi? Ben zaten yemek kitaplarına genellikle güvenmiyorum, sofra hariç. Hüsran oluyor sonuçlar. Yeni bir şey deneyeceksem mutlaka bloglardan deniyorum, çünkü onlar evde yapılmış oluyor ve şu anda senin yaptığın gibi kötü tecrübelerde paylaşılıyor. Yaşasın bloglar yani!:)
    Kekinde pek cezbedici bi denem, hatta bunun üzerine abartıp birde çikolata sos döktünmü var ya , off ağlatır valla:))
    Öperim.

    YanıtlaSil
  3. Yasemin beklediğim tarif gelmiş. Vişneli herşeye bayılırım. Ellerine sağlık. Hangi kitap olduğunu yazarsan bizde alıp deneyip malzemelerimizi ziyan etmeyelim dimi. Sevgiler, güzel bir hafta dilerim sana ve bebişe..

    YanıtlaSil
  4. İlkini bilmem ama kendi yönteminle çıkan sonuç aynı zamanda harika bir görüntü vermiş..Ellerine sağlık şekerim

    YanıtlaSil
  5. Buzlukta duran vişnelerin kaderin belli oldu bu tarifle:)
    yaşasın ev yapımı brownie

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım vişneli tatlara...
    Hemen dehal tez yapıla;)
    Ellerine sağlık canısı...

    YanıtlaSil
  7. Çok lezzetli birşeye benziyor fakat sadece 2 çorba kaşığı un yeterli oluyor mu yoksa yazarken bi yanlışlık mı oldu? Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  8. sevdacim afiyetler olsun! kesinlikle kendi yonteminden sasmayacaksin ;) kitap "Butterfly'dan Özel Tatlar". yani belki tum tarifleri denemedim ama nedense denediklerimde muhakkak kendim biseyler duzeltmek eklemek zorunda kaldim.. o sinir :)

    mugecim kitaplar konusunda sende haklisin.. en guzeli bloglar. birebir denenmis mutlu olunmus bizzat yapilan tarafindan yenilmis :) ama iste ben yemek kitaplarina bloglarindan cok once basladim birde insanin elinin altindan heran internet olmuoki :) e bide ben biraz kitap kurdu olunca :D kekin uzerine bide sos dokersen bence yeme yaninda yat ;) iyi fikir.. optumm bidenem!!!

    ebrucum ne kadar guzel benim tariflerimi en cok bekleyen sensin cok mutlu ediyor bu beni :) umarim bekledigine degmistir. kitap "Butterfly'dan Özel Tatlar". hani bilgin olsun ...

    pastardacim kesinlikle goruntusu kadar lezzetide sahane! siddetle tavsiye edilir! afiyetler olsun!

    pinarim bidenem ne kadar guzel boylece buzlukta yenilerine yer acilir :) afiyetler olsun!!

    pericim daha ne duruyorsun kos kos :) mutfaga kos!

    istiridyecim notumu ole almisim ama senin icin bi daha kontrol edecegim ne olur ne olmaz.. bende kitap yazarinin akibetine ugramayayim demi.. sagolasin hatirlatma icin!

    YanıtlaSil
  9. Yaseminim bayılırım ben vişneli keklere, hee bir de çikolata olursa içinde dadundan yinmez yahuu. Ellerine sağlık canım, kocaman sevgiler benden sana

    YanıtlaSil
  10. kıs yasemın..canım bazı kıtaplar sırf ınsanları gıcık etmek ıcın ıcın var ehehehehhe....ellerıne saglık ya uzun bır aradan sonra cok harıka bısıle dondun buda denencek demektır:)))sevgılerımle canım arkadasımmmmmmmmmm özledım beyaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  11. :) Yasemincim bazen aynı sorunu bende yabancı sitelerden aldığım tariflerde yaşayabiliyorum...Kekler harika görünüyor ellerine sağlık...


    http://hayatintatlari.blogspot.com/2008/01/zgnm.html linki okursan sevinirim lütfen blog ailesi olarak bu gibi durumlara tepkimizi gösterelim ...

    YanıtlaSil
  12. Gulrizim bende bayildim vallahi :) dedigin gibi icine cikolata giren hersey guzel :) afiyetler ossunnn canimmmm!!

    Salihacim hayirlisiyla donusumuz daha da muhtesem olcek su bebisi dogurana kadar arsivi doldurmam lazim.. sonra hic vaktim olmayacak buyuk ihtimal :D optumm..

    Zerrin sorma ya! onu bende yasiyorum.. en buyuk sorun onlarin dedigin malzemenin bizdekiyle tutmamasi.. ama olsun dogaclama yapmak icin bahane lazim :) bu arada kopyalama olayini okudum.. ne diyeyim Allah akil fikir versin! yazik. ne kadar buyuk gunaha giriyorlar haberleri yok..

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar gibi bende çok severim vişneli pastaları..Ellerine sağlık,çok nefis görünüyor canım..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. HIMMM NEFİSSS.... BU ARADA YOĞUN GEÇEN 15 GÜNDEN SONRA BUGÜN KISA BİR BOŞLUKTA BLOGLARI GEZEYİM DEDİM... ÖNCELİKLE MUTLU YILLAR SANAAA. MUTLU YILLAR SANAAAA... MUTLU YILLAR MUTLU YILLAR MUTLU YILLAR SANAAAAA... VE VİŞNELİ KARELER NEFİSSS... AMA GELECEK TARİFİ MERAK ETTİM BEN... SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  15. yasemincim elciklerine sglik

    YanıtlaSil
  16. Pınarın sayfasından takılıp geldim ne güzel hazırlıklar yapmışsınız hemde doğuma yakın vişneli pastada çok güzel ellerinize sağlık her zaman görüşmek dileğiyle.
    Sağlıkla kavuşun bebeğe, sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. gulcum afiyetler olssuun begenmene cok sevindim!

    ayselcim tesekkurler dogum gunu tebrii icin :) ocak ayini bu yuzden cok seviyorum. butun ay boyunca gec erken dogum gunum kutlanmaya devam edior :)

    ninocum afiyetler olsun!!

    almula selam! elimden geleni yaptim begenilmesi daha bi hosuma gidiyor :) insallah canim bekliyoruz bakalim bebisi :)

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar yasemincim ,

    Ben bu tarifi cumartesi günüm için yapmayı düşünüyorum ama bende un konusuna takıldım 2 yemek kaşığı yeterli gelicek mi bir sorun yok değil mi?

    Beni acil cevaplarsan çok sevinirim..
    Sevgiler

    Bahar

    YanıtlaSil
  19. selam Sevda,
    ayrica 4 yemek kakao var. o nedenle un yeterli geliyor. bu arada kasigi tepeleme dolduruyorsun.
    ellerine saglik simdiden :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin