21 Kasım 2007 Çarşamba

Taze Soğanlı Tavuk

Taze Soğanlı Tavuk

Benim yine ve yeniden kendi çapımda uyduruk tavuk yemeklerimden biri.. Ama bu şimdiye kadar yaptıklarmın en güzeli oldu diyebilirim. Tavuk göğsünü kuruluktan lezzetli hale getirmek için çalışmalarım devam edecektir. Böylece hem sağlıklı hemde lezzetli beslenebiliriz :) Arada vücüdu kandırmakta fayda var :P. Malzemeler gene hazırlayacağınız kişi sayısına göre değişebilir.

Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı tavuk göğüs
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı krema
  • tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • zeytinyağ
Yapılışı
  1. Tavuğu tavada suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Göğüste çok fazla su salmayabilir. Az biraz çiğlikten kurtulana kadar kavurmak lazım. Sebzeler atılınca çok pişirmiyoruz çünkü.
  2. Havuçları küp küp doğrayıp tavuğa ekleyin. Arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ ilave edin. Beraber kavurun.
  3. Havuçlar yumuşayınca küçük küçük doğradığınız taze soğanları ekleyin. 2-3 dakika beraber pişirin.
  4. Krema, soya sosu ve baharatlarıda ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Yasemincim merhaba...
    Tavuk etinden türlü yemekler yapmak mümkün buda onlardan biri sanırım çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Şimdi efenim bendeniz tavuk göğüs eti ile pek hoşlaşmayan bir insan olarak, soğan, soya ve krema olayı tam 12 den vurmuş görünüyor.
    Yani sanki ben bu lezzeti yesem "Mmm, ben aslında tavuk göğüs eti sevmem ama bu süper olmuş" diyeceğim eminim...
    Resimde çok şeker olmuş ellerine sağlık gülom.

    YanıtlaSil
  3. slm
    güzel bir tavuk yemeği.eline sağlık canım.iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  4. zerrincim selam, afiyetler olsun!!

    mugecim zaten benim amacim sevilmeyeni sevilir kilmak :D hehe eminim bu konuda seni denek kabul etsem sen artik ben sunu sevmem bunu sevmem diyemezsin :)) afiyetler ossun bidenem!!

    afiyetler olsun sari mutfagin hanimefendisi!

    ninocum afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyo yasemin,bende tavuk göğsü yemeyenlerdenim,ben butları kuşbaşı kemiksiz doğrattırıyorum kasaba çok lezzetli oluyo,ama şimdi merak ettim değişik olmuş gerçekten tarifin deniycem,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. selam firuze & saniye :) dogru diosun but her zaman daha lezzetlidir.. ama gogus daha az yagli oldugundan daha az kalorili :) gerci krema falan derken kalori kontrolu elden gidiyor ama olsun :) en azindan etin kalorisinden kurtulalim :D afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Yasemin:)
    Bu yaptıklarım bize 3 gün yeter iki kişiyiz zaten evde. Ondan sonra da bir kaç gün dışarda yeriz artık:) öyle birden yüklenmeyeyim kendime.. sonra hangi tarifi yapacağıma karar veremedim ama nasıl olduğunu paylaşmayı ihmal etmem ;)
    Sevgiler

    Gökçe

    YanıtlaSil
  8. merhaba gokce, her denemenin sonucunu sabirsizlikla bekliyorum. tariflerimin begenilmesinden cok denenmesi hosuma gidiyor :D hele de memnun kalirlarsa daha da cok hosuma gidiyor :D:D beklemedeyim :D

    YanıtlaSil
  9. merhaba yasemin. çok güzel bir tarif ama sanki soya sosu ve krema 1 kilo tavuk için az gibi:) sence?:) resminde çok güzel gözüküyor ama orda soya sosu ve krema daha fazla bence:) veya daha az tavuk kullanmışsın:)

    YanıtlaSil
  10. ben bu yemegı taylant yedım uzakdogu yemegı ama havuc yoktu onda

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin