19 Nisan 2013 Cuma

Marullu Yasemin Pilavı (Abla-Kardeş Pilavı)

Marullu Yasemin Pilavi 

Ne kadar çabuk geçiyor zaman.. Bu tarifi hazırladığımın üzerinden bişi değil neredeyse 3 senecik geçmiş :)) Leziz dergisinin Nisan 2010 sayısında yayınlanmıştı. Ah nostalji.. Blogumu şöyle bir gözden geçiriyorum bugünlerde. Neleri eksik bırakmışım diye. Liste epey kabarık.. Mesela Leziz dergisinde yayınlanan tariflerimin hiçbiri yok blogda. Sadece Havuç çorbası var.. Demekki eksikleri tamamlama sırasına önce bunları koymalıyım. Sonrada yeni tarifler gelir bakarsınız. 
Ablam Pinar'dan ( yanlış yazmadım onun adı Pınar değil Pinar :). Kızma bana TDK :P ) öğrendiğim bir tarif bu. Yaklaşık 3 sene Çin'de yaşayan ablam için evde sık sık yaptıkları pilav türlerinden biriydi. Valla bana Çin'e gittiğimde yemek nasip olmadı belki ama Türkiye'ye dönüpte Ankara'ya yerleştiklerinde sık sık yedim.. Farklı lezzetler arayanlar ve Yasemin pirincinin rehasını ayrı sevenler için mutlaka denenmeli.. Tarifin manidarlığı çok güzel aslında; tarif Pinar'dan malzeme Yasemin'den.. Bu pilavın adını Abla-Kardeş Pilavı yapıyorum bende:)) Bizden oluşuyor çünkü..Piiinnnnaaarrrrrrrrrrrrr ayyyyyyyy..... :)))

Malzemeler
  • 1 su bardağı yasemin pirinci 
  • 1 orta boy havuç 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
  • 3 adet yumurta 
  • 1/2 demet kıvırcık marul  ( 1/2'nin ne demek olduğunu soranlar için: "1/2" demek "yarım" demektir. )
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber 
  • 2 su bardağı kaynar su 
  • Kızartmak icin ayçiçek yağı
Yapılışı
  1. Pilav tenceresine birer yemek kaşığı tereyağını ve ayçiçek yağını koyun. Yağlar kızana kadar bekleyin. Pirinci tencereye ilave edip kavurun. 
  2. Kaynar suyu, tuz ve karabiberi ilave edip pilavı pişirin. Normal pilavda ki gibi pirinç çok fazla yumuşamamalı. Hafif diri kalması gerekiyor. Su miktarına dikkat edin. Pilav pişince ocağın altını kapatıp kenara ayırın. 
  3. Derin vok tavaya bir miktar ayçiçek yağı koyun, kızdırın. Bu aşamadan itibaren ocağın altı hep açık ve harlı olarak yanmalı.
  4. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. 
  5. Marulu incecik kıyın. 
  6. Vok tavada kızan yağa önce havuçları ilave edin. 5 dakika havuçlar renk değiştirip hafif kızarana kadar kızartın. Çok yumuşamayacaklar hafif diri kalacaklar. Pişen havuçları tavadan alıp kenara ayırın. 
  7. İncecik kıydığınız marulları tavadaki kızgın yağa aralıklı serpiştirerek atın. Attığınız gibi hemen kızaracaklardır. Fazla yumuşayıp sümüklenmesine izin vermeden hemen alın. Onlarıda kenara ayırın. 
  8. Tavaya temiz az miktarda ayçiçek yağı koyun. Yağın temiz olması yumurtalarınızın rengini etkiler o nedenle havuçlu marullu yağı kullanmayın. 
  9. Bir küçük kaseye yumurtaları kırıp çatalla çırpın. 
  10. Vok tavada kızan ayçiçek yağına yumurtaları atıp tahta kaşıkla parçalayarak kızartın. Hemen pişen yumurtayı da tavadan alın. 
  11. Kızaran havuç ve marulu, pişen yumurtaları pilava ilave edip iki adet kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. 
  12. Sıcak olarak servis edin. Pilava tuz ilave etmeyip servis sırasında soya sosuyla servis edebilirsiniz. Çok daha lezzetli olacaktır. 
Afiyet olsun.. 


Hani dergiyi alamadıysanız bu da dergiden bir görüntü :)
Leziz Nisan 2010 - MarulluYaseminPilavi

7 yorum:

  1. değişik güzel bir tarif ellerinize sağlık Pinar hanımında ellerine sağlık yasemin princini çok seviyorum

    YanıtlaSil
  2. Hadi inşallah devamı gelsin Yasom bu güzel tariflerin ve şahane fotoğrafların. atalım üstümüzdeki şu rehaveti dimi ama :))
    Tarif şahane bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe :)) atalım yahu :)) titre ve kendine gelll :))

      Sil
    2. Ay hadi insallah:) ben inaniyorum ki donusunuz muhtesem olacak

      Sil
  3. Marulu en son kapamada kullanmıştım. Pilavla da enteresan bir lezzet oluşturduğunu düşünüyorum.:) Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin